Om Zoloz

Zoloz

Zoloz – dans och hälsa startade i januari 2013 som enskild firma av Pia Burman och Bella Dahlin. Vi bestämde oss under 2012 för att dra igång ett företag som fokusera på just dans och hälsa med produkter som dans på arbetsplatsen och konferensdans. Det har sedan utvecklats till att även erbjuda kurser och events för privatpersoner. Sedan 2015 har Bella tagit en paus i företaget och det drivs nu endast av Pia. 2015 var också året då yogan kom in i företaget. Namnet Zoloz syftar till att vi utgår från individen och dess förutsättningar (solo) men tillsammans i grupp. Grundpelare har hela tiden varit rörelseglädje och hälsosamma rörelser. Det ska vara roligt att röra på sig och vi önskade att fler vuxna skulle våga ta steget och prova dans. Förutom att det ska vara roligt är det viktigt att rörelserna vi gör är hälsosamma så vi inte skador oss eller på annat vis mår dåligt av träningen. Genom att dansa och yoga främjar vi även hälsan i sin helhet. Vi mår bättre fysiskt och psykiskt och hittar även ett socialt välmående. För många som går kurs i Zoloz verksamhet försvinner värk, självförtroende och självkänsla ökar och de går stärkta därifrån. Balans förbättras, rörligheten ökar och medvetenhet fördjupas. Både dans och yoga kan bjuda på många goda effekter samtidigt som det känns bra och njutningsfyllt. Pia utbildar sig nu till hälsovägledare, en kandidatutbildning inom hälsopromotion vid Luleå Tekniska Universitet. Förutom att det stärker hennes kunskaper inom området hälsa och förbättrar befintlig verksamhet kommer även nya tjänster successivt att tillkomma i företaget. Allt för att hjälpa dig eller ditt företag till en bättre hälsa!

Pia

Pia har lång erfarenhet av att dansa och undervisa dans. Med en grund i flamenco och modern dans har hon sedan vidareutbildat sig till simonsonlärare i New York. Simonsontekniken utgår från varje enskild person och är baserad på kunskap från anatomi och yoga. Det handlar om att lära känna sin egen kropp för att undvika skador. Pia har även en gedigen utbildning inom viryayoga.

Utbildning:

Estetiska programmet dans, Kaplanskolan Skellefteå, 2000
1-årig dansarlinje, Balettakademien Umeå, 2003
Danslärarutbildningen (år 1), Musikhögskolan Piteå, 2004
International Visa Student, Dance New Amsterdam New York, 2005
Simonson teacher training certificate course, Lynn Simonson, New York, 2009
General Dance programme, Visa Student, Dance New Amsterdam, NY, 2012
200-timmarsutbildning, Viryalärare, Nordiska Yogainstitutet, Spanien, 2014
Yogaterapi, påbyggnadsutbildning, Nordiska Yogainstitutet, Stockholm, 2014
Rehabyogautbildning, Nordiska Yogainstitutet 2015-2016
Certifieringskurs viryayoga, virya restorative, passningskurs, Nordiska yogainstitutet 2015
Virya sequensing, 2016

Utbildad hälsoprofilbedömare, HPI nordic, 2016

Kurser inom kost, fysisk aktivitet, motiverande samtal, anatomi, hälsopromotion och stress som del av Hälsovägledarprogrammet LTU.

Olika kurser och fortbildningar genom åren.

Arbete:

Piteå Dansstudio, Piteå
Skellefteå Dans och Balettförening, Skellefteå
Individuellt val dans, Kaplanskolan, Skellefteå
Svenska Balettskolan, Piteå (gästlärare)
Dansväxthuset, Skellefteå
Enskild firma sedan januari 2013

Uppvisningar, föreställningar, happenings där jag dansat själv samt koreograferat till elever/andra dansare. T ex på invigning av Yukigassen i Luleå, invigning av Luleå airports nya terminal, idrottsgalan i Piteå, invigning av norrbotten2014,  invigning av CKs 10-årsjubileum, skyltsöndag i Skellefteå, Berättarkalendern, midsommarfirande i Byske, Fällforsveckan, Fashion show på CK, julmarknad Nordanå, Trästockfestivalen, Dansens dag-firanden, Nolia mm

Filosofi:

Jag anpassar min dansundervisning till personerna jag har framför mig. Min önskan är att de ska få en bättre kroppsuppfattning och lära känna sina egna möjligheter och begränsningar. Att genom stretch- och dansövningar hitta en bättre hållning och friare känsla i kroppen.

Jag tycker det är viktigt att dans är roligt och anser att alla kan dansa!

Då jag tittar på dans är uttrycket det jag tycker är viktigast och finast.

Jag vill att alla som dansar för mig ska må bra både fysiskt och psykiskt och hoppas att dansundervisningen är en stor hjälp till att hitta dit.

Jag älskar att undervisa och hoppas att min entusiasm smittar över till er!