fbpx

Hos oss dansar personer i åldrarna 20-80 år och vi välkomnar personer från 16 år och uppåt i all verksamhet. Alla dansar för sin egen skull – för att må bra, ha roligt och hitta styrka och rörlighet i sin egen kropp. Fokus ligger på dansglädje, gemenskap och hälsosamma rörelser. Många upplever minskad värk, ökad glädje och livskvalitet samt en större medvetenhet om sin egen kropp.

Pia Burman och Ida Lindberg guidar dig genom dansen och introducerar dansteknik, danssteg och koreografier under varje träff. Läs mer om vad som är aktuellt den här teminen nedan.

Våga ta steget!

Aktuellt våren 2020

Dansworkshop med Pia

Söndag den 15 mars kl 9.30-12.30. Danssalen på Västerbottensteatern.

Under den här söndagsförmiddagen håller Pia i en fullständig simonsonklass och en lång härlig danskombination. Vi tar oss tid att gå in mer på djupet med danstekniken utifrån simonsonmetoden och avslutar sedan med lång danskombination.

Workshopen har öppen nivå, men det är bra att ha varit på några dansklasser tidigare. Det kommer finnas något för både nyare och mer erfarna dansare att ta med sig. Fokus på kroppsmedvetenhet och rörelseglädje!

För dig som vill få mer tid att gå in på hur vi gör saker och varför vi gör det, att hitta rätt i din egen kropp och sedan använda det i dansen när vi dansar loss.

Pia Burman är utbildad inom simonsonteknik i New York. Hon blandar modern dans och jazzdans utifrån simonsonteknikens metodik. Den här dagen får du under tre timmar fördjupa dig i Simonson. Vi gör en fullständig simonsonklass + workshoppar kring några teknikgrunder innan vi dansar loss i en lång danskombination. Viss danserfarenhet rekommenderas. Simonson har ett hållbarnhetsfokus och utgår från varje persons individuella behov, vilket gör dansen hälsosam.

-Du dansar för att det är roligt, på ett sätt som är schysst för kroppen! –

Alla är välkomna! Bokas via Zoloz bokningssida. Begränsat antal platser. Bindande anmälan. Kostnad 390 kr. Välkommen!

Danskurs för vuxna, tio träffar – Omgång två startar den 25 mars!

Onsdagar kl 19.30-20.45, danssalen på nya Balderhallen.

Det här är danskursen för dig som alltid längtat efter att börja dansa, för dig som dansat tidigare i livet och haft uppehåll samt för dig som vill dansa från grunden. Alla är välkomna och inga tidigare erfarenheter krävs. Dansen ger oss så mycket glädje och styrka. I dansen får vi släppa loss, följa övningar som stärker och mjukar upp kroppen och lära in koreografier. Du lär känna andra i gruppen och vi brukar ha riktigt roligt och trevligt ihop! 

Ledare: Ida Lindberg 

Bokas via Zoloz bokningssida. Begränsat antal platser. Bokas senast den 10 mars. Betalas via faktura. Kostnad 1600 kr. Välkommen!

Lär dig leda sittdans!

Pia har sedan flera år tillbaka ett samarbete med Studieförbundet Bilda. Bland annat tar hon fram material för sittdans-ledarutbildningar och nu i vår släpps program nummer tre. De olika programmen är helt fristående från varandra och du behöver inte ha gått de gamla för att anmäla dig nu. 

För vem? 

För dig som jobbar med äldre eller för dig som vill ställa upp ideellt och leda sittdans. Du får lära dig ett färdigt program och får ett kursmaterial att ta med dig hem. Därefter kan du leda sittdans ute på boenden eller på din arbetsplats. Öppet för alla som är nyfikna på hur det kan vara att bli sittdansledare!

Läs mer och anmäl dig hos Bilda.

Mer om dansen hos oss:

Vi erbjuder terminskurser och helgkurser i dans. Pia undervisar i flamenco och simonsonteknik/modern jazz. Hon har kurser för ungdomar och vuxna. Dessutom leder hon sittdansutbildningar och sittande dans eller dans med stöd av stol ute på äldreboenden och dagverksamhet. Sedan 2017 leder även Ida Lindberg, som länge dansat både hos Zoloz och andra, danskurs för nivå 1-2 inom modern dans och jazzdans.

Vi kan på beställning hålla i olika workshops och kortare kurser för en privat eller företagsgrupp. Du kan anlita oss till möhippa, svensexa, fester, evenemang eller bara för att få dansa tillsammans med dina vänner under en timme eller två. Ta kontakt för offert!

Som arbetsgivare kan du boka dans som friskvård, något som gör gott för hälsan på många sätt. Visste du att dans fungerar som en buffert mot stress och hjälper oss komma i kontakt med både vår kropp och våra känslor? Vi kan hålla i dans på din konferens, kick off eller arbetsträff. Maila pia@zoloz.se för mer info och offert. Du kan läsa mer här:

Dans på arbetsplatsen

Konferensdans

Dans är fantastiskt och ger så mycket till utövaren! Du mår bättre både fysiskt, psykiskt och socialt. Välkommen!

I klippet nedan hör och ser du flera av de lärare jag tränat för i New York: