Vårens kurser i dans och yoga (2017)

Modern/jazzdans för vuxna nybörjare nivå 1 

Måndagar kl 19.00-20.15
Start:  13 februari (eller när minst åtta deltagare har anmält sig)
Lärare: Pia Burman och Ida Lindberg
Antal träffar: 10
Lokal: Danssalen på västerbottensteatern
Antal platser: 20
Pris: 1 200 kr
Beskrivning: En kurs för dig som alltid har velat dansa men aldrig börjat. En kurs för dig som dansade som liten och vill ta upp det igen. En kurs för dig som vill dansa på en nivå i lugnt tempo där vi går igenom övningarna noggrant. Kursen leds av Pia Burman tillsammans med Ida Lindberg. Vissa lektioner har du båda lärarna och ibland är det enbart den ena. Lektionerna börjar med en systematisk uppvärmning av kroppen och dansteknikövningar där du lär dig grunderna i dansteknik. Det avslutas sedan med roliga diagonaler och danskombinationer där du får släppa loss och bara njuta. Fokus ligger på dansglädje och att ha roligt. Du kan lämna prestigen och prestationstankarna utanför danssalen och bara dansa för din egen skull. Simonsontekniken välkomnar alla typer av kroppar och arbetar från varje persons individuella möjligheter. Om du har skador hjälper vi dig att anpassa och vi pressar dig aldrig att göra saker som inte känns bra. Även med fokus på hälsosamma rörelser kan vi uppnå konstnärlig dans och vackra dansformer. Varmt välkommen!
Pia är utbildad simonsonlärare medans Ida inte är det. Ida kommer att undervisa dansövningar med inspiration från simonsonteknikens hälsosamma tänk och har själv dansat simonson i åtta år.
(ps. visste du att de som dansar hos Zoloz är allt mellan 20-77 år gamla? Vi tycker det är härligt att blanda åldrar i en och samma grupp. Det berikar! Lägsta ålder för simonsontekniken är 16 år, ingen övre gräns)
Anmälan gör du genom att fylla i formuläret här: anmälan dans nivå 1

Modern/jazzdans för vuxna forts nivå 2-3 (simonsonteknik)

Tisdagar kl 17.45-19.15
Start 31 januari
Lärare: Pia Burman (assistent Ida Lindberg håller några av träffarna)
Antal träffar: 15
Lokal: Danssalen på västerbottensteatern
Antal platser: 20
Pris: 1 900 kr
Beskrivning: Det här är kursen för dig som har dansat ett år eller mer. Här går vi lite djupare in i danstekniken. Du får mer kött på benen vad gäller anatomi och hälsosamma rörelser. Du börjar lyssna mer på din kropp och lägga märke till vad som händer när du rör på dig, inifrån och ut. Det är upplevelsen som är det viktiga, inte hur det ser ut!
Vi ägnar första halvan av lektionen till teknikträning, stretcher och stärkande övningar. Andra halvan är till för att dansa loss! Diagonaler och danskombinationer inom jazzdans och modern dans som utmanar dig och ger dig något att fortsätta jobba på. Det är fortfarande viktigast att ha roligt och känna dansglädjen, men nu med en djupare förståelse för hur kroppen i rörelser fungerar.
Som alltid dansar vi på ett sätt som minimerar risken för skador, mycket genom din egen ökade medvetenhet.
Varmt välkommen!
(ps. visste du att de som dansar hos Zoloz är allt mellan 20-77 år gamla? Vi tycker det är härligt att blanda åldrar i en och samma grupp. Det berikar! Lägsta ålder för simonsontekniken är 16 år, ingen övre gräns. )
Anmälan till kursen hittar du här: dans nivå 2 anmälan

Viryayoga nivå 1 – hälsosam yogaträning där du lär dig grunderna

Onsdagar kl 17.15-18.30
Start: 1 februari
Lärare: Pia Burman
Antal träffar: 12
Lokal: Zoloz yogastudio
Antal platser: 16
Pris: 1500 kr
Beskrivning: Viryayoga är en dynamisk yogaform som fokuserar på biomekanik och hälsosam rörelselära. I nivå 1 får du lära dig grunderna (vad är egentligen hunden, barnet, kobran och bågen och hur gör jag dem?) och börja stärka upp kroppen, öka rörligheten och hitta balansen i positionerna. Den här kursen går på en basnivå men kommer att följa gruppens utveckling så att nya utmaningar finns redo när ni är. Här kan du vara nybörjare eller van yogi med en önskan om att yoga lite mindre tufft än vad vi gör på nivå 2-3. Möjlighet att byta nivå finns om du känner att du hamnar i fel grupp.
Viryayoga har alltid tio moduler som garanterar att du får yoga igenom  hela kroppen, ett biomekaniskt tema där du lär dig mer om hur du yogar på ett säkert sätt och undviker skador samt ett filosofiskt tankekorn i varje klass. Vi jobbar med medveten närvaro och stärkande positioner. Det är viktigt att det känns bra för dig och din kropp och jag svarar gärna på frågor innan och efter klassen för att du ska få så bra start som möjligt i din yogaupptäckt.
Anmälan till kursen hittar du här: anmälan virya 1

Viryayoga nivå 2-3 – hälsosam yogaträning på fortsättningsnivå

Onsdagar kl 18.45-20.15
Start: 1 februari
Lärare: Pia Burman
Antal träffar: 12
Lokal: Zoloz yogastudio
Antal platser: 18
Pris: 1600 kr
Beskrivning:  Viryayoga är en dynamisk yogaform som fokuserar på biomekanik och hälsosam rörelselära. I nivå 2-3 fortsätter du att bygga på grunderna, lär dig nya positioner och utmanar balans, uthållighet och styrka på ett annat vis än du gör på nivå 1. Du fortsätter att stärka upp kroppen, öka rörligheten och hitta balansen i positionerna. Den här kursen går på fortsättningsnivå och vissa grundpositioner förutsätts att du kan (eller kan snappa upp snabbt) även om jag fortsätter gå igenom biomekanik och teknik för positionerna. Passen kommer att följa gruppens utveckling så att nya utmaningar finns redo när ni är. Under terminen kan vissa pass vara av lugnare karaktär där vi utforskar kroppen på andra vis. Kanske med hjälp av boll, peanut eller restorativ-inslag.
När du yogar i nivå 2-3 är det bästa om du haryogat innan, men det kan även passa dig som är ny. Möjlighet att byta nivå finns om du känner att du hamnar i fel grupp.
Viryayoga har alltid tio moduler som garanterar att du får yoga igenom  hela kroppen, ett biomekaniskt tema där du lär dig mer om hur du yogar på ett säkert sätt och undviker skador samt ett filosofiskt tankekorn i varje klass. Vi jobbar med medveten närvaro och stärkande positioner. Det är viktigt att det känns bra för dig och din kropp och jag svarar gärna på frågor innan och efter klassen för att du ska få så bra upplevelse som möjligt i din yogapraxis.
Anmälan hittar du via den här länken: anmälan fortsättningsyoga
—–
Ida Lindberg, som har dansat sedan hon var liten och även dansat simonson för mig senaste åtta åren, kommer att börja assistera mig på fortsättningsklasserna samt vikariera för mig när jag är borta. Utöver detta kommer hon att hålla nybörjargruppen med min hjälp. Hon är intresserad av att börja undervisa och att utbilda sig till simonsonlärare och jag ger henne möjligheten att börja öva hos mig under min översyn och med mig som mentor. Ida undervisar inte simonsonteknik utan modern dans/jazzdans med inspiration från simonsonteknikens hälsosamma tänk. Hon är inte utbildad simonsonlärare  men kommer att ha mig som stöd och mentor kring övningar och tänk.