Workshops

Under terminen erbjuder vi flera olika workshops, både med våra egna lärare och gästande lärare. Här kan du hitta bra fortbildning på hemmaplan, inspirerande föreläsningar och schyssta rörelseklasser. Bläddra ner för att läsa mer om varje tillfälle. Anmälan: zolozyoga.touchupbooking.com/sv/courses. Välkommen!

Naturens rytm – 29 mars

Naturens rytm med Petra Gidlöf

Med Reikins helande krafter och ditt hjärtas puls guidas du ifrån
en stressad vardag, med måsten och krav, till naturens lugnande
rytm. Medvetna andetag följs upp av kärleksfulla utvalda yogapositioner
allt i en underbar mix och blandning för att du ska få möta din
avslappnade kropp och ditt stilla sinne.
Dofter, smaker och ljud som för dig tillbaka till naturens läkande
kraft. Boka på zoloz bokningssida. Passa på att besöka Petras shop som gästar med schyssta yogakläder, doftljus och oljor mellan 11-15.30.

Av kärlek till ditt hjärtas vibrationer/
Petra Karp Gidlöf
kreatör & mama
Kula Bazaar & Studio, Luleå
kulabazaarstudio.heymo.se

Yoga, vetenskap och fakta – 11 april

Föreläsning och yogaklass med Sara Hoy

Torsdag den 11 april kl 17.30-20.00. Pris: 400 kr. Early-bird: 350 kr till 11/3

Visst känns det skönt i både kropp och själ att yoga? Men är det ”bara” en känsla eller kan yogan faktiskt påverka vårt mående och hälsa? Ny spännande forskning visar att yogan inte bara ökar välbefinnandet, utan även kan ge bland annat en ökad stresstålighet, hjälpa vid depression och oro och minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Yoga har även bevisad effekt på smärta, framför allt när det gäller värk i nacken och långvarig smärta i den nedre delen av ryggen.

Aktuell med boken ‘Yoga, vetenskap och fakta – därför fungerar det’ (Bonnier Fakta) presenterar Sara förutom fakta även praktiska tips på enkla yogaövningar och strategier du kan använda för en hållbar hälsa och att förebygga vanliga sjukdomar.

Sara Hoy är utbildad och verksam yogalärare (ERYT-500, YACEP) samt arbetar i forskningsprojekt kopplat till yoga vid Karolinska Institutet och CPF. Hon är utbildad folkhälsovetare och läser nu biomekanik, fysiologi och idrottsmedicin vid KI och GIH. Sara driver företaget Yoga Prehab som arbetar med att stödja människor i att skapa ett proaktivt förhållningssätt till kropp och hälsa samt utbildar yogalärare på Nordiska Yogainstitutet.

Hemsida: www.yogaprehab.se
Blogg: www.yogaworld.sarahoy.se
Instagram: @yogaprehab

Bild i eventet: fotograf Malin Wittig, copyright Bonnier Fakta

Hipomania! Workshop med viryans grundare Josephine Selander

Onsdag 15 maj kl 17.00-20.00. Pris 450 kr.

Bäckenet är minst sagt en central del av kroppen, och de muskler som är kopplade till höfterna påverkar ryggen, stabilitet i kroppen och till och med andningen. Under den här kvällen utforskar vi hur vi kan jobba med höfterna för att komma åt såväl stabilitet i bål, som att hitta tekniker för att slippa onödiga ryggsmärtor.

Josephine Selander är grundaren till viryayoga och Nordiska Yogainstitutet. Hon har skrivit ett flertal böcker inom yoga; Våga yoga, Dynamisk yoga, Yoga från insidan, Yoga och ACT m fl. Läs mer om Josephines gedigna bakgrund på Nordiskyoga.se

Anmälan är bindande och görs via zoloz bokningssida