Dans

Hos oss dansar personer i åldrarna 20-80 år och vi välkomnar personer från 16 år och uppåt i all verksamhet. Alla dansar för sin egen skull – för att må bra, ha roligt och hitta styrka och rörlighet i sin egen kropp. Fokus ligger på dansglädje, gemenskap och hälsosamma rörelser. Många upplever minskad värk, ökad glädje och livskvalitet samt en större medvetenhet om sin egen kropp.

Pia Burman och Ida Lindberg guidar dig genom dansen och introducerar dansteknik, danssteg och koreografier under varje träff. Läs mer om vad som är aktuellt den här teminen nedan.

Våga ta steget!

Aktuellt våren 2020

Danskurs för vuxna, tio träffar

Onsdagar kl 19.30-20.45, med start den 15 januari. 

Det här är danskursen för dig som alltid längtat efter att börja dansa, för dig som dansat tidigare i livet och haft uppehåll samt för dig som vill dansa från grunden. Alla är välkomna och inga tidigare erfarenheter krävs. Dansen ger oss så mycket glädje och styrka. I dansen får vi släppa loss, följa övningar som stärker och mjukar upp kroppen och lära in koreografier. Du lär känna andra i gruppen och vi brukar ha riktigt roligt och trevligt ihop! 

Ledare: Ida Lindberg 

Bokas via Zoloz bokningssida. Begränsat antal platser. Bokas senast den 10 januari. Betalas via faktura. Kostnad 1600 kr. Välkommen!

Yoga & Dansdag i Glommersträsk den 25 januari 

Pia återvänder till Glommersträsk för en heldag med dans och yoga. Dagen inleds med en härlig yogaworkshop med fokus på rygg och höfter. Därefter äter vi sopplunch tillsammans på Värdshuset innan vi fortsätter dagen med ett energifyllt danspass med fokus på glädje. 

Kostnad för dagen är 590 kr och anmälan görs genom swish och sms till någon av arrangörerna i Glommersträsk. Anita: 070-6638813. Louise: 076-1062397. Din anmälan är inte godkänd förrän du har swishat och fått en bekräftelse.

Dagens innehåll: 

10.00-12.00 mjuk dynamisk yoga med fokus på rygg och höfter. Kyrkans lokaler.

12.00-13.30 sopplunch på Värdshuset (meddela ev allergier i förväg!)

13.30-15.00 danspass för glädje och energi!

15.00 fika och samtal efter dansen 

Dagen har endast 15 platser. Anmäl dig därför i tid, allra senast den 19 januari. Välkommen!

Om passen: 

Mjuk dynamisk yoga för rygg och höfter: här ser vi på ryggen ur dess olika vinklar och rörelsemöjligheter samt stärker och släpper spänningar kring höfterna. Vi mjukar upp och stärker kroppen under ett allsidigt pass där största fokus ändå är på rygg och höft. Passet avslutas med en längre avslappning. 

Danspass med fokus på dansglädje: Vi dansar loss till härliga rytmer. Värmer upp metodiskt med uppvärmnings- och teknikövningar där ni lär er några grunder i dansens teknik. Avslutas med en härlig danskombination där ni får släppa taget och dansa loss bara för att det är så himla härligt! Målet är att ha roligt tillsammans. 

Inget av passen kräver tidigare vana. Ingen är för stel, gammal eller otränad!

 

Mer om dansen hos oss:

Vi erbjuder terminskurser och helgkurser i dans. Pia undervisar i flamenco och simonsonteknik/modern jazz. Hon har kurser för ungdomar och vuxna. Dessutom leder hon sittdansutbildningar och sittande dans eller dans med stöd av stol ute på äldreboenden och dagverksamhet. Sedan 2017 leder även Ida Lindberg, som länge dansat både hos Zoloz och andra, danskurs för nivå 1-2 inom modern dans och jazzdans.

Vi kan på beställning hålla i olika workshops och kortare kurser för en privat eller företagsgrupp. Du kan anlita oss till möhippa, svensexa, fester, evenemang eller bara för att få dansa tillsammans med dina vänner under en timme eller två. Ta kontakt för offert!

Som arbetsgivare kan du boka dans som friskvård, något som gör gott för hälsan på många sätt. Visste du att dans fungerar som en buffert mot stress och hjälper oss komma i kontakt med både vår kropp och våra känslor? Vi kan hålla i dans på din konferens, kick off eller arbetsträff. Maila pia@zoloz.se för mer info och offert. Du kan läsa mer här:

Dans på arbetsplatsen

Konferensdans

Dans är fantastiskt och ger så mycket till utövaren! Du mår bättre både fysiskt, psykiskt och socialt. Välkommen!

Filmklipp om dansen hos Zoloz samt om simonsontekniken:

I klippet nedan hör och ser du flera av de lärare jag tränat för i New York: