Våra lärare

Varmt välkommen till oss på Zoloz. Här möter du Pia, Sofia och Ann varje vecka i yogastudion. Vi välkomnar dig med värme, kunskap och rörelseglädje. Vi hoppas du ska uppleva riktigt härliga yogastunder i vår oas mitt i stan. Läs mer om oss längre ner på sidan!

Pia Burman

PD_190916_20174

Jag är grundare och ägare till Zoloz sedan 2013. Jag är entreprenör, danslärare, hälsovägledare och yogalärare med fokus på glädje, välmående och hälsa. Allt började med dansen för mig. Jag har dansat sedan 5 års ålder, gick dansgymnasiet i Skellefteå, Balettakademien i Umeå, påbörjade danslärarprogrammet på LTU och åkte sedan iväg för dansstudier i New York 2005, 2009 och 2013. Där mötte jag yogan på allvar och insåg att jag en dag ville lära ut yoga till andra. 2014 utbildade jag mig till yogalärare och har sedan kontinuerligt fortbildat mig. Intresset för hälsa som helhet blev större och jag tog en fil. kand. inom hälsopromotion vid LTU i maj 2018 efter tre års universitetsstudier. Oavsett om jag möter dig inom dans, yoga eller hälsovägledning vill jag ge dig en stund av välmående, rörelseglädje, värme och balans. Jag försöker se till helheten av din hälsa och vad du som individ behöver. Jag vill se dig utvecklas, hitta glädjen och ge dig alternativ som passar just dig. För egen del har dansen gett mig så mycket glädje, lust och kunskap och yogan har hjälpt mig lindra värk i kroppen, hitta återhämtning och ett större lugn. De kompletterar varandra väldigt bra och hjälper mig ständigt att utvecklas – inte minst genom kontakten med mina elever och deltagare!

 

Certifierad simonsonlärare i NY 2009, Certifierad viryayogalärare och viryarehab 500h, RYT-500. Kurser inom viryayoga; grundutbildning, certifiering, yogaterapi, praktisk anatomi, sekvensering, virya restorative, virya rehab, vinyasa, strength and mobility, passningskurs, fördjupad biomekanik. Hälsovägledare med fil. kand. hälsopromotion 180hp, LTU.

Sofia Lindblom

PD_190916_7815

Jag är mamma, kommunikatör och hängiven yogini. För mig är yogan en följeslagare sedan början av 2000-talet men först 2009 började jag leda yogapass som gruppträning. 2012 blev jag certifierad yogalärare och samma år startade jag min egen yogaverksamhet under namnet SolYoga. Under åren 2017 och 2018 har jag varit delägare i Yogease Yogastudio, en rolig och intensiv resa med många erfarenheter rikare som företagare. Från och med årsskiftet 2019 erbjuder jag yogaklasser via Zoloz Dans & Hälsa men också yogaevent i egen regi under namnet SolYoga. Vinyasayoga med flödande sekvenser är det redskap som jag använt mest och utvecklat under åren. Vidareutbildning och fördjupning inom Yinyoga och Restorative Yoga har kompletterat mina verktyg att guida deltagare till en effektiv återhämtning. En återhämtning som så många behöver idag. Gravidyoga och mamma-baby-yoga finns också på min yogameny och ibland blir det kurser även i dessa yogaformer. Jag försöker alltid guida med grundad trygghet, och med stor närvaro.

 

Vinyasayoga TT 200h, ISHTA YinYoga TT 50h, ISHTA RestorativeYoga TT 25h, Gravid/Postnatal Yoga TT 50h. Ägare SolYoga – Sofia Lindblom Yoga. Kommunikatör och grafisk formgivare på teater. Projektledare på webbyrå. Delägare Yogease Skellefteå ek. för.

Ann Degerman

PD_190916_20172

Jag är en aktiv och entusiastisk själ som brinner för ett innehållsrikt liv. Till vardags jobbar jag med människor. Jag är utbildad socionom och har arbetat med människor i drygt 20 år. I många år som skolkurator och de sista åren som samtalsbehandlare. Jag brinner för att hitta det friska och hälsosamma i människorna jag möter. Yogan har till och från funnits i mitt liv men sedan 2012 är den en ständig följeslagare. Hösten 2018 bestämde jag mig för att ta min yoga till en ny nivå och ansökte till en yogalärarutbildning i Umeå. Jag har under våren 2019 gått kursen Viryayogans basutbildning 100 timmar och nu längtar jag mest av allt till att få leda mina egna klasser. Jag hoppas kunna erbjuda en fysisk men samtidigt rolig klass med filosofiska inslag som kanske sår ett frö i vardagen. När jag inte yogar så hittar man mig ofta på padelbanan, på havet i kajaken eller båten, på surfbrädan eller i skidbacken, om jag inte är i stugan i Boviken, gärna med en bok i handen.

Ida Lindberg

Ida Lindberg

Jag har dansat sedan barnsben, främst balett, modern dans och jazzdans. Sedan 2009 har jag dansat simonsonteknik regelbundet och är väl insatt i tekniken och dansens grunder. För mig är dans ett fantastiskt uttryckssätt som stärker inifrån och ut. Sedan 2013 har jag dansat för Pia i Zoloz, 2014 började jag även ta klasser i Viryayoga och från hösten 2016 undervisar jag med inspiration från Simonsontekniken, Zoloz nybörjargrupper i dans nivå 1 och 2, samt introduktionskurser. På mina klasser strävar jag efter att du ska få uppleva dansglädje, samt stärkas och utvecklas inom dansen utifrån ett kroppspositivt tankesätt.2012-2015 utbildade jag mig till personalvetare vid Umeå Universitet och när jag inte undervisar, dansar eller yogar så arbetar jag med lön, HR och arbetsmiljöfrågor.”

 

Charlotte Nästén

charlottenasten

Jag driver Yoganästet i Yttervik och Bureå och är utbildad yogalärare, 200 h sedan 2018. Jag har vidareutbildat mig i yinyoga, restorative yoga och reiki. Jag har ibland reiki-behandlingar på Zoloz samt kommer att vikariera på vissa klasser under hösten 2019. Jag guidar med värme, tydlighet och trygghet.

 

Anna Jakobsson (paus i undervisningen)

Jag är en konstnärssjäl som under en rörig tillvaro och krokig väg otippat åkte på en Kundaliniyoga-resa till Saharaöknen. Kundaliniyoga som jag hade testat, men inte tyckte att det var min grej. Och nu skulle vi yoga i soluppgången och solnedgången i tio dagar. Men här kunde jag för första gången i mitt vuxna liv tillåta mig själv att uppskatta den jag är. När jag väl var hemma igen ville jag ha mer kundaliniyoga i mitt liv och anmälde mig till Kundaliniyogalärarutbildningen (220hr) 2016 på Stockholms Kundaliniyogacenter.Ett kundaliniyogapass kan se väldigt olika ut, men innefattar kraftfulla fysiska övningar, andningsövningar, vila och meditation, ibland även mantran. Sedan hösten 2016 har jag hållit i kurser i Kundaliniyoga i Skelleftehamn och sedan hösten 2017 på Yogease. Under 2019 hittar du mig i yogastudion hos Zoloz där jag erbjuder ett kundalinipass i veckan