Dans

Hos oss kan du dansa en eller flera gånger i veckan. Vi erbjuder terminskurser och helgkurser i dans.Terminskurserna leds av Pia Burman och finns i flera olika nivåer. Pia undervisar i flamenco och simonsonteknik/modern jazz. Hon har kurser för ungdomar och vuxna. Dessutom leder hon sittdansutbildningar och sittande dans eller dans med stöd av stol ute på äldreboenden och dagverksamhet. Under 2017 kommer även Ida Lindberg, som länge dansat både hos Zoloz och andra, att börja hålla lite dansklasser. Dels som vikarie, dels som lärare för nybörjarkurser.

Hos oss dansar personer i åldrarna 20-80 år och vi välkomnar personer från 16 år och uppåt i all verksamhet. Alla dansar för sin egen skull – för att må bra, ha roligt och hitta styrka och rörlighet i sin egen kropp. Fokus ligger på dansglädje, gemenskap och hälsosamma rörelser. Många upplever minskad värk och ökad glädje och livskvalitet samt en större medvetenhet om sin egen kropp.

Helgkurser arrangeras några gånger per år. Till helgkurserna engagerar vi duktiga gästlärare som kan tillföra något extra eller så håller vi en fördjupning med våra egna lärare. Exempel på gästlärare som undervisat hos oss är Ninnie Andersson, simonsonteknik, Marlene Garcia Toro, Latin jazz, och Susann Eriksson, meditation i rörelse-/stillhet helgkurs. Bella Dahlin har hållit i floor-barre vid ett flertal tillfällen.

Vi kan dessutom, på beställning, hålla i olika workshops och kortare kurser för en grupp. Du kan anlita oss till möhippa, svensexa, fester, evenemang eller bara för att få dansa tillsammans med dina vänner under en timme eller två. Ta kontakt för offert!

Dans är fantastiskt och ger så mycket till utövaren! Man mår bättre både fysiskt och psykiskt och jobbar med helheten. Välkommen!