fbpx

Här tipsar jag om mina favoriter

Jag delar länkar till böcker och produkter som jag själv använder och gillar. Köper du något från en av länkarna får jag också en liten komission för det från Amazon. Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.

Böcker som inspirerar och utbildar inom yoga och filosofi:

Strimmor av ljus har jag använt många gånger på mina yogaklasser. Vackra texter med yogisk känsla som skapar lugn.

En fantastisk bok med tips på hur du kan ”leva din yoga”. Judith Hanson Lasater delar med sig av tankar kring Patanjalis sutror ihop med vardagliga jämförelser. På engelska.

Underbar bok när du vill börja meditera på egen hand. Den här boken var ett stort stöd för mig när jag började guida meditationer.

Våga yoga är en bok av viryayogans grundare, Josephine Selander. Här kan du läsa om yogans historia, filosofi och de flöden vi gör i nivå 1.

I yoga från insidan finns viryayogans nivå 3-flöden ihop med tips för anatomi och hur du kan hitta schysstare lägen i kroppen när du yogar.

Ytterligare en bok av Josephine Selander, den här gången ihop med psykologen Gustav Jonsson. För dig som är nyfiken på hur filosofi kan hjälpa med livets prövningar.

En väldigt ingående bok om Restorative yoga. Här hittar du många olika positioner och detaljerade texter. 

Den perfekta följeslagaren för din Restorative yoga-stund. Här ligger fokus på ett fåtal, men riktigt härliga och effektiva positioner. Jag älskar den här boken!

En till underbar bok av Judith Hanson Lasater. Det här är för dig som gillar anatomi och hur du kan yoga smartare. Tydliga tips för din hemmapraktik.

En bok om hur du kan yoga i vattnet, gärna i en pool. Tips på hur du kan flytta ner yogan i vattnet vilket kan vara roligt, utmanande och välgörande för så väl kropp som sinne.

En inspirerande bok och livshistoria om att flytta till thailand och bli skogsmunk. Bland annat!

Fantastisk bok för dig som vill veta vad forskningen egentligen säger om yoga och vad den kan ge oss. Spoiler: Det finns massor av positiva effekter av att yoga som visats genom forskning!