fbpx
Är du redo att...

Stoppa ryggont med yoga online

Jag erbjuder ett medlemskap online där du varje måndag får en ny inspelad yogastund där vi fokuserar på just ryggen. Med hjälp av övningar som stärker rygg och mage samt rörlighetsövningar kan vi lära oss hantera och stoppa smärtan. Är du redo att prova? 

Hör du till de som...

– har ont i ryggen efter att ha suttit länge vid datorn?

– känner dig trött i ryggen efter att ha gått och stått hela dagen? 

– helst bara vill ligga still i sängen när du har ont? 

Jag vet hur det känns! Jag har haft problem med ryggont sedan jag var 12 år gammal och för mig är det jätteviktigt med en fungerande kropp som orkar bära mig hela dagen. 

Svaret för att stoppa ryggsmärtan = rörelse! 

Våra kroppar är gjorda för rörelse och ett sätt att hålla våra ryggar glada och friska är att röra på oss – även när det gör ont!

I mitt online-medlemskap kommer jag att dela med mig av alla mina favoritövningar för ryggen och väva in dem i 45 minuters yogaklasser som du kan ta del av när det passar dig. Klasserna kommer att fokusera på styrka, mobilitet och glädje och när du gör dem regelbundet får du effektiva verktyg för att själv kunna hantera din ryggsmärta. Är du redo att påbörja resan och stoppa din ryggsmärta idag?

“Vill passa på att tacka dig. Du gav mig många bra övningar för min slitna rygg och tack för att du delade med dig av din härliga energi!”
Agneta
Deltagare ryggyoga

Vad behöver du?

Jag har själv haft problem med ryggont större delen av mitt liv och jag möter många som upplever samma sak.

Jag ville därför skapa något som kan hjälpa dig att få bukt med ryggsmärtan – i din vardag!

Jag har tidigare undervisat yogakurser och workshops för just en gladare rygg men vill nu skapa något som du kan få tillgång till precis när du behöver det. Jag vill att du ska kunna få in rörelse för din rygg när du har möljigheten – oavsett om det är direkt när du vaknar på morgonen, på rasten eller i slutet av dagen.

Med mitt online-medlemskap har du tillgång till inspelade yogaklasser för din rygg. Varje måndag kommer ett nytt klipp som du kan göra hemma på en tid som passar dig och hur många gånger du vill under veckan. 

Jag vet att du behöver: 

– Regelbunden rörelseträning för ryggen – i alla dess riktningar!

– Övningar som stärker upp din rygg och mage

– Uppmuntran och påminnelse om att röra på dig varje vecka – inte bara när du har ont!

I grund och botten handlar det om att jag vill stötta dig även när vi inte har möjlighet att mötas live för en yogaklass. Genom medlemskapet vill jag hjälpa dig att att bygga din egen yogapraktik och ge dig verktyg som kan stoppa din ryggsmärta.

I början av corona-pandemin, när vi började flytta våra yogaklasser online via zoom, hörde flera av er av sig till mig och ville ha möjligheten att yoga hemma med hjälp av inspelade yogaklasser. Det var då den här idén började växa fram! Att kunna stötta er på bästa vis, med en slags ”prenumeration på yoga” – hur härligt (och häftigt) är inte det? 

Med 30-45 minuters inspelade veckoklasser kan du få in yoga varje dag i ditt liv.

I filmklippen guidar jag dig genom rörelser som är superbra för din rygg och ditt allmänna välmående. Du kommer att röra mer på dig vilket i sin tur hjälper dig att minska smärtan i ryggen under veckan. Jag vet att många av er har uttryckt för mig att ni känner att ni gör något bra för er själva när ni yogar. Att det är ett sätt att ta hand om sig själv och sin kropp – och nu har du chansen att starta upp en hemmapraktik där du pysslar om dig själv regelbundet!

“Jätteskön klass, började kursen med ryggskott så känner en klar förbättring... Man känner ju att det är bra med rörelse, särskilt vridningarna känns jättesköna när man är stel i ryggen”.
Monika
Deltagare ryggyoga

Om mig:

Jag kommer från dansens värld där jag har kämpat för att passa in och hela tiden under uppväxten känt att min kropp inte duger.

När jag gick Balettakademien i Umeå fick jag höra att jag svankade för mycket, hade fula fötter, dålig utåtvridning och att jag skulle bli mobbad om jag sökte treåriga linjen i Stockholm. Allt jag ville var att bli proffesionell dansare och i min jakt på det pressade jag kroppen hårt. Jag minns fortfarande hur jag stod i danssalen och grät för att det gjorde så ont i kroppen. Jag hade ont i fötter, höfter, nacke och rygg.

Mina ryggproblem startade redan när jag var 12 år. För att få bukt med smärtan har jag provat allt möjligt – massage, naprapater, akupunktur, schysstare dansstilar, stretch, foam roller (you name it!) – men det som verkligen fungerade för mig var när jag började yoga regelbundet 2005.

Jag gick en dansskola i New York där jag för första gången mötte ett hälsosamt tänk inom dansen (Simonson) och kompletterande träning i form av yoga. Jag började yoga tre gånger i veckan för en fantastisk yogalärare som ett sätt att minska smärta, bli starkare och rörligare. Helt plötsligt var jag smärtfri för första gången på åratal! Jag visste redan då att jag en dag skulle utbilda mig till yogalärare så att jag skulle kunna hjälpa andra på samma sätt som jag blivit hjälpt.

2014 gick jag min grundutbildning 200h till yogalärare på Nordiska Yogainstitutet och jag har sedan fyllt på med påbyggnader på över 600 h inom viryayoga. Jag valde viryayoga för dess starka fokus på hälsosamma rörelser, hållbarhet och för att deras filosofi stämmer så bra med min egen. Jag vill verkligen att fler ska kunna använda sina kroppar på ett kärleksfullt vis och se alla möjligheter kroppen ger oss till rörelse. Att hitta rörelseglädje, minska skador och värk och kunna njuta mer av livet! 

Jag är en passionerad yogalärare som älskar att lära ut mer om hälsosamma rörelser och hur du kan bli vän med din kropp och smärtfri. Jag älskar att lära mig mer och att sedan förmedla min kunskap vidare till dig och mina deltagare. Därför är jag också superexalterad över att kunna starta upp det här medlemskapet där du kan ta del av schysst ryggyoga och börja ta steg mot att stoppa din ryggsmärta. 

Jag är registrerad yogalärare RYT 500 samt E-RYT 200 hos Yoga Alliance. Jag är certifierad viryayogalärare 500h rehab och har dessutom en fil. kand. inom hälsofrämjande arbete vid Luleå Tekniska Universitet. Dessutom har jag min erfarenhet från att ha tränat och undervisat många timmar inom både dans och yoga. Jag vill använda alla mina kunskaper för att på bästa sätt stötta dig så att du kan hitta din väg till ett hälsosamt och smärtfritt liv. 

Låter det här som något för dig? Gå med i medlemskapet idag!

Tänk på att intagningsperioden är begränsad.