Workshops

Vi erbjuder varje termin flera olika workshops med egna och gästande lärare. Här kan du hitta bra fortbildning på hemmaplan, inspirerande föreläsningar och schyssta rörelseklasser. Anmälan till olika workshops är bindande och görs via zoloz bokningssida:

Yinyoga de Lux med Sofia Lindblom den 17 november kl 9.00-12.00

När november är som mörkast…

Välkommen till en yinyogasöndag med extra allt!

Ge dig själv en uppladdning inför vintern och december med allt vad det innebär.Under denna förmiddag hinner vi med att både yoga och meditera under tre timmar. Om du längtar efter ett långt yinyogapass med långa holds och många positioner blandat med aktiverande långsamma dynamiska positioner så är denna söndag något för dig. Du kommer att ha tid för utforskning av positionerna och kanske hittar du nya ingångar till positioner som du inte trodde fanns. Klassen håller ett chakrafokus som ger en extra dimension på det som dyker upp i ditt utforskande. Låt tankar skingras, lugnet infinna sig och klarhet i kropp och sinne ta plats.

Förmiddagen avslutas med pranayamaövning och chakrameditation som sätter en skön ton inför december.

Söndag den 17 november kl 9:00-12:00

Pris: 400 kr

All utrustning finns i lokalen. Ta med mjuka varma kläder och sockar, egen yogamatta om du vill, vattenflaska.

Återhämtningsyoga - Ge och ta emot. Charlotte Nästén gästar 30 november kl 13.00-15.00

Varmt välkommen till en stund att landa i djup vila tillsammans med någon som du tycker om.

Under två timmar ägnar vi oss åt att aktivera lugn och ro systemet i kroppen och att ta hand om varandra. Charlotte guidar er in i några få restorative yoga-positioner där du får stanna en längre stund. Din vän, partner eller någon annan som du tycker om hjälper dig att komma tillrätta i positionen för maximal vila, pysslar om dig och sitter vid din sida under vilan.

Charlotte guidar och hjälper er då ni behöver. Ni får turas om att vila i olika positioner och att pyssla om varandra. Det här är för dig som längtar efter att hänge dig åt den ljuva vilan, som behöver återhämtning och som önskar ge och få omtanke under denna stillsamma stund. Att vaka över den som vilar kan vara något av det finaste som finns.

Anmäl dig och din vän samtidigt via Zoloz bokningssystem  Observera att bokningen gäller per par och ska bara fyllas i en gång. Den här dagen tar vi endast emot sju par. 

Pris 250 kr per person (500 kr per par)

Yogamatta, bolster, block, bälten och filtar finns på plats. Ta med två kuddar och en extra filt för bästa bekvämlighet.

Charlotte finns på plats från kl 12.30 om ni vill komma en stund innan och ta en kopp thé. Hör av dig till henne om du har några frågor: yoganastet@yttervik.se eller 070-6588156.

Varmt välkommen att vara med! 

Söndagen den 15 december kl 10.00-14.00 välkomnar vi er till studion för ett yogamys tillsammans. Vi har öppet shoppen, bjuder på fika och yogar tillsammans för de som vill. 

Pia, Sofia och Ann är alla på plats och vi ser fram emot att möta er, fika ihop och yoga tillsammans. Under dagen håller vi också några yogapass som du kan boka in dig på. Vi har öppet i shoppen så att du kan fynda julklappar till någon du tycker om (eller något fint till dig själv?). I shoppen har vi allt som behövs för en härlig yogastund; yogamattor, block, band, filtar, bolster och ögonkuddar samt vackra tänkvärda böcker och doftljus från Hing Organics. Välkommen in att klämma, känna och kanske göra ett köp mellan yogapassen och fikastunderna.

Den här dagen får vi också besök från Petra på Kula Bazaar och studio. Hon tar med sig saker från sin yogashop och erbjuder även en prova på reiki samt berättar om hur du kan vara med på reiki på distans med henne.

Yogapassen hittar du som vanligt i bokningen

Under dagen kommer vi även ha en insamling till Musikhjälpen.

 

Helgen är perfekt för dig som är nyfiken på vad viryayoga egentligen är samt ett självklart val för dig som redan har förälskat dig i viryayogans kraftfulla flöden!

Vi kommer endast att ha tio platser till denna helg så att alla känner sig sedda, hörda och omhändertagna. Håll utkik så du inte missar din plats! Vi rekommenderar att du har viss yogavana sedan tidigare så att du orkar med och får ut så mycket som möjligt av helgen. En termins viyrayoga eller ca ett års annan dynamisk yoga kan vara bra som förkunskap.

Tid: 
21-22 december kl 8.00-13.00. Te, lättare frukost, gemenskap och ett helt gäng viryaklasser inklusive en workshop i viryans nivå 3 ingår. 

Pris: 
En dag: 650 kr
Båda dagarna: 1000 kr 
Vi rekommenderar att ni anmäler er till båda dagarna. Det kommer finnas åtta platser för hela helgen och två vardera på endagsbokningen. Om tio st vill gå hela helgen har de förtur.

Mer info:
En helg med härliga viryayogapass där fokus ligger på kraft, energi och glädje. 
Under dessa två dagar är vi hela tiden två lärare på plats. Vi erbjuder anpassningar och passningar som stöd för dig. Vi guidar dig genom viryayogans flöden och biomekanik där allt bygger på hälsosamma rörelser och hållbarhet. Vi vill att kroppen ska räcka länge! Genom att stärka, öka rörligheten och hitta kontrollen i rörelserna samtidigt som vi njuter och har roligt. 

Under helgen är vår filosofi att fokusera på selfcare: att ta hand om sig själv, vara vänlig mot sig själv och hitta strategier för att behålla balans och lugn inför julhelgerna. Vi hittar också stöd i varandra i gruppen och vi lämnar tid för samtal under dagarna. 

Lördag
08.00-08.30 Pia och Ann

Vi möts upp i yogastudion, tar en kopp te, presenterar oss för varandra och landar i nuet. Vi startar dagen i ring och den som vill får dela med sig om sina tankar i gruppen. 

08.30-09.30 Ann Degerman

Morgonyogapass där vi mjukt väcker kroppen på ett fint sätt. Här får du i lugnt tempo börja mjuka upp dina leder och stärka dina muskler. Ett inkännande pass där du landar i din kropp. 

Biomekanik: närvaro och grundning

09.30-10.00

Fikapaus med te och lätt frukost samtidigt som vi berättar mer om viryayogans grunder för dig som är nyfiken. Här berättar vi också om biomekaniska trappan inom virya samt berör ämnet selfcare igen.

10.00-11.20 Pia Burman

Förmiddagspass med fokus på rygghälsa. Här får du mjuka upp ryggen, hitta rörligheten och stärka upp såväl rygg som bål. Ett pass som lämnar en skön känsla efter sig. Utgår från Virya rehab och Virya strength and mobility.

Biomekanik: balansera höfter samt ryggradsfokus.

11.30-12.45 Ann Degerman

Lunchpass med flödande viryayoga. Här möter du några av morgonens positioner samt några till utmanare i ett mer flödande tempo. Det finns utrymme för anpassningar för dig som behöver. Passet ämnar till att få upp värmen, energin och kraften inom dig. Ett fysiskt ansträngande, men inte alltför krångligt, pass.

Biomekanik: mittlinjen

Söndag

08.00-08.30 Pia och Ann

Vi möts upp i yogastudion, tar en kopp te, presenterar oss för varandra och landar i nuet. Vi startar dagen i ring och den som vill får dela med sig om sina tankar i gruppen. 

08.30-09.45 Ann Degerman

Vi startar upp dagen med ett liknande pass som fick avsluta lördagen. Här blandas nivå 1 och 2 till ett skönt flöde som värmer upp och stärker din kropp. 

Biomekanik: mittlinjen

09.45-10.15

Fika och samtal kring hur vi kan hantera stress och behålla balansen även när det händer som mest. Vilka strategier finns i gruppen? Vilka är våra bäst tips? 

10.15-12.45 Pia Burman

Nivå 3 (workshop)

Under workshopen får du testa på hur nivå 3 inom viryan kan vara. Vi tar oss gott om tid för att utforska och leka med nivå 3. Du går in med ett nyfiket, öppet sinne och har roligt. Det är inte dödssvårt om du har yogat en del sedan tidigare och självklart erbjuder vi anpassningar vid behov! Precis som vanligt inom viryan!

Biomekanik: Balansera axlar

Anmälan är bindande och endast tio platser finns. Först till kvarn gäller. De tre första som anmäler sig får en ögonkudde på köpet.

 

Eld och nektar - Workshops med Maria Svalin 28-29 mars

Eld och nektar – två sidor av samma mynt. På ena sidan elden – det som utmanar, det som gör att det brinner till och på andra sidan nektar – det söta, mjuka, flödande. Som ebb och flod finns de där tillsammans, skapta för att vi ska få uppleva både det som är svårt och det som är mer flödande. 

Under helgen leder Maria dig genom både eld och nektar. En klass som är eldig och lite utmanande och en som är mer flödande och mjuk – som nektar.

Eld – Unleash your Courage

Med hjälp av en stadig grund och genom att jobba med progression i rörelserna tar vi oss tillsammans in i positioner som utmanar, stärker och lockar fram din inre krigare/krigerska. 

Vi lockar fram din inre eld, låter ditt hjärta få ta plats och där storytelling, mantra, mudras, pranayama och asana möts i en varm och glädjefylld workshop.

Fokus: Stående positioner, armbalanser och bakåtböjningar

Durga står för styrka, mod och beskydd och finns inom oss alla, som en del av din varelse. Hon är den som står där i mitten av kaos, i stormen öga med ett lätt leende på läpparna. Det är hon som stöttar och beskyddar oss när vi möter vår egen skuggsida, våra egna demoner och rädslor. Det är Durga som finns i ditt brinnande inre. 

Tid: (ca 3h)

Nektar – Spirit of Play

Med nyfikenhet rör vi oss genom ett flöde där vi utforskar olika delar av vår kropp och vårt sinne för lekfullhet. En yogapraktik som både utmanar invanda mönster och rörelser. Pulserande flöde där jorden är ditt ankare och himlen ditt segel. Storytelling, mudras, mantra, pranayama och asana vävs in i praktiken.

Fokus: Stående positioner, huvudstående och framåtfällningar. 

Krishna  – den mörka, kärleksfulla, attraktiva och magnetiska kraften inom oss. Han är den okuvliga, han som gillar att leka och utforska sin omvärld. Det är han som lockar fram ditt inre barn, han som kärleksfullt ropar på dig, med outsagda ord, genom skratt, dans, rörelse, musik och följer dig genom livets vågor. 

Tid: (ca 3h)

Maria Svalin

I sökandet efter något mer snubblade Maria över en workshop-helg med den amerikanska yogaläraren Sianna Sherman. Under helgen vävdes olika delar ihop och på insidan började en resa för Maria som skulle öppna upp nya delar av yogan men även en känsla av att hittat ett sätt att komma närmare sig själv och sin omgivning. Bland annat resulterade det i en 300 timmars yogalärarutbildning i RasaYoga med just Sianna Sherman, som är grundare av RasaYoga och också Marias lärare vidare efter utbildningen. 

RasaYoga är en yogaform där asana, mantra, mudra, pranayama, meditation vävs ihop med tantrafilosofi, shadow work, ritual och med en djup vördnad för naturen. 

Maria äger och driver Studio AnahataYoga i Nyköping en av huvudlärarna på yogalärarutbildningarna på Nordiska Yogainstitutet. Maria är certifierad Viryayogalärare, med bland annat YogaRehab som en av hennes inriktningar.