Om Zoloz

Zoloz – från dans till helhetshälsa

Zoloz grundades 2013, då med ett stort fokus på hälsosam dans. Vi var två personer (Pia Burman och Isabelle Dahlin) som drömde om att ge andra den där glädjesprittande känslan av att uttrycka sig genom dans, finkalibrera danstekniken och kroppskontrollen, och samtidigt kunna göra det med hälsan och kroppen i behåll. Dansen är inte alltid helt hälsosam och kroppen kan i många fall få ge vika för estetikens höga krav. Men inte hos oss! Här kombinerar vi ett hållbart dansande med estetiska och konstnärliga uttryck. Framförallt tycker vi att dans ska vara roligt!

Sedan dess har Zoloz utvecklats och nu drivs Zoloz enbart av Pia. För att ytterligare hitta hälsan för kroppen, och för att kunna erbjuda det vi gör till ännu fler, valde Pia att först utbilda sig till viryayogalärare och sedan bygga på det med en kandidatutbildning inom hälsovägledning från Luleå Tekniska Universitet. De två hörnstenarna med hälsosamt och rörelseglädje hänger kvar. De kommer alltid att finnas där i grunden av företaget.

Hälsovägledare arbetar med hälsopromotion, eller hälsofrämjande arbete, där vi ser till hela människans hälsa ur ett brett perspektiv; fysiskt, psykiskt, socialt, emotionellt och existentiellt. Det som lockade Pia till utbildningen var just att det inte längre räckte med att erbjuda människor schyssta sätt att arbeta med kroppen. Vi behöver få med tankarna, sinnet och själen i paketet också! Utan alla delar är vi inte kompletta. I dagens samhälle där stressen lurar runt hörnet hela tiden behöver vi flera olika verktyg för att hålla oss friska och för att må bra. Det handlar om ett ökat välmående, en bibehållen hälsa och att känna att vi alla kan göra något litet för att förbättra hur vi mår. Jag vill arbeta med att stärka andra att hitta vägar till sin egna hälsa och sitt fortsatta välmående. Det kan vara genom hälsosamtal, föreläsningar, workshops eller kurser. Kurserna kan handla om hälsa ur ett helhetsperspektiv, yoga som är tillåtande för alla kroppar eller dans där det får spritta i benen – oavsett ålder!

Hos Zoloz är alla välkomna och vi försöker att göra allt vi kan för att kunna erbjuda kurser för flera olika grupper. Företag som vill ge sina anställda bättre förutsättningar att hålla sig friska. Privatpersoner som vill satsa på sin egna hälsa. Vuxna, seniorer, ungdomar. Stressade, värkande människor. Pigga, skadefria. Verksamheten riktar sig till vuxna i första hand, men även tonåringar kan komma till oss. Vi har ingen barnverksamhet i nuläget.

Under hösten 2018 kommer det att erbjudas fler specialinriktade kurser. För det är ju ändå så att vi alla är olika. “One size does NOT fit all!”. Hos oss finns det flera nivåer så du kan välja vad som passar dig. Det kan vara skönt att komma till en yogagrupp med andra personer som har liknande problem, i stället för till den där yogagruppen där alla verkar vara så himla vältränade, smala, böjliga och avancerade!

Men precis som det finns ett värde i att dela upp i grupper med olika behov så finns det också ett värde av att vi får mötas. Som till exempel i dansgrupperna där alla mellan 20-80 år kan komma och dansa tillsammans. Alltid utifrån egna förutsättningar!

Pia är utbildad danslärare inom simonsonteknik för master Lynn Simonson, i New York, 2009. Simonsonteknik handlar just om att lyssna på kroppen, dansa utan smärta och utan att dra på sig nya skador, medvetna rörelser och ett sätt att känna sin egen kropps möjligheter och begränsningar så vi kan njuta av att röra på oss – lite längre! Hon är också utbildad i viryayogalärarsystemet där hon är certifierad virya rehablärare. Med över 500h kurser kan hon undervisa nivå 1, 2, 3, virya yogaterapiflöden, virya restorative, virya rehab med olika inriktningar och många olika anpassningar möjliga, mobility and strength med fokus på ny forskning för kroppen och biomekaniken samt virya vinyasa för de som vill flöda och svettas. I maj 2018 tar hon sin kandidatexamen vid Luleå Tekniska Universitet som hälsovägledare. I utbildningen har vi fått lära oss om anatomi och fysiologi, kost, fysisk aktivitet, massage, mental träning, stressfysiologi, hälsopsykologi och motiverande samtal, hälsopromotion, projekt och entreprenörskap, natur och kultur mm. Det är en bred utbildning som strävar efter helheten inom hälsa. Som examensarbete har Pia fördjupat sig i utmattning och vad sjukskrivna kvinnor gjort för att själva ta makten och återkomma till ett friskare liv igen. Kunskap som kan hjälpa mig hjälpa dig att få makten över ditt liv, din stress och hitta balansen igen.

Välkommen att boka mig för:

 • föreläsningar inom hälsa
 • stresshantering
 • mental träning/mindfulness etc
 • workshops inom dans och yoga
 • avslappning
 • specialsydda yogaklasser efter era behov
 • specialsydda dansklasser efter önskemål och behov
 • massage
 • hälsosamtal
 • stressinventering på arbetsplatsen
 • sittande dans för äldre eller funktionshindrade
 • dansframträdanden
 • hälsocirklar där ni får ett upplägg med flera olika aktiviteter för helhetsgreppet om hälsa

 

Varmt välkommen!

/Pia Burman