fbpx

Yoga, strength and Science – Dina starka axlar

Hur kan vi använda vetenskaplig kunskap om vävnad och principer från träningslära i vår Yogapraktik?

Dina starka axlar är en del i en Workshop-serie där Nanny-Maja tar dig med i en utforskande resa i hur vi smart kan använda oss av vetenskaplig evidens för hur vi bygger styrka och anpassar våra vävnader för utmaningar i yogan.

Vi använder oss av enkla principer från träningsläran för att göra yogan till ett smart verktyg att stärka våra vävnader både i rehabiliterings och förebyggande syfte inför yogapositioner och annan träning.

I denna WS jobbar vi med stärkande övningar för att bygga styrka kring axlarna för att orka med och klara av positioner i yogan som armbalanser, nedåtgående hund och chaturanga(den smala armhävningen). Detta är återkommande och ganska avancerade positioner som ställer höga krav på styrka och uthållighet i överkroppen.

Välkomna! Wear, repair and prepare!

Lärare: Nanny-Maja Anderback 500h Virya Yoga lärare med en kandidat i idrottsmedicin/idrottsfysiologi och snart legitimerad Fysioterapeut. 

Workshopen är till för alla som vill stärka sina axlar på olika vis. Du behöver inte ha någon lång yogavana i bagaget för att delta. Om du har det så kommer du hitta nya ingångar och smarta sätt att ta dig an axlarna i yoga.