Kurser

Hos Zoloz hittar du kurser som hjälper dig stärka din hälsa, öka livskvalitet, minska stress och stärka kroppen. Du är välkommen precis som du är och vi hoppas att du både känner dig stärkt och glad efter träffar hos oss. 

Upplägg hösten 2019

Under hösten kan du välja mellan terminskurser, fördjupningskurser, workshops, retreats och öppna platser. Till skillnad från föregående termin byggs inte verksamheten upp av enbart drop in och öppna klasser utan vi erbjuder i första hand kurser. Fördelar när du väljer att anmäla dig till kurs är: 

– Du vet att du har en plats bokad i ditt namn varje vecka

– Vi kan arbeta med progression och ett djupare lärande

– Din yogastund blir av när du har den schemalagd varje vecka

– Trygghet för dig som deltagare att yoga ihop med kända ansikten

– Din yogalärare kan planera utifrån de personer som ingår i gruppen

– Om du missar ett tillfälle på din kurs kan du ta igen det på en öppen plats på någon av de andra kurserna under hösten.

 

Vi vet att inte alla har möjlighet att binda sig på samma tid varje vecka och därför erbjuder vi även klippkort som går använda på några öppna platser på kurserna. Alla kurser kommer inte ha öppna platser, men många. 

 

Vi håller på att planera hösten för fullt! 

SNART kommer mer info om de kurser vi kommer att erbjuda. Bläddra ner för att se de kurser vi lagt ut så här långt. 

Håll ögat öppet för uppdateringar!

Yoga för ryggen - tisdagar 17.30-18.45

Fördjupningskurs – stängd grupp (inga öppna platser)

Yogakurs med Pia som fokuserar på rörlighet och styrka i ryggen. Vi rör ryggen i alla dess riktningar samt stärker både rygg och mage för att hålla ryggen glad. Utgår från virya rehab och virya strength and mobility. Kursen passar de allra flesta. Vi rör oss i mjuka flöden där vi tillsammans utforskar ryggens möjligheter och begränsningar. För dig som vill hitta ett ökat välmående, minska värk och få kontakt med din kropp. Passar både absoluta nybörjare och mer erfarna yogis.

Tid: Tisdagar 17.30-18.45 med start den 3 september 

Pris: 950 kr. 

Lärare: Pia Burman.

Anmälan är bindande. Begränsat antal platser finns.

Viryayoga fortsättningsnivå - tisdagar 19.00-20.30

Terminskurs

På den här kursen får du testa på mer utmanande asanor och flöden. Viryayogan ger ett allsidigt pass där du yogar igenom hela kroppen. Varje tillfälle har ett biomekaniskt tema (schyssta rörelser för kroppen som kan hjälpa dig hitta in i positionerna på ett skönare vis) och ett filosofiskt tema. 

Fortsättningskursen baseras på Viryayogans nivå 2-3 samt vinyasaflöden. Du bör ha yogat regelbundet minst ett år och vara van vid en fysisk yogapraktik.

Tid: Tisdagar 19.00-20.30 med start den 3 september 

Pris: 1950 kr. 

Lärare: Pia Burman.

Anmälan är bindande. Begränsat antal platser finns.

Slow Flow - onsdagar 17.30-18.45

Terminskurs

Slow flow är som det låter, långsamma och härliga flödande yogasekvenser. Här hinner vi med att stärka upp bäckenbotten, mage och rygg samtidigt som vi låter rörelsen bli vår meditation. Under denna terminskurs kommer Sofia att bygga upp med fokus på vårt chackrasystem. Ett chakra i taget, med syfte att öppna upp för prana/livskraft i vår kropp och vårt sinne, från botten till toppen, med aktivitet och vila. Passar både nybörjare och mer yogavana. 

Tid: Onsdagar 17.30-18.45 med start den 4 september 

Pris: 1 950 kr. 

Lärare: Sofia Lindblom

Anmälan är bindande. Begränsat antal platser finns.

Yinyoga - onsdagar 19.00-20.30

Terminskurs

Här är kursen för dig som älskar yinyoga och stilla yogaformer. Under 90 min får du utforska yinyogans  passiva och meditativa positioner samt landa i restorative yoga på slutet. Yinyogan är ett komplement till dynamisk yoga och annan typ av fysiskt aktivitet. Men kompletterar även vår allt mer stressade vardag där vi behöver både yin (det passiva) och yang (det aktiva) för att skapa balans och harmoni.
Så vill du stressa av och återhämta dig är detta yogapasset för dig! Passar alla, även de utan yogaerfarenhet. Sofia guidar dig tryggt genom de olika formerna.

Tid: Onsdagar 19.00-20.30 med start den 4 september 

Pris: 1 950 kr. 

Lärare: Sofia Lindblom

Anmälan är bindande. Begränsat antal platser finns.

Yoga och mittlinjen - utforska stabilitet och expansion

Fördjupningskurs, fem träffar

Utforska virya nivå 1 med fokus stabilitet och expansion tillsammans med Ann. Här får du både hitta skydd för rörliga leder och storheten i dina egna rörelser. Du pulserar in och ut från mittlinjen med kontroll. Krama ditt skelett, krama din mittlinje och fortsätt sedan med att expandera från mittlinjen. Låter det krångligt? När du får till det kommer du att hitta en djupare känsla i kroppen när du yogar.

Tid: Mer info om dag, tid och uppstart kommer!

Pris: 800 kr. 

Instruktör: Ann Degerman

Anmälan är bindande. Begränsat antal platser finns.