Kurser

Hos Zoloz hittar du kurser som kan hjälpa dig stärka din hälsa, öka livskvalitet, minska stress och stärka kroppen. Du är välkommen precis som du är och vi hoppas att du både känner dig stärkt och glad efter träffar hos oss. Du bokar dig på kurser via Zoloz bokningssida.

Viryayoga nivå 1 – närvaro och grundning med Ann Degerman start 5 maj

Välkommen på en härlig kurs i viryayoga på söndagar. Här får du möta viryans nivå 1, en dynamisk yogaklass där du stärker upp kroppen, ökar balansen och lär känna vanliga yogapositioner. Fokus ligger på att hitta närvaro och grundning under tiden vi yogar. Viryayoga är en dynamisk form av yoga där varje klass är uppbyggd efter tio moduler. Detta medför att man under ett och samma pass får en mycket allsidig yogapraktik där man går igenom hela kroppen.  
Kursen fokuserar på praktik, att yoga, och har en tydlig progression. Varje träff är 90 minuter lång och eftersom ni är en grupp med samma personer kan vi vid varje ny träff plocka upp tråden där vi lämnade senast.

Kursen leds av Ann Degerman. Ann är en aktiv och entusiastisk själ som brinner för ett innehållsrikt liv. Till vardags jobbar hon med människor och är utbildad socionom. Hon vill hitta det friska och hälsosamma i människorna hon möter. Yogan har funnits i Anns liv sedan 2012 och 2018 bestämde hon sig för att ta sin yoga till en ny nivå genom en yogalärarutbildning i Umeå. Hon har under våren 2019 gått Viryayogans basutbildning 100 timmar och ser fram emot att få leda sina egna klasser.

För att gå kursen behövs inga tidigare förkunskaper och möjlighet att anpassa positioner finns. Kursen är ganska fysiskt ansträngande och kanske inte passar fullt ut för dig som har skador/sjukdom. Rådgör gärna med oss innan i så fall. Möjlighet att stå över eller förenkla finns alltid och det är du som känner din kropp bäst!

Info: Fem söndagar i rad med start den 5 maj. Tid: 15.30-17.00. Zoloz Yogastudio på Södra Järnvägsgatan 38B i Skellefteå.
Pris: 775 kr

Om du missar ett tillfälle kan du ta igen det på någon av klasserna på drop in-schemat (gäller under samma termin). För att kursen ska bli av krävs minst åtta deltagare. Begränsat antal platser med först till kvarn. Anmälan är bindande.

Bara vara. Vila för kropp och sinne.

En serie klasser med fokus på vila, återhämtning och att bara vara. Här får du släppa prestationerna, varva ner och slappna av på djupet. Passar även dig som är sjukskriven.

Du får vila länge i positioner med stöd för kroppen i form av bolster och filtar. Du ska inte stretcha eller stärka kroppen utan slappna av, vila och hitta återhämtning. Vi vill hitta in i vårt lugn- och ro-system i kroppen där kroppen kan hitta läkning och bygga upp sig själv igen.

Kursen är på 10h fördelat över sex träffar. Första träffen är 2,5h och där presenterar vi oss för varandra, pratar om förväntningar och lär oss vika världens skönaste huvudkudde. Vi tar även en liten paus med te och något lätt att tugga på. Under första träffen lär du dig mer om vad restorative yoga kan vara och hur vi kan stötta upp kroppen på ett bra sätt.
Dagar och tider: Start skärtorsdag 18/4 kl 13.30-16.00. Därefter fem torsdagar i rad kl 14.30-16.00, sista träff 23 maj.

Restorative yoga kan hjälpa dig att sova bättre, slappna av, minska värk och reducera stress.

Pris: 1650 kr inkl ett månadskort. För dig som redan har kort (eller inte vill ha månadskortet): 1300 kr. Värde månadskort: 800 kr. Begränsat antal platser så att ni kan få hjälp, stöd och uppassning. I priset ingår även:

 • Tillfälle att ställa frågor om restorativeyogans positioner
 • Andningsövning/pranayama
 • Mer tid för genomgångar och hjälp än på vanliga yogaklasser
 • Stängd grupp för trygghet
 • Onlinegrupp för pepp och frågor mellan träffar (om så önskas)
 • Hitta en eller flera nya yogakompisar
 • Lån av yogamatta och props
 • Te i samband med varje träff
 • Frukt/snacks under de längre passen
 • Pennor och anteckningsblock

Frågor? maila mig så svarar jag gärna: pia@zoloz.se
Bokning: zolozyoga.touchupbooking.com/sv/courses

Varmt välkommen att landa hos oss!

Kom igång med dynamisk yoga!

En fördjupningskurs för dig som vill komma igång med dynamisk yoga, som t ex viryayoga och vinyasayoga. Du behöver inga förkunskaper. Passar så väl nybörjaren som den som redan yogat en del och vill fördjupa sina kunskaper. Det här är kursen som introducerar dig till solhälsningar, vanliga yogapositioner som nedåtgående hunden, chaturanga, kobran, trädet m fl. Du får också sätta din egen intention och målsättning för din yogapraktik. Tips kring hur du kan yoga hemma eller att komma igång med att gå på lärarledda yogaklasser. Du gör detta ihop med en grupp som stöttar och peppar varandra. Kursen innehåller:

 • Grunder inom dynamisk yoga
 • Solhälsningar på djupet
 • Vanliga asanas/yogapositioner
 • Tillfälle att ställa frågor och diskutera yoga
 • Andningsövning/pranayama
 • Mer tid för genomgångar och hjälp än på vanliga yogaklasser
 • Stängd grupp för trygghet
 • Onlinegrupp för pepp och frågor mellan träffar
 • Anpassningar för vanliga positioner – hur kan vi göra det tillgängligt?
 • Sätta en egen målsättningar och intention för sin yoga
 • Hitta en eller flera nya yogakompisar (accountability buddy) som du kan gå tillsammans med på veckoklasserna och peppa varandra.
 • Lån av yogamatta och props
 • Kompendium med bilder och utrymme för anteckningar
 • Te i samband med varje träff
 • Frukt/snacks under de längre passen
 • Pennor och anteckningsblock

Kursen leds av Pia Burman, certiferad 500h viryayogalärare och RYT-500. Begränsat antal platser. Först till kvarn. Sluten kurs = inga drop in. Fullt pris: 1650 kr inkl ett kort med obegränsat antal yogaklasser på klasschemat under en månad. För dig som redan har ett yogakort hos oss: 1300 kr. Anmälan via bokningssidan. Frågor via mail Pia@zoloz.se eller när du möter mig i lokalen. Kommer att ges som kurs framöver. Uppdatering kring datum inom kort. Varmt välkommen!

Kids Yoga Teacher Training

I sommar får du möjligheten att utbilda dig till lärare i barnyoga hos Zoloz! Vi anordnar den här utbildning tillsammans med Yogi Beans som är baserade i New York, USA. Läraren som håller kursen heter Carolina Lindoff och är född och uppvuxen i Sverige men bor sedan flera år tillbaka i NY tillsammans med sin man. Där arbetar hon bland annat med Yogi Beans, både med barngrupper och med deras utbildningar. Läs mer om vad kursen innehåller här

Plats: Zoloz Yogastudio, Södra Järnvägsgatan 38 i Skellefteå
Leds av Carolina Lindoff
Tid: 28-30 juni.
Anmälan görs via bokningssidan och det finns ett begränsat antal platser. Ordinarie pris: 6 250 kr. Early-bird: 5 750 kr t o m den 3 maj. Anmälan är bindande. Du betalar via faktura.