Dans

Hos oss dansar personer i åldrarna 20-80 år och vi välkomnar personer från 16 år och uppåt i all verksamhet. Alla dansar för sin egen skull – för att må bra, ha roligt och hitta styrka och rörlighet i sin egen kropp. Fokus ligger på dansglädje, gemenskap och hälsosamma rörelser. Många upplever minskad värk och ökad glädje och livskvalitet samt en större medvetenhet om sin egen kropp.

Aktuella kurser hösten 2018:

  • Introduktionskurs i augusti där du har chans att prova på och se om detta är något för dig. Info och anmälan här: introkurs dans 
  • Tisdag 18.00-19.30. Dans för vuxna nivå 1-2 med Ida Lindberg. Modern dans och jazzdans med inspiration från simonsontekniken. Start 11/9. Direktlänk till anmälan: Dans 1-2
  • Onsdag 14.30-15.45. Flamenco för daglediga. Öppet för alla, blandad nivå. Lugnt tempo. Vi ser till att alla hänger med och för de som är redo ges ytterligare utmaningar. Ta chansen att uttrycka dig genom dansen! Direktlänk till anmälan: flamenco
  • Torsdag 18.00-19.30. Dans nivå 3, modern/jazz och simonsonteknik med Pia Burman. Här får du fördjupa kunskapen om kroppen ytterligare, teknikövningarna blir svårare och längre än i nivå 1-2 och vi går igenom materialet fortare. Även danskombinationen blir mer avancerad. Går utmärkt att kombinera med nivå 1-2 för dig som vill dansa två ggr/v. Info och anmälan: Dans 2-3
  • Helgkurs – Dansa från hjärtat – den 19 och 20 oktober med Pia och Ida. Fullständig simonsonklass och mycket tid till koreografi. Hitta din inre känsla för dans och uttryck den! Info och anmälan: Kommer snart!
  • Det kan ev tillkomma någon kortare kurs i sittande dans, sittdansledare och jazzdans på dagtid. Håll utkik!

Vi erbjuder terminskurser och helgkurser i dans. Pia undervisar i flamenco och simonsonteknik/modern jazz. Hon har kurser för ungdomar och vuxna. Dessutom leder hon sittdansutbildningar och sittande dans eller dans med stöd av stol ute på äldreboenden och dagverksamhet. Sedan 2017 leder även Ida Lindberg, som länge dansat både hos Zoloz och andra, danskurs för nivå 1-2.

Helgkurser arrangeras några gånger per år. Till helgkurserna engagerar vi duktiga gästlärare som kan tillföra något extra eller så håller vi en fördjupning med våra egna lärare. Exempel på gästlärare som undervisat hos oss är Ninnie Andersson, simonsonteknik, Marlene Garcia Toro, Latin jazz, och Susann Eriksson, meditation i rörelse-/stillhet helgkurs. Bella Dahlin har hållit i floor-barre vid ett flertal tillfällen.

Vi kan dessutom, på beställning, hålla i olika workshops och kortare kurser för en grupp. Du kan anlita oss till möhippa, svensexa, fester, evenemang eller bara för att få dansa tillsammans med dina vänner under en timme eller två. Ta kontakt för offert!

Som arbetsgivare kan du även boka dans som friskvård, något som gör gott för hälsan på många sätt. Visste du att dans fungerar som en buffert mot stress och hjälper oss komma i kontakt med både vår kropp och våra känslor? Vi kan även hålla i dans på din konferens, kick off eller arbetsträff. Maila pia@zoloz.se för mer info och offert. Du kan även läsa mer här:

Dans på arbetsplatsen

Konferensdans

Dans är fantastiskt och ger så mycket till utövaren! Du mår bättre både fysiskt, psykiskt och socialt. Välkommen!

Filmklipp om dansen hos Zoloz samt om simonsontekniken:

I klippet nedan hör och ser du flera av de lärare jag tränat för i New York: