fbpx
Fantastisk möjlighet att utbilda dig på hemmaplan!

Yoga, vetenskap och forskning

15 h certifieringsutbildning med Sara Hoy

Nytt datum: Lördag 12 och söndag 13 juni 2021.

 

Visst känns det skönt i både kropp och själ att yoga? Men är det ”bara” en känsla eller kan yogan faktiskt påverka vårt mående och hälsa?
Ny spännande forskning visar att yogan inte bara ökar välbefinnandet, utan även kan ge bland annat en ökad stresstålighet, hjälpa vid depression och oro och minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Yoga har även effekt på smärta, framför allt när det gäller värk i nacken och långvarig smärta i den nedre delen av ryggen. Yoga kan göra dig stark i både kropp och sinne, både för att den innehåller fysisk aktivitet men också för att den inrymmer återhämtning för stressreducering och mental effektivitet. Men exakt hur, vad och varför – det får du reda på under den här utbildningen.

Samtidigt som forskningen visar på många av yogans fördelar florerar det många påståenden inom yogans värld som tåls att tas med en stor nypa salt och rena felaktigheter förekommer. Här får du veta hur du skiljer mellan vad som är vetenskapligt och pseudovetenskapligt.

Till sist tittar vi på hur ett evidensbaserat förhållningssätt till att praktisera och undervisa yoga skulle kunna se ut. 

Vad och för vem? 

Helgen är en fördjupning i yoga utifrån ett vetenskapligt perspektiv och är till för dig som är yogaentusiast och/eller personlig tränare, yogalärare, fysioterapeut, instruktör eller liknande. Du bör ha erfarenhet av yoga.

Kursinnehåll på 15 timmar:

-En fördjupning i forskning på yoga kring fysiska och mentala aspekter samt hur dessa är relaterade till hälsa

-Hur du kan applicera ett vetenskapligt förhållningssätt i din egen yogapraktik eller/och i din undervisning och coaching

Material som ingår:

-Kurshäfte

-Certifieringsdiplom

Datum & Tider: 

Lördag 12 juni kl 9-16

Söndag 13 juni kl 9-16

Investering:

3 800 SEK

Plats:

Zoloz Yogastudio, Storgatan 26 i Skellefteå.

Om Sara Hoy

Sara Hoy är utbildad och verksam yogalärare (ERYT-500) samt arbetar i forskningsprojekt kopplat till yoga vid Karolinska Institutet (KI) samt hälsa och fysisk aktivitet på Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH). Hon är utbildad folkhälsovetare på KI, har en master i idrottsvetenskap från GIH. Sara har även skrivit boken “Yoga, vetenskap och fakta – därför fungerar det” utgiven av Bonnier Fakta. När hon inte jobbar inom forskningens värld driver Sara företaget Yoga Prehab som arbetar med att stödja människor i att skapa ett proaktivt förhållningssätt till kropp och hälsa.

Hemsida: www.yogaprehab.se

Blogg: www.yogaworld.sarahoy.se

Instagram: @yogaprehab 

Låter det som något för dig? Boka din plats idag genom att maila pia@zoloz.se. Välkommen!