Kalender

Välkommen till Zoloz aktiviteter inom hälsa, dans och yoga. Kom på någon av våra planerade kurser, workshops och föreläsningar – eller boka en egen tid för just din grupp eller ditt företag!

Vill du boka en workshop eller prova på för en särskild grupp, kontakta mig på pia@zoloz.se. På terminens yogakurs är även drop in möjlig för dig som inte vill gå hel kurs. Från årskiftet hittar du mig i Yogease Yogastudio då jag tar över den lokalen. Från 1 december gör du alla bokningar via zolozyoga.touchupbooking.com. Varmt välkommen – precis som du är!

2019

28-30 juni – Kids Yoga Training with Yogi Beans

Sista helgen i juni erbjuder vi en teacher training för dig som vill undervisa barn i yoga. Zoloz är värd för Yogi Beans utbildning. Yogi Beans har sin verksamhet i New York, USA. De erbjuder en 25h grundutbildning med rikt innehåll. Passar dig som vill yoga med barn hemma, dig som arbetar med barn i förskola och grundskola, fysioterapeuter och yogalärare m fl. Läs mer om Yogi Beans här.  Lärare för kursen i Skellefteå är Carolina Lindoff, som sedan flera år tillbaka bor och arbetar i New York, men ursprungligen kommer ifrån Sverige. Begränsat antal platser. Unik möjlighet! Early bird-erbjudande fram till den 3 maj. Anmälningssidan öppnar i januari.

3 juni – sommarschemat startar

Under sommaren kan du gå på drop in eller anmäla dig till kortare kurser. Som drop in erbjuds yoga bas, yoga flow, djup vila samt Slow flow & Yin. Minst två klasser i veckan. Pia, Sofia och Ann håller yogaklasser och -kurser under sommaren. Läs mer: zoloz.se/sommar-2019

15 maj – Hipomania med Josephine Selander, viryans grundare

Hipomania! Bäckenet är minst sagt en central del av kroppen, och de muskler som är kopplade till höfterna påverkar ryggen, stabilitet i kroppen och till och med andningen. Under den här kvällen utforskar vi hur vi kan jobba med höfterna för att komma åt såväl stabilitet i bål, som att hitta tekniker för att slippa onödiga ryggsmärtor. Lärare är Josephine Selander, grundare till viryayogan och Nordiska Yogainstitutet. (Pga detta utgår Sofias klasser denna onsdag)

11 maj – Hälsodagen Skellefteå

Denna dag vill du inte missa! En dag fylld med inspiration, föreläsningar, prova på och utställare inom området hälsa och välmående. Zoloz är en av arrangörerna och Pia kommer ha med både dans och yoga på schemat. Biljetter säljs på Turistbyrån och Ticketmaster. Dagen pågår mellan 9.30-16.00. Pris: 595kr inklusive lunchbuffé, kaffe, te, föreläsningar, workshops, prova på och minimässa med utställare.

5 maj – kurs Viryayoga nivå 1 närvaro och grundning startar

Ann Degerman, nyutbildad viryayogalärare 100h leder dig genom kursen i virka 1 med fokus på närvaro och grundning. Till skillnad från våra drop in-klasser kan vi här arbeta fördjupande och med progression. Fem träffar, 875 kr. Söndagar 15.30-17.00.

24 april – Yogakväll med försmak av sommar.

Vi bjuder in till en härlig kväll i gemenskap där vi yogar och minglar tillsammans kl 18.00-20.30. Pia, Sofia och Anna är alla på plats och planerar för en riktigt härlig yogakväll! Du bjuds på tilltugg, vi presenterar sommarschemat och har specialerbjudande under kvällen. Din plats bokar du på bokningssidan och den ingår i yogakortet. Har du inget yogakort hos oss är du välkommen ändå, till en kostnad av 200 kr. Välkommen!

18 april – Bara vara. Vila för kropp och sinne

Uppstart för denna klass-serie med restorative yoga. Allt fler upptäcker vikten av vila och behovet av att varva ner. Vi vill erbjuda en serie med restorative som förbereder dig för att kunna yoga hemma. Kursen inleds med en längre träff där vi får lära känna varandra, få te och tilltugg i paus, viker världens skönaste kudde och yogar så klart. 10 h fördelat på 6 träffar. Pris: 1650 kr inkl månadskort med obegränsad yoga på klasschemat (värde 800kr). Enbart kurs: 1300 kr. Begränsat antal platser. Boka via bokningssidan.

11 april – Yoga, vetenskap och fakta. Föreläsning och yogaklass med Sara Hoy

I samband med att Sara Hoy (tidigare Ström) släpper sin bok om Yoga och vetenskap gästar hon oss i Skellefteå med en föreläsning och yogaklass kopplat till ämnet. Superkul! Tid 17.30-20.00. Pris 400 kr, 350 för dig som bokar senast den 11 mars. Boken kommer att finnas på Akademibokhallen samt ute på webben, men Sara har tyvärr inte möjlighet att ta med böcker själv. Välkommen!

7 april – Flödande kundalini och gångbar med Anna

Söndag den 7 april kan du gå på ett flödande kundalinipass med ett längre gongbad tillsammans med Anna kl 18.00-19.30. Pris: 200 kr eller boka med ditt yogakort.

29 mars – Pop Up Kula Bazaar + Naturens rytm 90 min yoga med Petra Gidlöf

Petra Gidlöf från Luleå gästar Zoloz både med sin fantastiska shop och med 90 min yoga ”Naturens rytm”. Shop öppen 11.00-15.30. Yoga 16.00-17.30. I butiken säljer hon schyssta, vackra produkter som yogakläder, ljus och oljor. Yogan beskriver hon så här:
Med Reikins helande krafter och ditt hjärtas puls guidas du ifrån en stressad vardag, med måsten och krav, till naturens lugnande rytm.
Medvetna andetag följs upp av kärleksfulla utvalda yogapositioner
allt i en underbar mix och blandning för att du ska få möta din
avslappnade kropp och ditt stilla sinne.
Dofter, smaker och ljud som för dig tillbaka till naturens läkande
kraft.

17 mars – uppstart kurs Kom igång med dynamisk yoga

Här får du mer tid än på vanliga klasser. Tid att ställa frågor, diskutera, berätta om upplevelser och leta anpassningar. Tid att gå in på grunderna, vanliga positioner och solhälsningarnas härliga, men ibland kluriga, flöden. Tid att fundera och reflektera över motivation, intention och dina egna mål med yogan. Dessutom får du lära känna andra likasinnade som vill komma igång med yogan. Kursen leds av Pia och ligger på två söndagar samt fyra måndagar. Sön 17/3, mån 18/3, mån 25/3, sön 31/3, mån 1/4 samt mån 8/4. Anmälan via bokningen senast fredag 15 mars.

4 mars – premiär för massagemåndagar hos Zoloz

Nina Wikner kommer under resten av våren att finnas tillgänglig för massagebokningar hos Zoloz. Varje måndag mellan 8.15-16.30 är Nina på plats och du bokar lätt tid via Zoloz bokningssystem. Nina är sjuksköterska i grunden men driver nu företaget Rädda 1 Liv där hon bl a utbildar inom första hjälpen och säljer hjärtstartare. Hon är även utbildad inom klassisk massage och du kan boka 30 eller 60 min med henne. Första två veckorna erbjuder hon dessutom en grym rabatt: 100 kr per massage! Passa på!

25 januari – Kula Bazaar pop-up store

Den 25 januari kommer Petra Gidlöf från Kula Bazaar och Studio i Luleå och gästar med sin pop up store. Passa på att hitta snygga, sköna yogakläder, bolster, tarotkort mm.

7-13 januari – Öppet hus och invigningsaktiviteter

Under första veckan på nya terminen och nya stället kommer Zoloz att erbjuda flera olika prova på-tillfällen samt invigning. Här får du också möjlighet att ställa frågor, köpa terminskort och prova på våra olika pass. Mer info kommer!

1 januari – Zoloz flyttar in i Yogease studio

Från och med årsskiftet hittar du Zoloz verksamhet i Yogease lokaler. Allt samlas under samma tak och jag är glad att kunna erbjuda fler möjligheter till yoga, dans och hälsa. Då Yogease inte kan fortsätta drivas som tidigare fick jag möjligheten att ta över lokalen och det blir både roligt och spännande! Håll utkik efter starterbjudanden och invigning mm.

2018

29 december – Yoga in det nya året

Tillsammans med Sofia från Solyoga/Yogease erbjuder jag en härlig förmiddag där du får yoga in det nya året. Du får vara med på ett mjukt dynamiskt yogaflöde, yin- och restorativeyoga samt avsluta dagen med att sätta en intention för det nya året (sankalpa). Det blir en dag för återhämtning och ny energi, en chans att lägga det gamla bakom sig och förbereda sig för det nya. Pris 400 kr. Tidigare har dessa event blivit fullbokade så vänta inte för länge!

16 december – arrangemang tillsammans med Yogease

Denna dag kan du möta Yogeasegänget innan de lägger ner verksamheten och mig innan jag på riktigt flyttar in i lokalen. Vi kommer att ha försäljning av yogaprylar (bl a lite begagnade som säljs ut till schysst pris), tillfällen att få info och ställa frågor om framtiden och ett yogapass med Jeanette, bl a. Mer info kommer!

15 december – Yogamys i advent (nr 3)

En stund där vi yogar till skenet från tända ljus. Först mjukt dynamisk yoga,  sedan restorative och det hela avslutas med adventsfika på yogiskt vis. Tre tillfällen med yogamys. Detta tillfälle fokuserar på balans och flöde (lite klurigare pass än de två första, men anpassningar ges!). Pris: 300 kr/tillfälle eller alla för 750kr. Anmälan: pia@zoloz.se

9 december – Yogamys i advent (nr 2)

En stund där vi yogar till skenet från tända ljus. Först mjukt dynamisk yoga,  sedan restorative och det hela avslutas med adventsfika på yogiskt vis. Tre tillfällen med yogamys. Detta tillfälle fokuserar på ben och fötter och passar de allra flesta. Pris: 300 kr/tillfälle eller alla för 750kr. Anmälan: pia@zoloz.se

2 december – Yogamys i advent (nr 1)

En stund där vi yogar till skenet från tända ljus. Först mjukt dynamisk yoga,  sedan restorative och det hela avslutas med adventsfika på yogiskt vis. Tre tillfällen med yogamys. Detta tillfälle fokuserar på ryggen och passar de allra flesta. Pris: 300 kr/tillfälle eller alla för 750kr. Anmälan: pia@zoloz.se

1 december – lansering av nytt bokningssystem

Från och med den 1 december kommer nytt bokningssystem att gälla för all bokning av kurser, klasser, tiokort, workhsops, utbildningar mm. Det samlas på en sida som är smidig att använda för dig som kund. Du hittar bokningen på zolozyoga.touchupbooking.com och den 1/12 börjar klasser och kurser synas. Håll utkik!

6 nov – 7 dec – Lunchyoga på tisdagar och fredagar

Nu introducerar jag lunchyoga! Vi börjar med åtta tillfällen under hösten 2018. Det blir tisdagar 11.30-12.15 och fredagar 12.00-12.45 på prov. Vi yogar i Yogease Yogastudio och för lunchpassen betalar du 130 kr. Anmäl dig till mig innan så jag vet att vi blir ett gäng (pia@zoloz.se). Välkommen!

5 november – Start ”Starka ben, grundade fötter”, p/rehabyogakurs med fem träffar

Dina ben bär dig genom livet. De behöver vara starka och stå stadigt på marken. Genom att aktivera både fötter och ben kan du hitta balansen, känna dig stärkt, grundad och levande. För alla kroppar och nivåer. Utgår från virya rehab, som även kan användas som prehab – i förebyggande syfte. För dig som vill yoga och lära dig mer om din kropp, stärka benen, väcka fötterna och hitta balansen. Passar även dig som är senior, har värk eller skador. Fem träffar, 600 kr, med uppehåll 26/11. Läs mer HÄR. Välkommen med din anmälan.

21 oktober – Din rörliga rygg, yogaworkshop Jörn

Kl 17.00-20.00 på Jörns Badhus, i sporthallen, kan du komma på yogaworkshop med temat ”Din rörliga rygg”. Workshopen passar de allra flesta och lämnar dig med en härlig känsla i hela kroppen. Vi arbetar med rörlighet, mobilitet och styrka för ryggen och utforskar de olika rörelsemöjligheter vi har. Arrangeras tillsammans med Må-bra-gruppen och Badhuset i Jörn. Ta med egen yogamatta, några kommer att finnas till låns. Bra att ha är även filt, kudde, vattenflaska och kanske en liten anteckningsbok. Anmälan till Jörns badhus, viss begränsning av antal platser.

19-20 oktober – Dansa från hjärtat

En helgkurs i dans där du får fördjupa dig i simonsontekniken, prova eget skapande och lära in koreografi. Denna helg leds av Pia Burman tillsammans med Ida Lindberg. Tider: fredag 18.00-20.30 och lördag 9.30-12.30. Pris: 550kr. Anmälan till pia@zoloz.se senast tisdag den 16/10.

7 oktober – ”På en höft” – ett urbant yogaretreat

Tillsammans med Nanny-Maja Anderback erbjuder jag en heldag med yoga. Du möter Virya Puls, en föreläsning om myter och rörlighet samt en härligt lång workshop med fokus på höfter och rygg. Pågår mellan 9.15-16.45. Skellefteå. Anmälan via bilda.nu/zoloz

26 september – Uppstart Flamenco

Onsdagarna kommer på dagtid att erbjuda en härligt eldig och uttrycksfull kurs som passar alla åldrar. Här kan du komma på flamenco och ha roligt tillsammans med andra. Både seniorer och yngre vuxna som är lediga på dagtid möts i inkluderande träffar som inte handlar om prestation utan om att må bra och ha roligt ihop under välgörande stunder. Vilken passar dig bäst? Välkommen!

17 och 19 september – Ledarutbildning i sittdans

Under två kvällar v.38 utbildar Pia sittdansledare i samarbete med Bilda. För dig som vill börja leda sittdans på äldreboenden, dagverksamhet eller andra grupper med liknande behov. Det blir kul och lärorikt! Anmälan via bilda.nu där du kan söka på sittdans.

13 september – Uppstart Dans 2-3 samt Viryayoga 1-3

Torsdag den 13 september startar två kurser upp. Den första är en danskurs i simonsonteknik/modern jazz med Pia för nivå 2-3. Här dansar du som har tidigare danserfarenhet på några år och som vill ha mer utmaning och snabbare tempo än tisdagsdansen. Vi håller oss till simonsonteknikens metodik och upplägg som inleds med 10 minute warm-up, teknikövningar och en ordentlig genomgång av kroppen innan vi sedan tar oss an danskombinationer och koreografier. Här finns några platser kvar. Anmäl dig och kom till Västerbottensteatern för uppstart 13 september. Välkommen!

Den andra kursen som startar denna kväll är Viryayoga nivå 1-3. Det är en dynamisk yogaklass som ämnar till att stärka kroppen, öka balansen men även till att stilla sinnet och hitta andetagen. Du får i flöden och instruktionsklasser fördjupa dina kunskaper i yoga och sedan slappna av på djupet efteråt. Viss yogavana är att föredra, men du är välkommen att prova även som nybörjare. Anmäl dig och kom till Västerbottensteatern för uppstart den 13 september. Välkommen!

11 september – Uppstart Dans för vuxna nivå 1-2

Uppstart för danskursen med Ida Lindberg. Nivå 1-2 vilket passar dig som är nybörjare, dig som dansat förut och vill ta upp det igen samt dig som vill dansa i detta tempo och intensitet. Här möter du grunderna och får öva teknik samtidigt som du också får dansa loss tillsammans med andra i härliga danskombinationer. Det finns några platser kvar. Anmäl dig och kom till Västerbottensteatern. Det blir totalt 13 träffar till en kostnad av 1690 kr. Välkommen!

9 september – Miniretreat med yoga, compassion och skogsbad (2)

Välkommen till ett ljuvligt endagsretreat i vackra Renbergsvattnet där du får skogsbada, yoga och lära dig mer om compassion – i både teori och praktik.Tillsammans med Lena Stenvall och Sofia Lindblom leder jag denna dag i medkänsla och självmedkänsla. Anmälan sker via bilda.nu/zoloz

21-23 augusti – Introduktionskurser i dans och yoga

Här erbjuds du möjligheten att gå en introduktionskurs i dynamisk viryayoga samt en kurs i modern/jazzdans. Det är en chans att få en större insikt i vad Zoloz kurser kan innebära och om det är något för dig. Det är också en grundlig genomgång av några av hörnstenarna inom dessa kurser så att du känner dig redo för att hoppa på en terminskurs och kommer över ”nybörjartröskeln”. Varmt välkommen! Anmälan hittar du på bilda.nu/zoloz

Juli – Sommar-viryayoga på Nordanå

Fyra tillfällen i juli att yoga utomhus på Nordanå med mig. Tisdag 10/7 kl 10.30-12.00, torsdag 12/7 kl 17.30-19.00, tisdag 17/7 kl 10.30-12.00 och torsdag 19/7 17.30-19.00. Föranmäl dig gärna till pia@zoloz.se eller kom på drop in om andan faller på. Sommarpris: 130 kr/gång eller 4 för 400kr (swish). Det blir ett allsidigt viryayogapass där du får yoga igenom hela kroppen och sedan hitta lugnet. Vid dåligt väder ses vi i lokalen på Åsgatan 24 (vid Viking). Välkommen!

24 juni – Miniretreat med yoga, compassion och skogsbad (1)

Välkommen till ett ljuvligt endagsretreat i vackra Renbergsvattnet där du får skogsbada, yoga och lära dig mer om compassion – i både teori och praktik.Tillsammans med Lena Stenvall och Sofia Lindblom leder jag denna dag i medkänsla och självmedkänsla. Anmälan sker via bilda.nu/zoloz

31 maj – Examen hälsovägledarutbildningen

Hela vecka 22 befinner sig Pia i Luleå för opponering, respondering samt presentation av sin kandidatuppsats. Examen sker den 31 maj och sedan är den treåriga utbildningen inom hälsofrämjande arbete och kandidat inom hälsovägledning klar. Spännande!

18 maj – Sittdans för demenssköterskor

För de som läser demensinriktningen på Campus i Skellefteå. Pia föreläser och ger workshop i sittande dans. Hur programmet utformats och använts och vilka effekter det kan ha på deltagarna. Dessutom får deltagarna prova hela det nyaste programmet som inspiration för sitt framtida arbete med målgrupp dementa.

17 maj – Avslutning på danskurserna + öppet hus

Båda dansgrupperna samlas och dansar tillsammans på torsdag den 17 maj som avslutning på terminen. Här är familj, vänner och personer som är nyfikna på danskurserna välkomna att se på. Du får se en bit ur en dansklass, dansframträdande samt prova på. Välkommen!

16 maj – Vi snackar hälsa: Pia föreläser om stress, utmattning och vägar tillbaka

Den 16 maj är det dags för den tredje kvällen med afterwork på temat ”Vi snackar hälsa” på Bilda. Den här kvällen föreläser Pia om stress, utmattning och särskilt fokus på vägar tillbaka. Vi tar del av kvinnors berättelser om vad som hjälpt dem att må bättre igen efter utmattning. En del av resultatet från min kandidatuppsats på LTU. Anmälan via bilda.nu/zoloz

29 april – Zoloz danselever dansar på Linagården

Dansens dag firas genom att bjuda boende och personal på Linagården på ett dansframträdande med blandade danser. Ett fint program med elever från båda dansgrupperna. Endast för boende och personal.

28-29 april – Helgkurs i flamenco

Vi uppmärksammar Dansens dag med en helgkurs i flamenco. Öppen nivå – både nybörjare och fortsättare är välkomna. Du får värma upp, öva hand- och armteknik, stampa loss samt öva steg och danser tillsammans med andra. Det blir kul! Tid: 10-11.30 båda dagarna. Danssalen på Västerbottensteatern. Anmälan via bilda.nu/zoloz.

9 april – Din rörliga rygg – yogaworkshop med Pia Burman

Den 9 april blir det en lång yogalektion med workshop kring ryggen. Vi stärker, ökar rörligheten och flödet i ryggen samt kikar på fiffiga tricks på hur vi kan arbeta säkert med ryggen i yogan. Pris 290 kr, anmälan via bilda.nu/zoloz. Välkommen!

25 februari – Miniretreat med yoga och compassion

Tillsammans med Sofia Lindblom och Lena Stenvall erbjuder jag en härlig dag med yoga och compassion. Lena föreläser, jag håller ett dynamiskt pass yoga och Sofia ett yin/restorativt pass. Vi äter vegansk soppa tillsammans, i tystnad. Välkommen till en riktig må-bra-dag!

V.5 – Uppstart av vårens terminskurser i dans och yoga

Tisdag 18.00-19.30 dans för vuxna nivå 1-2 med Ida Lindberg.
Torsdag 18.00-19.30 dans nivå 3 med Pia Burman (simonsonteknik)
Torsdag 19.40-21.00 viryayoga mixade pass nivå 1-3 med Pia Burman
Anmälan görs via bilda.nu/zoloz

16 januari – Chans att prova på Zoloz utbud inför terminsstarterna

Gratis prova på av dans och yoga inför terminsstarten. Under tisdagskvällen har du möjlighet att prova på de kurser som kommer att sträcka sig över hela terminen.
17.30 – dörrarna öppnas
17.45 – dans nivå 1-2 med Ida Lindberg
18.45 – dans nivå 3 med Pia Burman
19.50 – yoga nivå 1-3 med Pia
Anmälan via bilda.nu/zoloz

12, 14, 19 januari – Intensivkurs Yoga från grunden

Perfekt kurs för dig som vill haka på terminskursen med mixad yoga för nivå 1-3! Här får du lära dig några av de vanligaste positionerna vi gör i yogan, fördjupa dig i solhälsningarna och fråga dina frågor! Du får ett kompendium med bilder och möjlighet för egna anteckningar. Den här kursen är en förberedelse för att börja yoga på kurs eller hemmavid, den är också för dig som yogat innan och vill veta lite mer om vad det är vi gör. Totalt tio timmar. Anmälan via bilda.nu/zoloz.

2017

3 december – Breathe in Skellefteå

En härligt välgörande dag med meditation, tai chi, dans, yoga och acro. Zoloz Pia och Ida deltar med ett härligt danspass kl 11.15-12.15. Helt gratis! Anmäl dig Bilda.

18 november – KulTurDag i Jörn inom Lyssna på oss

Kreativa Platser och projektet Lyssna på oss har en Kulturdag med massa olika roliga aktiviteter. Bl a dans med mig. 12.00 sittande dans, 12.40 samtal om dansen i Jörn, 13.00 jazzdansklass.

10 november – Steg 2 sittdansledarutbildningen

Andra delen av sittdansutbildningen. Vi repeterar övningar samt lär oss hur vi kan lära ut på ett smart sätt.

20 oktober – Utbildning sittdansledare Bilda

Sittdansledarutbildning hos Bilda – för dig som vill bli sittdansledare. Du får lära dig ett färdigutvecklat program av mig som du sedan kan använda t ex i med seniorgrupper. Träff ett av två.

Avslappning på Skellefteå Kraft

Från oktober och fram till jul erbjuds avslappning för anställda på Skellefteå Kraft på tisdagar 11.45.

22 september – Framträdande i Österjörns kyrka

Zoloz dansare tillsammans med dansare från Jörn framför en dans inspirerad av Jörnsbornas upprinnelse till projektet Lyssna på oss, av Sara Lidmans tal från 1992, från den Norrländska kraften och naturen häruppe. Del av ett större program från Lyssna på oss.

September

Dansträffar i Jörn för de som ska framträda i Österjörns kyrka

Yoga på Castor

Viryarehabyoga på Föreningarnas hus, Castor, varannan vecka under hösten. För er som är knutna dit.

Augusti – Uppstart terminskurser i dans och yoga

Start sista veckan av augusti. Yoga i Byske, Ursviken och Skellefteå. Rehabyoga för dig med värk. Jazzdans nivå 1-2 med Ida, Simonsonteknik med Pia samt flamenco! Välj det du är mest sugen på – eller alla på en gång!

21, 23 augusti – Prova dansa i Jörn

Inom projektet Lyssna på oss i Jörn erbjuds dans gratis för Jörnsbor. Sittande dans, kvinnogrupp och vuxengrupp. Prova på modern dans, jazzdans och improvisationsövningar.

18-20 juli – Dansa i sommaren

Dagliga klasser i simonsonteknik (modern jazz) och kravlös dans där vi får utforska rörelserna från insidan och landa i kropparna. Vi dansar inifrån och ut och blir medvetna om våra rörelser. Du väljer om du vill gå på enstaka klasser, köpa ett 5-kort eller vara med på allt! Välkommen!

21 juni – Internationella Yogadagen

Donationsyoga med mig och Sofia Lindblom under 2,5 h. Kom till danssalen i Västerbottensteatern och yoga loss med oss! I samband med detta kan du lämna en frivillig donation till vår insamling för UNICEFs arbete för utsatta barn i världen. Ingen föranmälan – först till kvarn gäller och vi tar emot så många som ryms i salen. Hoppas vi ses!

7 juni – Pop-up Yoga hela sommaren

Under sommaren 2017 kommer jag att ”Poppa upp” med yoga på olika platser i och omkring Skellefteå. Oftast utomhus, men ibland kan det även bli inomhus. Vissa datum bestäms lite längre i förväg, vissa kan bli med väldigt kort varsel. Jag försöker anpassa lite efter väder och plats så vi kan få en härlig stund. För att hålla koll på när det blir av så följer du Zoloz på facebook och instagram. Du kan betala per tillfälle eller köpa ett klippkort på sex tillfällen som gäller under sommaren.

OBS! Du föranmäler dig till mig via mail pia@zoloz.se, sms 070-5468627 eller ett meddelande på facebook. Ett visst minimiantal deltagare krävs och du får bekräftelse att passet blir av innan. Du tar med egen yogamatta.

2-3 juni – Workshop i Yogans grunder

Under två dagar får du fördjupa dig i yogans grunder. Den här workshopen riktar sig till dig som alltid velat, men aldrig vågat, prova yoga. Dig som alltid undrat vad du egentligen ska göra i de olika positionerna. Och dig som bara vill komma och yoga och må gott. Anmälan till pia@zoloz.se. Pris fredag: 350 kr, lördag 250 kr, båda dagarna 550 kr.

25 maj – Danscafé och prova på dans

På Kristi Himmelsfärd avslutar vi terminen med ett trevligt danscafé öppet för allmänheten. Detta följs upp av prova på där du som vill får testa olika dansstilar. Vi håller till i Folkets Hus i Örviken och du bokar och betalar biljett i förväg. I priset ingår dansuppträdande, fika och prova på. Håll ögonen öppna för mer information!

24 maj – ”Mindful Metso”

Föreläsning och prova på i Mindfulness/mental träning på Metso i Ersmark. Endast för anställda hos Metso. Anmälan till friskvårdsgruppen. Liknande arrangemang kan bokas på andra företag också!

20 maj – Prova på-dag i Jörn

Tillsammans med Berättarföreningen och andra kreativa kulturaktörer håller jag dansworkshops i Jörn som en del av projeket ”Lyssna på oss i Jörn”. Programmet pågår mellan 10 – 16 och där kan du prova på dans, teater, cirkus, och skapa i bild och ord. Där kan du också möta Sara Lidmans texter, lyssna och samtala. Allt sker på skolan. Det finns något för alla åldrar – ingen anmälan behövs, kom och prova på!

14 maj – Uppstart kortare yogakurs i Byske

Kort kurs på fem träffar i Byske. Vi ses i spegelsalen under badhuset och yogar ihop med olika härliga fysiska teman. Pris för hela kursen: 600 kr. Anmälan: pia@zoloz.se. Vid startad kurs går det även bra att komma på drop in.

3 maj – Workshop med Josephine Selander!

Onsdag den 3 maj flyger jag upp Josephine Selander – viryayogans grundare – till Skellefteå för en workshop/masterclass. Vi håller på att koka ihop detaljerna, men redan nu tycker jag att du ska boka in datumet i din kalender. Tid för arrangemanget är 17.00-20.00 och det blir ett tillfälle att yoga med en väldigt duktig och erfaren yogalärare med stor kunskap om både yogans filosofi och kroppens anatomi. Josephine är duktig på att ge olika alternativ för olika nivåer så alla är varmt välkomna! Håll utkik efter mer info och anmäl gärna intresse till mig redan idag: pia@zoloz.se.

3 april – Uppstart flamenco för daglediga

Ny flamencokurs på fem tillfällen där du som har möjlighet att dansa på dagtid kan vara med. Alla är välkomna. Anmälningssidan hittar du här. Du kan läsa mer om kursen under fliken aktuellt.

v. 5 – Uppstart av dans- och yogakurser

Vårens terminskurser startar v.5. Mer information hittar du HÄR där du också har länkar till anmälningssida för varje kurs. Varmt välkommen!

4/1 – Yogamys – en bra start på året

Vad vill du ta med dig in i 2017? Vilka är dina mål? Prova på virya rehab och restorative. Efteråt bjuder jag på te och frukt och du får chans att ställa frågor om vårens kurser. Mer info under aktuellt.

2016

30 december – Workshop ”ut med det gamla, in med det nya” med Zoloz & Solyoga

Zoloz och Solyoga går ihop igen för en härlig workshop tillsammans. Dagen innan nyårsafton får du chansen att yoga och ”slänga ut det gamla och göra plats för det nya”. Kl 13.00-15.30 ca, i danssalen på Västerbottensteatern. Anmälan sker genom betalning och mail innan 26/12! Maila: sofia@solyoga.se. Betala till Swish: 1232255719

20 november – Yogamys med virya restorative och soppa

Den 20 november blir det ytterligare ett yogamys med yogaworkshop och sopplunch. Tema för detta tillfälle är inte satt ännu. Kanske blir det en till restorative, kanske blir det något annat… Håll ögonen öppna så du hinner vara med då det är dags för anmälan! Sist gick platserna åt på bara några få dagar. Pris: 300 kr.

2 november – Uppstart flamenco

En till kurs om fem gånger i flamenco startar upp. Du behöver inte ha gått någon flamenco innan. Den här kursen går på onsdagar kl 13.30-14.45 och träffas på Kulturskolan i Skellefteå. Anmälan till studieförbundet Bilda. Kommer snart upp på deras sida om det inte redan gjort det…

31 oktober – Uppstart nya yogakurser i Byske

Fem veckor till med senioryoga i Byske. Första perioden har vi haft två grupper, en kl 14 och en kl 15.30. Beroende på fortsatt intresse får vi se om vi kan fortsätta med två grupper även den här gången eller om vi slår ihop det till en grupp. Välkommen även om du inte varit med på omgång ett. Anmälan till studieförbundet Bilda. Kommer snart upp på deras sida, om det inte redan är där…

16 oktober – Yogamys med virya restorative och soppa

Söndag den 16:e oktober kl 10.00-13.30 blir det yogamys i studion. Vi kommer att göra pranayama (andningsövningar), lugnt, mjukt och långsamt dynamiskt yogapass som avslutas med några positioner restorative där du får vila länge och slappna av. Efter det äter vi soppa tillsammans. Till detta finns tio platser totalt och du anmäler dig till pia@zoloz.se. Anmälan är bindande! Pris: 300 kr. Varmt välkommen!

9 november – Yoga på Metso

Den 9 november blir det en inspirationsklass i yoga på Metso i Ersmark. Detta är öppet för Metsos anställda och du anmäler dig till Lina, HR. Inga förkunskaper krävs.

7 november – Virya restorative (special)

Den 7 november blir det virya restorative i lokalen. Dessa platser är öppna endast för de som får erbjudandet via sitt jobb, ej för allmänheten.

5 oktober – Sittdans på sjukhuset

Under v 40 2016 uppmärksammas fallolyckor i Västerbotten med en veckolång kampanj. I samband med kampanjen erbjuds intresserade att prova på sittdans under ledning av Pia Burman från Zoloz – dans och hälsa. När man tänker på sittdans tänker man kanske ofta på seniorer. Men sittdans kan utföras av och passa alla åldrar. Övningarna görs sittande på stol till musik, men vissa övningar kan göras ståendes bakom stolen. Alla övningar har en baktanke om att vara stärkande, öka rörlighet, balans eller koordination. Samtidigt som de är dansanta och roliga är de samtidigt välgörande för kroppen.
Klockan 12:10-12:30, Centralhallen, vid vinterträdgården, Skellefteå lasarett.
Dansen pågår i ca 20 minuter, du kan delta i vardagskläder. Kostnadsfritt. Efter dansen finns dansledaren Pia kvar och kan berätta mer om sittdans.

Försäkra dig om plats genom att skicka intresseanmälan till sjukhusbibliotek.skelleftea@vll.se , telefon 0910-77 17 75

Även drop in, men då i mån av plats.

v.37, fr om den 12 september – Kursstarter!

Vecka 37 drar terminskurserna igång. Det blir senioryoga i Byske, yoga på Tieto, virya 1, virya 2, dans 2, dans 3, flamenco samt eventuellt någon fler kurs vid önskemål (ex sittdans, rehabyoga för särskilda grupper, rehabyoga öppen grupp, dans 1, dans eller yoga i Byske  –> om du är intresserad av någon av dessa – lämna en intresseanmälan till mig! Minimi tio anmälda för att starta upp. Anmälan till kurserna görs via formulär hos Studieförbundet bilda: www.bilda.nu/vasterbotten.

Juli-augusti – Popup-yoga

Under juli och augusti kommer jag att erbjuda pop-up-yoga med kort varsel. Jag försöker hitta dagar och tider då det inte ska regna och förhoppningsvis inte var så kallt. Det är nämligen helt fantastiskt att kunna yoga utomhus på sommaren – så länge som man får hålla sig torr och varm (varma kläder hjälper också). Enklast är att följa facebooksidan eller instagram om du vill få löpande information om passen. Först ut är yoga i Örviken måndag den 11/7 kl 10.00. Kostnad för dessa pass är 100 kr som du betalar via swish. Föranmälan görs till pia@zoloz.se. Vid för få anmälningar eller regn/storm blir det ingen yoga. Tanken är att erbjuda dessa pop-up-pass på olika platser runtom Skellefteå kommun. Om du har en plats dit du vill jag ska dyka upp, och tror att det finns fler intresserade – ta kontakt med mig via mail!

21 juni – Donationsyoga på Yogans dag

För andra året i rad arrangeras den 21 juni International Day of Yoga runt om i världen! En dag instiftad av FN i syfte att sprida yoga som ett verktyg för hälsa och välmående till fler. Vi vill fira denna dag med er! Pia på Zoloz och Sofia på SolYoga leder tillsammans ett härligt yogapass som passar alla. Det börjar med en mjuk dynamisk yoga med fokus på ryggen som sedan följs av yin/restorative yoga och en chakrameditation i savasana.

Kostnad: Frivillig donation lämnas och pengarna går till barn på flykt.
Lokal: danssalen på Västerbottensteatern

Ta med egen matta om du har. Några kommer att finnas till låns. Vi tar emot så många vi rymmer denna dag. Kom i tid för att hitta en plats att rulla ut din matta på. Vi finns på plats från 17:15.

10-12 juni – Yogaretreat i Lövångers kyrkstad — håll utkik efter nytt datum!

Den 10-12 juni arrangerar jag ett härligt yoga retreat i charmiga Lövångers Kyrkstad. Vi bor i kyrkstugor, yogar i ryggåssalen, gör utflykt till Bjuröklubb mm. Det blir riktigt härliga dagar med tid för återhämtning och energipåfyllnad. Mer info under fliken retreat i huvudmenyn. Välkommen med din anmälan!

6 juni – Dansavslutning med danscafé

Den 6 juni avslutar dansgrupperna terminen med ett danscafé i Zoloz lokal på Storgatan 26. Alla är välkomna. Föranmälan krävs. Mer info kommer!

5-6 maj – Flamenco på Kristi Himmelsfärd

Torsdag och fredag kl 10.00-11.30 bjuder jag in till flamencokurs. Vi passar på under två, för de flesta, lediga dagar där vi startar upp med förmiddagsdans. Det blir hand- och armteknik, fotstampar, stegövningar som sedan sätts ihop till en härlig koreografi. Alla är välkomna – oavsett ålder och förkunskap. Pris: 400 kr. Lokal meddelas!

29 april – Dansens dag

Zoloz firar Dansens dag genom att anordna ett danscafé på Kafé Hjortronlandet vid busstationen i Skellefteå. Det blir fyra danser som visas samtidigt som publiken fikar, pratar och har trevligt. Fritt inträde, enda kostnaden är det fika du väljer att köpa! Caféet säljer hembakat fika med allergivänliga och veganska alternativ. Varmt välkommen att fira med oss från kl 17.30!

9-10 april – Helgkurs i jazz/simonson med Ninnie Andersson

Årets första helgkurs blir med gästlärare Ninnie Andersson. Det blir tredje gången Ninnie besöker oss och det ser vi fram emot! Det kommer att erbjudas en kurs för nybörjare/forts 1 och en grupp för fortsättare/avancerade. Exakta tider och priser kommer. Ninnie är utbildad danslärare vid Luleå Tekniska Universitet, certiferad simonsonlärare av Lynn Simonson, grundaren till dansmatte och innehar idag en doktorandtjänst vid LTU. Dessutom assisterar hon Lynn Simonson på hennes lärarkurs som hålls i Sverige. Helgkurserna är öppna för alla som vill prova. I nybörjargruppen behövs inga förkunskaper alls, i fortsättningsgruppen bör du ha dansat i tre år. Anmälan sker till pia@zoloz.se. Välkommen!

12-13 mars – Helgkurs i hiphop med Marie Tuvesson

Nybörjare kl 12.00-13.00, fortsättare kl 13.30-15.00. Alla åldrar från 13 år till 90 år! Passa på att testa hiphop! Maries beskrivning av kursen:

”Hip Hop är en undergenre av Streetdance där personligt uttryck är en viktig del. På mina lektioner tränar vi på att hitta vårt eget ”groove” och attityd som en del av uppvärmningen. Lektionen avslutas med en härlig, fartfylld koreografi där du som dansare står i fokus. På mina lektioner får du betala i svett, skratt och dansglädje i takt till tunga beats. Jag influeras av New School, house och Modern dans i mina koroegrafier.Vi ses!”

Marie har studerat dans/danslärarutbildning i Piteå, Stockholm och New York. Hennes huvudinriktning är Hip Hop och hon har undervisat i ca 11 år.

V. 5 – Kursstarter för de flesta av kurserna

Vecka fem startar alla danskurser samt viryayoga nivå 2 och rehabyoga stresshantering. Se till att boka din plats via Bildas hemsida för att få information om kursstarten.

v.4 – Kursstarter viryayoga 1 och företagsträningar

Viryayoga nivå 1 startar på onsdagar denna vecka. Även yoga för Tieto, Skellefteå Kraft och Famy startar denna vecka.

2015

1 december – Anmälan till vårens kurser

Fr o m den 1 december kan du anmäla dig till vårens kurser. Nytt är att det sker via Bildas hemsida. Länkar kommer! Det går att anmäla sig så länge platser finns kvar.

29 november – Skyltsöndag

Zoloz kompani dansar kl 14 på torget under Skyltsöndag. Kom och kika! :)

21 november – Akroyoga

Lördag 21 nov anordnar Pia och Marina en akroyoga-workshop. Marina har lång erfarenhet inom cirkus och akrobatik och vi förenar detta med yogan där Pia leder yogauppvärmning fram till pardelen där ni får testa på akrobatikövningar. Pris: 200 kr per person eller 180 kr/pers för er som kommer dit i par. Anmälan krävs!

14 november – Dans i novembermörkret, Nordanå

Denna kväll, som anordnas av Skellefteå Dans och Balettförening, så gästar Zoloz på scenen på Nordanå. Inbjudna gäster från Piteå och Skellefteå dansar och förgyller kvällen. Biljetter via ticnet.

9 november – Uppstart rehabyoga för stresshantering

Den nionde november startar en femveckorskurs i rehabyoga med inriktning stresshantering där vi ses tio gånger, måndagar och onsdagar kl 14.00-15.30 i Zoloz yogastudio i Skellefteå. Du behöver inte, men kan ha, en sjukskrivning för utmattning och stress. Men denna kurs riktar sig till alla som vill hitta balansen och dämpa stressen. Före och efter kursen fyller du i en enkät så du kan se om kursen hjälper dig. Begränsat antal platser till tio personer – först till kvarn! Pris: 1200 kr.

4 november – Dansmingel

Den 4 november anordnar Zoloz ett dansmingel i lokalen på Storgatan 26, ovanpå Lindbergs reklam. Det blir mingel varvat med höstdanser och flamenco. Under kvällen serveras snittar och alkoholfri cider. Anmälan görs till pia@zoloz.se, anmälningsavgift 100 kr.

22 oktober – Zoloz info på mässa hos socialpsykiatrin

Denna dag kan du få info om våra kurser, privatklasser, friskvård mm.

21 oktober – Zoloz på Bildas kulturcafé

Studieförbundet Bilda anordnar under hösten ett antal kulturcaféer. Den 21 oktober är det dags för Zoloz att gästa och bjuda på dans. Kom!

17-18 oktober – Hemmaretreat med yoga och meditation

Retreat där vi fördjupar oss i yogan och mediterar både sittande och stående. Två heldagar med fokus på att varva ner och minska stressen i våra liv. Du börjar morgonen med te, andningsövningar och sedan ett mer fysiskt dynamiskt yogapass. Detta följs av meditation och vegetarisk lunch. Efter lunch har vi ett mjukare och lugnare yogapass som avslutas med några restorative-positioner för att lugna nervsystemet och slappna av på djupet. En dag: 800 kr. Två dagar: 1400 kr. Yogan leds av Pia Burman och meditationen av Susann Eriksson.

9 oktober – Inspiration sittdans för Bilda

Bilda anordnar inspirationsdag för dig som vill jobba ute hos äldre. Du får bl a träffa mig för inspiration kring sittande stolsdans. På Brogården. Ta kontakt med Studieförbundet Bilda Nord för mer info kring detta!

7 oktober – Uppstart senioryoga

En särskild yogagrupp för dig som är senior. Här yogar vi i ett lugnare tempo med fokus på förflyttningar, balans och rörlighet. Vi använder rehabyogans härliga flöden ihop med moment från restorativeyogan (återhämtande, avstressande yoga). När är du senior? Ja, det får du avgöra själv. Klassikern är kanske 65+, men även du som är något yngre kan delta här. Sjukpensionärer och sjukskrivna kan med fördel gå i denna grupp. Tio tillfällen, 1200kr. Anmälan till pia@zoloz.se.

5 oktober – Start nybörjargrupp i yoga

Nu startar en nybörjarkurs i yoga. Hit kommer du som aldrig yogat tidigare, du som vill repetera grunderna eller du som vill yoga något lugnare. Jag kommer att gå igenom positionerna noggrant så du får lära dig grunderna inför fortsatt yogande. Vi kopplar ihop rörelse och andning och hittar hälsosamma vägar att röra oss på. Anmälan till pia@zoloz.se.

5 oktober – Uppstart yoga på Tieto

Den femte oktober startar yogan på Tieto upp igen. Du måste anmäla dig via iBalans för att vara med. Fem tillfällen där du tar med egen matta eller beställer en av mig till första träffen (300 kr för en matta).

4 oktober – Uppstart yoga nivå 2-3

En lite mer avancerad yoga startar upp den 4 oktober om tillräckligt många anmälningar kommit in. På denna klass blandar jag nivåer och tar in mer moment med armbalanser, håller lite högre tempo och förväntar mig att du har lite koll på positionerna sedan tidigare. Du behöver dock inte vara något proffs som kan göra jättesvåra grejer eller känna ett krav på att vara supervig. Som vanligt jobbar vi med den kropp vi har just under yogapasset och kan anpassa och hitta enklare positioner vid behov. Våga testa, leka och prova lite svårare grejer!

4 oktober – Uppstart för yogan i Kåge

I höst blir det två kurser i yoga i Kåge – en dynamisk och en virya restorative yoga. 10 ggr, 1200 kr. Holmforsgården. Välkommen med anmälan!

3 oktober – Medverkan på seniordag

Kommunen anordnar en inspirationsdag för seniorer. Zoloz kommer att vara där med informationsbord samt göra ett flamencouppträdande kl 11.00. Välkommen!

2 oktober – Zoloz på frikväll

Zoloz kompani dansar utanför Berlins kl 16 under Frikväll. Kom och kolla!

11 september – Zoloz på campusbiblioteket

Den 11 september kan du testa på Zoloz utbud i vardagsrummet på Campusbiblioteket med fantastisk utsikt mot älven. 12.30: viryayoga, 13.45 modern jazz. Gratis – för att boka din plats hör du av dig till infodisken på campusbiblioteket! Det kommer att finnas några mattor och block att låna – men ta gärna med eget!

27-29 augusti – Dans och info på Matfesten

Kulturkraft Skellefteå kommer att ha ett stort tält på matfesten dit du kan komma och få info om en mängd olika kulturaktörer i stan. Bl a kommer Zoloz att medverka och visa upp dans kl 14.30 fredag och lördag samt ha ett infobord. Dessutom visar Pia och Marina upp MatimproArt.

24 augusti – Terminskurser startar

Fr o m den 24 augusti startar våra terminskurser upp. Anmälan krävs. Begränsat antal platser per grupp. Dans och yoga. Välkommen!

22 augusti – Öppet hus

Öppet hus-dag där du får prova på våra olika dans- och yogaklasser gratis innan du anmäler dig till höstens kurser.

17-20 augusti – Introduktionskurser

Den 17-20 augusti erbjuder jag introduktionskurser i både yoga och simonsonteknik. En perfekt uppstart inför höstterminens kurser. Du får fördjupa dig i grunderna och lära dig en bra bas att stå på innan du börjar en vanlig kurs hos oss. Mer info kommer! Begränsat antal platser.

2 augusti – Yoga och dans i Stackgrönnan

Söndag den 2 augusti gästar Zoloz Café Kajutan i Stackgrönnan. Då kan du komma och vara med på ett yogapass kl 14 (helt gratis! nivå 1) samt titta på dans då vårt elevkompani dansar kl 15. Du kan även passa på att ställa frågor eller anmäla dig till höstens kurser. Detta kombinerat med lite retroloppis och räkmacka kan bli en riktig toppendag! Hoppas vi ses!

27-28 Juli – Yogaretreat i Båtvik

I år satsar jag på mini-retreat i Båtvik. Dagsretreat där yoga, te, frukt och lunch ingår. Du får även prova på pranayama och meditation. Tid: 9.30-16.30. Vi håller till på Platsen i Båtvik, Byske. Begränsat antal platser. Vi landar i nuet och hittar lugnet innan arbetet börjar om. Mer info kommer!

1-23 juli – Sommaryoga i Båtvik

Onsdagar kl 18.15-19.30 och torsdagar kl 10.15-11.30 blir det yoga utomhus på Platsen i Båtvik (utanför Byske) under fyra veckor. Drop in eller klippkort på sex gånger. Betalas helst via swish, kontanter ok. Pris: 100 kr/gång eller 500 kr för 6-kort. Du som har klippkort sedan tidigare kan även använda det. Ta med yogamatta, block och band om du har. Inställt vid regn. Det ska bli fantastiskt att återigen hålla yoga ute i vackra Båtvik! Vi ses!

1 juni – 7 juli – Yoga på Nordanå

I juni kommer jag att hålla yoga utomhus på Nordanå. Då vädret inte tillåter håller vi i stället till i min yogastudio. Måndagar kl 11-12 och tisdagar kl 18.30-20.00 under perioden 1 juni – 7 juli. Ta med egna yogaprylar! (Matta, block x2, ev ett band samt vattenflaska rekommenderas). Klä dig efter vädret – gärna lager på lager!

1, 8 och 15 juni – Sittande stolsdans på äldreboende

I början av juni kommer Morö Backes äldreboende att få möta dansen med Pia. Sittande stolsdans som stärker både musklerna, sinnet och själen :)

19-28 maj – Pia på kurs i Spanien

Under en intensivvecka i Spanien ska Pia gå certifieringsutbildningen i Viryayoga och utbilda sig inom den sista grundnivån i virya – virya 3 – samt fördjupa sina biomekanikkunskaper.

2 maj – Danscafé med Zoloz dansgrupper

Den 2 maj kl 14.00 anordnar vi danscafé i Hallen, Nordanå. Dansgrupper från Zoloz uppträder medan publiken får fika och mingla med varandra. I biljettpriset ingår kaffe/te/saft och kaka. Pris: vuxen 80 kr, barn 60 kr. Mer info om hur du kan köpa biljetter kommer!

29 april – Dansens dag

Den 29 april är det Dansens dag och då kommer vi att bjuda på flera framträdanden. Från Zoloz sida så kommer vårt elevkompani att dansa tillsammans med flamencokvinnorna. Vi dansar kl 14 på Regnbågens äldreboende, kl 15 inne på Campusbiblioteket och kl 17 på Citykompaniet. Allt gratis! Välkommen att komma och titta på oss!

25 april – Dans på feministfestival

Lördag den 25 april, mest troligt kl 15, så kommer Zoloz danskompani att göra ett framträdande. Ett blandat program med danser på ca 20 min totalt. I Rivhuset. Välkommen!

17 -19 april – Pia på kurs i Stockholm

Rehabyogautbildnings-helg. Inga kurser söndag (och torsdag?) denna vecka.

28-29 mars – Helgkurs med Ninnie Andersson

Helgen v. 13 arrangerar vi en helgkurs med meriterade simonsonläraren och dansdoktoranden Ninnie Andersson. Nybörjare dansar 9.45-11.15. Yoga för alla 11.20-12.30. Fortsättare och professionella dansar kl 13.00-15.00 under två dagar. Anmälan till pia@zoloz.se.

23 mars – Uppstart yogaterapikurs på dagtid

Fem träffar med yogaterapi/viryans fysioterapeutiska program. Pris 560 kr. Vi håller till i Zoloz yogastudio i Skellefteå, Storgatan 26. För dig som vill yoga i lite lugnare tempo med hjälp av stolar, block och band. Anmälan till pia@zoloz.se.

18 mars – Uppstart yoga i Byske

Kurs nummer två under vårterminen i Byske. Vi yogar kl 16.15-17.30 i spegelsalen under badhuset. Anmälan till pia@zoloz.se. Kurs och drop in.

6-8 mars – Pia på kurs i Stockholm

Helg två på rehabyogautbildningen. Inga kurser denna söndag (ev även torsdag den 5:e)

16 februari – Uppstart yogakurser på måndagar

Den 16/2 startar yogakurserna i Berättarnas rum upp. Nivå 1 kl 17.30 och nivå 2 kl 19.00. 10 veckor, 1100 kr. Välkommen med anmälan!

12 februari – Planerad uppstart danskompani/repertoargrupp

För dig som vill uppträda samt lägga ner mer tid på att öva in koreografier och danser. Vi ses under tio veckor och repar in några koreografier som du sedan får chans att visa upp på Dansens dag och danscafé. Pris: 650 kr. Anmälan till Pia så snart som möjligt!

10 februari – Uppstart för fysioterapeutisk yoga/yogaterapikurs

Med start den 10/2 drar Pia igång en femveckorskurs på dagtid i Skellefteå. Vi kommer att använda oss av asanas från det fysioterapeutiska programmet inom virya med fokus på olika kroppsdelar olika veckor, t ex fötter, höfter, axlar, nacke… Passar dig som vill yoga i lugnare tempo, testa dig fram till hur det känns i din kropp och vad som känns bra. Vi anpassar och tar hjälp av väggar, stolar, block och band. Fem veckor för 560 kr. En prova-på-kurs för dig som vill känna dig för innan du anmäler dig till en hel termin. På Hallen, Nordanå.

6-8 februari – Pia påbörjar rehabyogautbildning

Under 2015/2016 kommer Pia att utbilda sig inom rehabyoga vid Nordiska Yogainstitutet. Utbildningen ligger på helger och ni som har kurser på söndagar kommer att få information om detta i förväg. Även ni som har kurs på torsdagar kan ibland få luckor i schemat då det kan hända att Pia behöver flyga ner redan torsdagkväll vissa gånger.

17 januari – Inspirationsdag i Byske

Lördag den 17 januari kan du prova på Byskes utbud av träning, bl a yoga och dans med mig. Viryayoga kl 9.00 och jazzdans kl 11.00. Anmälan görs till Byske Badhus senast den 12 januari. Under dagen kan du även prova andra träningspass samt lyssna på en lunchföreläsning.

13 januari – Uppstart kvällskurser

Fr o m tisdag den 13 januari startar kvällskurserna i dans och yoga upp. Du kan anmäla dig så snart vi släpper schemat över kurserna. Begränsat antal platser.

10 januari – Öppet hus i Skellefteå

Den 10 januari är du välkommen att komma och prova på våra dans- och yogaklasser som vi erbjuder i Skellefteå. 10.00 viryayoga nivå 1, 11.05 simonsonteknik/modern jazz, 13.0o flamenco och 13.50 yogaterapi. Arrangemanget är gratis för dig som är ny hos zoloz eller vill testa en klass du inte provat innan hos oss. Vi håller till i danssalen på Västerbottensteatern, ingång från Brännavägen. Välkommen!

2014

30 november – Skyltsöndag

Den 30/11 är det dags för Skyltsöndag i Skellefteå. Zoloz kommer att dansa på torget kl 14. Kom och titta! Så klart är det helt gratis.

27 november – Inga lektioner!

Torsdag den 27 november är dans- och yogalektionerna på kvällen inställda. Detta pga att Kenneth Kvarnström (en av Sveriges största koreografer) uppträder med ett verk på Nordanåteatern. PASSA PÅ att gå dit och se Kenneth dansa själv på scenen. Once in a lifetime…

15 november – Dans i novembermörkret

Fem dansare från Zoloz danskurser deltar under Dans i Novembermörkret-föreställningen på Nordanå. Kl 18.00 kan du gå och titta på vacker fackeldans i Stadsparken som framförs av estetiska programmet dans. Följ sedan med i fackeltåget mot Nordanå och föreställningen inne på scenen. Våra dansare framför Mad World som är nr 17 i föreställningen, femte efter paus. De som dansar är Ida Lindberg, Ellen Hjelmare, Jessika Hedevåg, Charlotte Jonsson och Solveig Sundqvist. De dansar till vardags i fortsättningsgruppen på torsdagar, en grupp med totalt 14 dansare i åldrarna 23-63 år, ca. De kommer att vara så fina och vackra och jag ser fram emot att se dem på scenen! OBS! Köp biljett så snart som möjligt via ticnet/nordanås reception/turistbyrån. Det blir alltid slutsålt! Passa även på att se andra föreställningar under november månad (gå in på www.skelleftea.se/dans för att se hela programmet).

25 oktober – Dans på Kickis café, Piteå

Den 25/10 framför vi ”Space Sneakers” på Kickis café i Piteå. Space Sneakers är en föreställning som riktar sig till barn och ungdom och kommer att dansas främst på fritidshem. Kickis är ett slags fritidshem med café för utvecklingsstörda. Om du vill köpa in Space Sneakers till ditt fritidshem – kontakta oss! En dansföreställning om två aliens som kraschlandar på jorden.

12 oktober – Uppstart yoga i Kåge

Den 12:e oktober drar yogan i Kåge igång. Vi träffas sju söndagar på fritidsgården Holken och yogar tillsammans. Det finns fortfarande platser kvar och dessutom öppet för drop in för dig som inte vill binda dig på hela kursen. Hel kurs kostar 800 kr, drop in 130 kr/gång. Anmäl dig via formuläret på hemsidan eller mail för att säkerställa en plats. Ta med egen matta samt block och band om du har egna. Några kommer att finnas till låns – vill du köpa egna så finns det till försäljning hos oss på zoloz!

11 oktober – Dansjukebox i Piteå

Lördag den 11 oktober framför vi tillsammans Dansjukebox i Piteå under invigningen av TJAKTTJA. Läs mer om invigningen HÄR. Kom förbi, välja musik och kostym till oss och titta på då vi improviserar för dig!

10 oktober – Yogastart på Tieto

Fr o m den 10 oktober kan anställda på Tieto yoga  kl 11.00-12.00 i ”Bunkern”. Viryayoga nivå 1 för både nybörjare och fortsättare. 80 kr per tillfälle, kontant eller swish. Till att börja med testar vi med tre tillfällen i oktober. Om det finns intresse så fortsätter vi en gång i veckan.

3 oktober – Dansjukebox på Frikväll, Skellefteå

Den 3 oktober framför vi Dansjukeboxen inne på Vintergatan i Skellefteå som en del av Frikvällsprogrammet. Kl 19.00-19.40 kan Du komma och välja kläder och musik till oss – så dansar vi för dig! Välkommen!

21-28 september – Inga lektioner! OBS!

Den 23-26 september (v.39) blir det inga lektioner med Pia. Då är hon i Stockholm på fortbildning – yogaterapi med Doug Keller via Nordiska Yogainstitutet. Lektionerna fortsätter som vanligt fr o m måndag den 29 september.

19-20 september – Helgkurs i dans, meditation och avslappning

Helgkurs i rörelse och stillhet. Dansen är simonsonteknik/modern jazz med danskombination till en lugnare låt och leds av Pia Burman. Dansen följs av avslappning och meditation med Susann Eriksson. Det blir 90 min dans och 90 min avslappning/meditation. Inga förkunskaper krävs. Att uppleva både rörelse och stillhet är viktigt. Kom och hitta din rörelseglädje och ditt lugn! Fredag: 17.30-20.30, lördag 10.00-13.00. Öppen nivå. Lokal: Danssalen på Västerbottensteatern. Välkommen!

15 september – Måndagsgolv

Den 8 september startar måndagsdansen med Hilda Andersson upp. Modern dans med fokus på golvteknik. En nybörjargrupp kl 17.00 och en fortsättningsgrupp kl 18.30. Danssalen på västerbottensteatern. Anmälan till pia@zoloz.se för att boka fast en plats. Begränsat antal platser. Passar ungdomar och ”unga vuxna”.

5 september – Uppstart yogafredag

Yogafredagarna drar igång den 5 september. Anmäl dig till pia@zoloz.se för att förhandsboka plats eller kom på drop in. Danssalen på Västerbottensteatern kl 16.00-17.15.

4 september – Uppstart torsdagsyoga

Nyinsatt yogatid då kvällstider efterfrågas. Välkommen att anmäla dig eller droppa in. Tid för yogan är 19.40-20.55 i danssalen på Västerbottensteatern.

3 september – Uppstart flamenco

Onsdag 3 september startar flamencokvällskursen upp. Passar alla som är sugna att sträcka på sig, ta plats, stampa och röra sig i takt till spanska toner. Anmälan görs till pia@zoloz.se. Vi ses i danssalen på Västerbottensteatern. Välkommen!

3 september – Uppstart lunchdans på Skellefteå Kraft

Den 3 september startar lunchdansen på Skellefteå Kraft upp igen. Vi dansar i gymmet på innergården kl 11.45-12.30 och alla som jobbar i skellefteå krafts lokaler (även försäkringskassan, migrationsverket, osv) är välkomna!

2 september – Uppstart tisdagskurser i dans och yoga

Från och med tisdag den 2 september drar nybörjarkursen i modern jazz/simonsonteknik och viryayoga nivå 1 igång. Dansen är kl 18.00-19.20 och inga förkunskaper krävs. Yogan hålls mellan 19.30-20.45. Begränsat antal platser och båda kurserna börjar snart vara fulla. Skynda in med anmälan om du vill ha garanterad plats! Vi håller till i danssalen på Västerbottensteatern. Se mer info om kurserna HÄR.

31 augusti – Uppstart Byske

Den 31 augusti drar Byskegrupperna igång. Dans kl 13.30 och yoga kl 15.00. Anmäl dig till pia@zoloz.se eller kom på drop in! Vi håller till i spegelsalen under badhuset. Ingång från ”hockeysidan”. Välkomna!

Kurserna i Kåge får vänta med start tills fler anmälningar kommit in.

28 augusti – Uppstart torsdagsdans

Från och med torsdag 28/8 startar vi upp kvällskurserna i modern jazz/simonsonteknik på fortsättningsnivå igen. Vi träffas kl 18.00-19.30 i danssalen på Västerbottensteatern. Du kommer att få ett kallelsemail under veckan om du är anmäld till kursen. Om du inte hört något från oss – maila eller kom dit ändå!

26 augusti – Prova på dans på sjukhuset

Den 26 augusti kl 12.00 välkomnar vi sjukhuspersonal och VLL-anställda till ett gratis prova på-tillfälle på sjukhuset. Gympasalen vid dagrehab är lokalen som gäller. Byt gärna om till rörliga kläder. Du kan dansa barfota eller i sockar. Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna! Skonsam dans som passar alla.

25 augusti – Uppstart Dansväxthuset

Pia leder daglig dansträning för Dansväxthuset två ggr i veckan. Här dansar ungdomar mellan 15-25 år som gjort audition och vill satsa mer seriöst på dansen.

24 augusti – Öppet hus

Den 24 augusti kl 10.30-17.00 kör vi ett öppet hus i Skellefteå inför uppstarten av höstens kurser. Under öppet hus finns möjligheten att prova på olika stilar inför höstens kurser. Det blir viryayoga, flamenco och simonsonteknik i två nivåer. 10.30 viryayoga, 11.45 flamenco, 13.00 simonson/modern jazz nybörjarnivå, 14.15 simonson/modern jazz fortsättningsnivå samt modern dans/golvteknik med Hilda Andersson kl 15.45-17.00. Alla klasser är drop in och det går inte att boka in sig i förväg. Vi tar in så många som ryms så kom i tid för att hitta en bra plats! Lokal: danssalen på Västerbottensteatern. Detta är det perfekta tillfället att prova på innan terminskurserna drar igång. Skriv in i kalendern redan nu och ta med dina vänner för att prova på!

23 augusti – Yoga i stadsparken

Den 23 augusti är det dags för invigning av nya stadsparken i Skellefteå. Klockan 11.00-11.30 är det invigningstal av Ola Burström och dansframträdande av Dansväxthuset vid Johanna. Klockan 12.00-13.00 kan ni yoga med mig, även det vid fontän Johanna. Ta med egen matta och block om du har! Helt gratis så klart! Välkommen!

21-30 juli – sommaryoga i Båtvik fyra tillfällen

Under fyra tillfällen i juli kommer Pia att hålla pass i viryayoga på Platsen i Båtvik, utanför Byske. Det blir den 21, 23, 27 och 30 juli. Måndagar och onsdagar kl 10.00 – en perfekt start på dagen! Deltagare betalar kontant på plats. Pris: 60 kr! (ordinarie pris för drop in-klasser hos zoloz är 130 kr) Ta med din egen yogamatta eller annat underlag samt rörliga kläder. Vid varma dagar kan även vattenflaska vara bra att ta med sig. Det kommer att bli magiskt härligt att yoga utomhus, mitt i naturen, med havet, skogen och gräset runtom oss.

11 juni-13 juli – Pia fortbildning i Spanien

Den 14 juni till 13 juli fortbildar sig Pia till viryayogalärare i Isla Plana, Murcia, Spanien. Det är en RYT-200 utbildning som anordnas av Nordiska Yogainstitutet. Viryayogan är framtagen i samverkan med naprapat och bygger på biomekanik. Den kan anpassas för deltagarna och verkar gå hand i handske med simonsontekniken. Kurser startas i Skellefteå till hösten. Läs mer om viryayoga här: Nordiska yogainstitutet.

14 juni – Lilla hjärtats barnkarneval i Piteå

Bella dansar tillsammans med barn i Piteå till förmån för barn i Piteå. Lördagen 14 juni så är det premiär för Lilla Hjärtats barnkarneval. En heldag full med roligheter för alla barn och barnfamiljer. Läs mer om föreningen Lilla Hjärtat här: http://lillahjartatipitea.se/ (öppnas i ny flik).

1 juni – Danscafé med zoloz

Söndag den 1 juni kl 18.00 arrangerar zoloz – dans och hälsa ett danscafé på Hallen, Nordanå.
Cafégästerna bjuds på fika och dansframträdanden under avslappnad stämning. Zoloz elevgrupper framför ett blandat program med jazzdans, modern dans och flamenco. Dansarna är mellan 17-73 år och består av både nybörjare och mer erfarna dansare.

Pris: 60 kr inkl kaffe/te och en kaka. Mer fika går köpa till för den som önskar. Biljetter säljs kontant i dörren.
Varmt välkomna till en trevlig afton i dansens tecken!

30 maj – Sista dag boka-tidigt-rabatt

För dig som vill dansa hos oss under höstterminen erbjuder vi boka-tidigt-rabatt fram till den 30 maj. Det innebär att om du anmält dig till en kurs senast den 30 maj får du 200 kr rabatt och betalar endast 1550 kr i stället för 1750 kr. Detta gäller på terminskurser under höstterminen 2014. Gäller ej helgkurser, tillfälliga klasser eller workshops.

24 maj – Dansuppträdande i Byske

Lördag den 24 maj dansar Pia tillsammans med elever på hälsodagen i Byske. Det blir ca 15 min dans inne i centrum. Kom och titta!

23 maj – Floor-barre med Bella – OBS! inställd pga sjukdom!

Den 23 maj kommer Bella till Skellefteå och håller i floor-barre för de som önskar kl 17.30-18.30 på Anderstorp. Priset är 150 kr och betalas kontant på plats. Det är ett begränsat antal platser och på floor-barren som hölls den 11 april var det nästan fullt. Så om du vet att du vill vara med är det bra om du inte väntar alltför länge med att anmäla dig. Anmälan är dock bindande. Skicka mail till pia@zoloz.se för att boka din plats. Floor-barre brukar liknas vid balett på golvet. Floor-barre är mycket bra dansteknikträning samt bra styrketräning. Det utförs sittande och liggande på golvet individuellt medans Bella går runt och korrigerar och undervisar. Välkommen!

19 maj – 5 juni – Sittdans på äldreboenden

Under en treveckorsperiod erbjuder vi dans på tre stycken äldreboenden i Skellefteå. Tor, Ömheten och Dammen får dansa tillsammans med Pia under denna period. Dansen utförs sittande (med möjlighet att stå för de som kan och vill) och alla deltar efter egen förmåga.

29 april – Dansens Dag

Den 29 april firas internationella dansens dag runtom i världen. I Skellefteå kommer vi också att fira. Zoloz går ihop med estetiska programmet, Skellefteå dans och balettförening och studieförbunden Bilda och NBV för att sprida dans i stan. Bl a så dansar vi på zoloz på lasarettet kl 12.00 i centralhallen. Klockan 17.00 dansar vi allihop inne på Vintergatan på den stora öppna ytan utanför icatorget. Det blir ett blandat program av zoloz, estetiska programmet, dans o balett, guldstalaget, Skarabé, Bilda och persisk dans från NBV. Varmt välkomna! Här hittar du affisch för spridning eller eget bruk: dansens_dag

25-26 april – Latin jazz i Skellefteå

Den 25-26 april erbjuder vi återigen helgkurser i Latin jazz för ungdomar och vuxna i Skellefteå. Vi tar hit gästlärare Marlene Garcia Toro som håller i kurser där ni får chans att dansa loss till latinska rytmer under två dagar.  Anmäl dig till kursen nu och börja längta efter två spännande, medryckande dansdagar till latinska rytmer! Kurserna ges på två nivåer; en för nybörjare och en för fortsättare. Nybörjare dansar 17.30-19.00 fredag och 10.30-12.00 lördag. Fortsättare dansar 19.15-20.45 fredag och 12.30-14.00 lördag. Pris: 300 kr per kurs (fre, lör) eller 500 kr för båda (nyb + forts). Här finns en pdf med mer information, samt för spridning: VT-14 helgkurs Latin jazz . Varmt välkomen!

18 april – möhippa

Möhippa för ett gäng glada tjejer som fick dansa loss under en timme. Uppvärmning, dansteknik, diagonal och danskombination. Yäh!

11 april – Floor-barre med Bella

Under våren kommer vi vid några tillfällen att erbjuda floor-barre på fredagar. Till att börja med har vi planerat in fredag den 28 mars samt fredag den 11 april kl 17.30-18.30. Du anmäler dig per tillfälle och betalar kontant på plats. Anmälan är bindande och minst 7 anmälda deltagare per gång krävs. Det är därför viktigt att du gör en föranmälan. Pris: 150 kr per tillfälle. Om intresse finns kommer vi även att erbjuda fler tillfällen under våren, men de släpps lite senare. Anmälan görs till pia@zoloz.se och är bindande. Om du uteblir efter anmälan till pass får du en faktura på mailen. Floor-barre är mycket bra dansteknikträning samt bra styrketräning. Det utförs sittande och liggande på golvet individuellt medans Bella går runt och korrigerar och undervisar. Vi håller till i estetiska programmets danssalar, Anderstorp. Varmt välkommen!

8 april – Dansjukebox i Piteå

Den 8 april kl 15.00 håller vi i en workshop för barn 9-12 år i Piteå. Vi visar vår Dansjukebox och sedan får barnen vara med och improvisationsdansa utifrån jukebox-modellen. Läs mer i Piteå kommuns utbudskatalog.

5-6 april – Flamenco

Den 5-6 april kör vi helgkurs i flamenco för alla som är intresserade. Det är öppen nivå dit alla som vill är välkomna. Vi jobbar med grundövningar som hand- och armteknik, fotstampar och danskombination som sätter ihop alla rörelser. För den mer erfarne kan jag lägga på extra utmaningar och öka svårighetsgraden, men vi utgår från grunderna och nybörjarnivå. Tider är fredag 18.00-19.30, lördag 10.30-12.00. Lärare är Pia Burman. Pris: 300 kr. Här finns pdf för spridning och info: VT-14 helgkurs flamenco. Välkomna!

1 april – Besök från särskolan på Brännan

Den 1 april får flamencogruppen besök av Brännans särskola åk 6-9 som vill titta på flamencodans då de lär sig om Spanien. Roligt och spännande tycker vi! Välkomna!

25 mars – Dansjukebox för barn i Piteå

Den 25 mars kl 15.00 håller vi i en workshop för barn 6-9 år i Piteå. Vi visar vår Dansjukebox och sedan får barnen vara med och improvisationsdansa utifrån jukebox-modellen. Läs mer i Piteå kommuns utbudskatalog.

5-21 mars – Pia bortrest

Under den 5-21 mars är jag, Pia, bortrest och ni kommer inte att kunna nå mig varken via telefon eller mail. Om det är förfrågningar kring danskursverksamheten i Skellefteå kan ni skicka mail så återkommer jag så snart jag är tillbaka. Alla kurser i Skellefteå har under denna period ett litet ”lov” och startar sedan upp som vanligt igen fr o m den 25 mars (där tisdagsgrupperna fått lite ändrade tider just första veckan). Om ärendet gäller övriga jobb så kan ni kontakta Bella på bella@zoloz.se. Det gäller jobb som konferensdans, dans på arbetsplatsen eller olika dansframträdanden som ni vill boka oss på. Hoppas att detta inte ska ställa till med problem för någon!

21-22 februari – Helgkurs floor-barre

Den 21-22 februari håller Bella i helgkurs i floor-barre. Bella är en av grundarna till zoloz, har en danslärarutbildning från Luleå Tekniska Univiersitet och är certifierad floor-barre-lärare av Zena Romett i New York. Läs mer om vad floor-barre innebär HÄR. Under helgkursen kommer vi att ha en nybörjarnivå och en fortsättningsnivå. Du anmäler dig genom att maila till pia@zoloz.se. Nybörjare tränar fredag 18.00-19.00 och lördag 10.00-11.00, fortsättare fredag 19.00-20.00 och lördag 11.00-12.00. Pris: 200 kr per kurs eller 120 kr för enstaka klass, drop in.

18-19 januari – Helgkurs med Ninnie Andersson

Zoloz arrangerar helgkurs med Ninnie Andersson i simonsonteknik/jazzdans. Vi erbjuder två nivåer: nybörjare kl 11.00-12.30 och fortsättare kl 13.00-15.00. Pris 300 kr per kurs eller 500 kr för båda. Kurserna hålls med stöd av Dans i Västerbotten. Ninnie är utbildad danslärare vid Luleå Tekniska Universitet, certiferad simonsonlärare av Lynn Simonson, grundaren till dansmatte och innehar idag en doktorandtjänst vid LTU. Dessutom assisterar hon numera Lynn Simonson på hennes lärarkurs som hålls i Sverige. Helgkurserna är öppna för alla som vill prova. I nybörjargruppen behövs inga förkunskaper alls, i fortsättningsgruppen bör du ha dansat i tre år. Anmälan sker till pia@zoloz.se. Välkommen!

Vecka 3 – Uppstart danskurser vt-14

Under vecka tre kommer alla danskurser att starta upp. Dagtidsdans och kvällskurser. Flamenco, dansmix, modern jazz, simonson… Vad är du intresserad av? Ta kontakt för att anmäla ditt intresse! Kurserna kommer främst att ligga på tisdag och torsdagar. Du hittar en översikt över alla danskurser HÄR. Från absolut nybörjarnivå och upp till mellannivå. Mellannivån är för dig som dansat minst tre år. Välkommen!

8 januari – Uppstart lunchdans på Skellefteå Kraft

Den 8 januari startar lunchdansen på Skellefteå Kraft AB upp igen efter julhelgerna. Lunchdansen är öppen för alla som arbetar i Skellefteå Krafts byggnader, även andra företag och myndigheter som hyr in sig där som till exempel Försäkringskassan, Skatteverket, Migrationsverket m fl. Välkomna tillbaka på dans igen! 11.45-12.30 i Kopparhuset, gymmet.

2013

1 december – Skyltsöndag

1 december anordnas Skyltsöndag i Skellefteå. Vi kommer att dansa på torget kl 14.00. Dessutom kommer Pia att ha ett bord med information där ni kan hälsa på med frågor, anmälningar mm.

17 november – Prova på

Den 17 november erbjuds prova på-dag på Hallen, Nordanå under arrangemanget Dans i Novembermörkret. Pia kommer att hålla i 45 min flamenco för alla som är nyfikna att prova på. Perfekt tillfälle att testa innan nästa termin drar igång! Under dagen finns chans att prova flera olika dansstilar. Flamenco med zoloz är kl 16.00-16.45. Dagen är gratis och ingen föranmälan krävs. Ta med några kompisar och kom och prova!

”Du får under 45 min bekanta dig med hand- och armrörelser, zapatiados (fotstampar) och öva på stegkombinationer till härlig spansk musik. Vi tar chansen att sträcka på oss och vara stolta, övar koordination och uttrycker oss till musiken. Ta med stadiga skor med klack, om du har. Varmt välkommen!”

16 november – Dans i Novembermörkret

zoloz kommer att medverka i Skellefteå Dans och Balettförenings arrangemang Dans i Novembermörkret. En blandad föreställning där dansaktiva i området bjuds in att vara med och visa upp sig. Kvällen börjar med fackeldans kl 18 och sedan program på scenen från kl 19. Balettföreningens egna grupper, estetiska programmet dans Skellefteå och dansskolorna i Piteå är exempel på aktörer som brukar vara med under denna kväll. Normalt så säljs biljetterna på ticnet.se.

15 november – Uppstart ny produktion

Torsdag den 14 november startar vi upp arbetet med en ny produktion. Grov idé finns redan, men det gäller ju att hitta stegen, musiken och uttrycken också! Kul! Produktionen kommer att passa en bred publik, gamla som unga, män som kvinnor och kommer att kunna visas på de mest oväntade platser! Håll utkik efter oss – eller boka oss för ett framträdande på just ditt event!

8-9 november – Latin jazz i Skellefteå

Den 8-9 november erbjuder vi en helgkurser i Latin jazz för ungdomar och vuxna i Skellefteå. Vi tar hit gästlärare Marlene Garcia Toro som håller i latin. Där får ni chans att dansa till latinska rytmer under två dagar. Kursen ges med stöd av Dans i Västerbotten. Anmäl dig till kursen nu och börja längta efter två spännande, medryckande dansdagar till latinska rytmer!
Läs mer om kursen, och skicka din anmälan, HÄR.

7 november – Dans mellan raderna

zoloz dansar på Skeribi, biblioteket på Skeria, kl 12.00-12.20. Under framträdandet får vi förstärkning av Åsa Brännholm som medverkar i en dans. Vi framför ett blandat program som del av Skeribis 10-årsjubileum. Gratis. Kom och kika!

3 oktober – Tjejkväll på Gallerian i Piteå

Torsdag den 3 oktober framför vi Dans-jukeboxen i Gallerian i Piteå mellan 19-21 under Tjejkväll. Kom förbi och välj låtar och kläder åt oss så improviserar vi fram en dans till er!

1 oktober – Uppstart dans för unga

Vi startar nya ungdomsgrupper! Unga nybörjare kl 18.00-19.10, unga fortsättare 19.15-20.30. Båda ungdomskurserna är i modern/jazz simonsonteknik. Lägsta ålder 13 år.

27 september – Frikväll

Vi medverkar på Frikväll i Skellefteå med ett program med blandade danser. 16.00 dansar vi utanför Berlins. Gratis och öppet för alla.

11 september – Uppstart lunchdans på Skellefteå Kraft

Onsdag den 11 september startar höstens omgång av lunchdanser på Skellefteå Kraft upp. Samma tid och lokal som under våren: 11.45-12.30 i Kopparhuset. Passet är öppet för alla som arbetar på Skellefteå Kraft samt hos de företag/organisationer som hyr in sig i Skellefteå Krafts lokaler. Drop in så det är bara att dyka upp!

10 september – Boka dans-mässa i Piteå

Den 10 september anordnar Dans i Nord en Boka dans-mässa i Piteå. Vi kommer att köra ”Dans-jukebox” i black box under dagen. Alla som är intresserade av att köpa in dans är varmt välkomna att titta!

10 september – Uppstart dagtidskurser

Tisdag den 10 september startar dagtidskurser i flamenco och dansmix (modern jazz/simonson) upp. Flamenco 9.30-10.40 och dansmix 10.45-12.00.

3 september – Dansframträdande Skellefteå Lasarett

Den tredje september kl 12.00 dansar vi i centralhallen på Skellefteå Lasarett då ett projekt med ord invigs. Gratis. Blandat program, ca 20 min. Kom och titta!

31 augusti – Prova på

Den 31 augusti anordnas en prova på-dag av Vuxenskolan där både zoloz och föreningen Norr-Chi kommer att medverka. Då har du chansen att testa ett pass dans innan du anmäler dig till höstens kurser. Mellan kl 10.00-13.00 får du prova på tai chi/qi gong, meditation och dans. 100 kr. Välkommen!

29 augusti – Uppstart kvällskurser

Torsdag 29 augusti startar kvällskurserna i dansmix vuxna nybörjare och simonson fortsättning om. Båda grupperna har intag tills de är fullsatta. Vid intresse startar även flamencokurs upp. Flamenco 17.00-18.10, modern/jazz simonson (dansmix) för vuxna nybörjare 18.15-19.25, modern/jazz simonson för vuxna fortsättare 19.30-21.00.

21 augusti – Dans på stan

Den 21 augusti kommer zoloz att bjuda på ett dansframträdande på stan. Kl 12.00 kan ni se oss dansa på CK. Pia dansar tillsammans med Ida Lindberg och Åsa Brännholm. Vi framför ett cirkusinspirerat dansnummer som invigning av Citykompaniets 10-årsfirande. Välkomna att titta!

18 juni – 13 augusti – Drop in dans

Varje tisdag mellan den 18 juni och den 13 augusti, förutom 2 och 9 juli,  håller vi i drop in dans på Nordanå, vid dansbanan. 16.00 nybörjarnivå, öppet för alla, oavsett förkunskaper. 17.15 fortsättningsnivå, för dig som dansat minst två år. Vid dåligt väder blir dansen inställd. Sommarpris: 100 kr per tillfälle. Läs mer om drop in här: https://zoloz.se/dans-drop-in-i-sommar/

3 augusti – Möhippa

Ännu en möhippa denna sommar. Denna gång 90-talsmusik. Kul!

20 juli – Dans på möhippa

Pia håller i danspass på möhippa med 80-talstema. Låtar som Girls just wanna have fun, Conga, The way you make me feel, Holding out for a hero och 9 to 5 kommer att ljuda ur högtalarna. En rolig timme utlovas!

10 juli – Dans i Fällfors kyrka

Den 10:e juli dansar vi, Pia och Bella, i Fällfors kyrka som en del i den konsert som anordnas där. Vi kommer att dansa ca 3-4 danser. Start kl 18.00. Alla är välkomna!

26 juni – Dans i Piteå

Onsdag den 26 juni kör vi Dansjukeboxen i centrala Piteå. Droppa förbi och kika lite om ni kan och vill!

18-20 juni – Skapa i det gröna

zoloz kommer att delta i Nordanås arrangemang ”Skapa i det gröna” och erbjuda dans som ett alternativ. Arrangemanget riktar sig till barn som gått ut åk 3-5. Vi kommer att dansa tillsammans och sista dagen visa upp något för de som valt bild och teater. Läs mer om skapa i det gröna här: http://www.skelleftea.se/default.aspx?id=138539

30 juni – Dans på Kyrkhelgen i Bonnstan

Den 30 juni kan ni som befinner i Skellefteå se dans på scenen i Bonnstan. Det är under Kyrkhelgen som arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan som vi kommer att visa upp oss för allmänheten. Pia tillsammans med några elever kommer att stå på scenen kl 12.00. Kom och titta!

1 juni – Möhippa i Ursviken

Pia håller i dans för ett gäng tjejer på möhippa som beställt dans med 80-talstema.

7 maj – Uppstart kortkurser på dagtid

Den 7 maj startar två stycken kortare danskurser upp. Fyra tillfällen för 400 kr/kurs eller två för 700 kr. En gång i veckan, tisdagar på Campus/B-hallen. Du kan välja om du vill gå flamenco eller dansmix – eller varför inte båda? Tider som gäller är 9.30-10.40 flamenco, 10.45-12.00 dansmix. Båda kurserna är på nybörjarnivå och alla som kan komma dagtid är välkomna! Mer info hittar du här: kortkurs maj sv. Anmälan sker till pia@zoloz.se.

4 maj – Dans på Idrottsgalan i Piteå

Den fjärde maj dansar vi på Norrbottens idrottsgala som i år arrangeras i Piteå. Vi kommer att visa delar av ”Nu kör vi!” men även nytt material. Läs mer om idrottsgalan HÄR (öppnas i nytt fönster/ny flik).

2 maj – Drop in på fortsättningskursen

Fr o m den 2 maj öppnar jag upp simonsonkursen för drop in. Den är på fortsättningsnivå och alla som dansat i minst två år är välkomna, oavsett dansstil. Priset för drop in är 120 kr/tillfälle. Du kan också köpa klippkort, då betalar du 500 kr för fem tillfällen. Det är fem lektioner kvar den här terminen. Köper du klippkort kan du även använda det på dagtidskursen i maj eller på drop in under höstterminen 2013. Välkommen!

16 april – Öppet hus – dans för daglediga

Tisdag den 16 april anordnar vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Skellefteå ett Öppet hus med prova på för daglediga. Vi dansar flamenco kl 10.00-10.45 och dansmix (simonsonteknik) kl 11.00-12.00. Mer info kommer inom kort!

10 april – Kravlös dans för tjejer i Byske

Under sex st onsdagar i april och maj kommer vi att hålla i Kravlös dans för tjejer på Byskeskolan. Inga betyg, ingen uppvisning, ingen press – vi dansar för att må bra och öka självkänsla och välbefinnande!

2 mars – Yukigassen

Dansperformance på SM i snöbollskrig = Yukigassen i Luleå.

28 februari – Uppstart kvällskurser

Kvällskurser i flamenco, dansmix nybörjare vuxna och fortsättningsgrupp i simonsonteknik startar. Danssalen på VBT, 14 lektioner för 1300 kr. Se mer info om kurserna HÄR.

16 januari – Uppstart dans-lunchpass på Skellefteå Kraft

Varje onsdag 11.45-12.30 kan de som jobbar i SkeKrafts olika byggnader komma på lunchpass och dansa i Kopparhuset.

2012

30 november – Dansjukebox på Kallax

Fredag den 30/11 framför vi Danspoolens produkt Dansjukebox på Kallax flygplats. Klicka på länken för att komma till Danspoolens beskrivning av produkten.

12 november – Merry-go-round

För tredje året i rad bjuds det på dans under namnet Merry-go-round på Skellefteå lasarett.
Pia Burman och Bella Dahlin från zoloz tillsammans med gruppen Rena ramar framför en retro-inspirerad danskavalkad till musik från bl a 60-talet med syfte att sprida lite glädje i höstmörkret.

Plats: centralhallen kl 12.00 och 12.30

Varmt välkomna!

10 november – Dans i Novembermörkret

Vi dansar på Skellefteå Dans och Balettförenings årliga Dans i Novembermörkret-föreställning. Biljetter säljs i Nordanås reception, Turistbyrån eller på ticnet.se. Kvällen börjar med fackeldans kl 18.00 utanför Nordanåteatern och fortsätter med föreställning inne i salongen kl 19.00.

29 – 31 oktober – Höstlovskurser i Norsjö

Pia håller danskurser i Norsjö under höstlovet måndag-onsdag kl 13.00-15.oo. Alla från åk 6 och uppåt är välkomna. Anmälan till pia@zoloz.se

12 oktober – Sober October

Pia håller i Fredagspeppen under sober october. Kom till Västerbottensteatern danssal kl 18.15-19.30 och dansa och ha kul till härlig musik! Du kan boka din plats genom att maila pia@zoloz.se. Pris: 80 kr

4 augusti – Möhippa i Byske

Pia träffar ett gäng glada tjejer i Byske och lär ut en koreografi som sedan ska visas på bröllopet.

2 reaktioner på ”Kalender

Kommentarer är stängda.