Några kurser är redan (nästan) fulla medan andra har flera platser kvar.
Om du är nybörjare kan du välja mellan flera olika kurser. Till exempel båda kurserna på dagtid, den senare kursen på torsdagar och kurserna som heter lär känna viryayoga.
Har du yogat sedan innan och vill fortsätta för djupa dig i när du jagar och kanske svettas lite grann så är han ström yoga och Pias William ex flöda loss och nörda in för dig. Självklart är du också välkommen på de andra kurserna som däremot är något lugnare i tempot och lite mer baserade på rehabyoga.
Boka kurs här: zoloz.se/yoga-ht22
När startar kurserna?
Kurserna startar fr o m den 12 september och sista anmälningsdag är den 7 september.
Vad kostar det?
Priset är 1290 kr per kurs, med sju träffar vardera. Undantaget är danskursen som är 14 ggr för 2150 kr.
Har ni ingen drop in/klippkort?
Nej, vi har valt att satsa på kurser i första hand. Vi gillar progression och att få följa utvecklingen hos våra deltagare vecka för vecka. För oss känns det mer meningsfullt. Vi har också märkt att närvaron är bättre när du som deltagare har bokat in dig på en hel serie klasser än när vi haft klippkort. Ofta har klippkorten gått ut innan de använts, och det känns ju verkligen trist och som slöseri med friskvårdspengen.
Var håller ni till?
I våra nya fina lokaler på Strandgatan 17 i Skellefteå. Dansen är på anderstorp.
Vad händer om jag är borta nån gång?
Sanningen är att det är sånt som händer. Fokusera på de gånger du kan vara med och att få ut det bästa av de stunderna. Varje minut du får till är mycket värd och vi stöttar dig gärna i hur du kan yoga på egen hand hemma också.
Jag är gravid, kan jag vara med?
Ja, det kan du. Det som gäller är främst att lyssna extra mycket på kroppen, lita på dig själv och ge dig själv lov att vila och ta det lite lugnare. Du ska också vara försiktig med att stretcha för djupt eftersom ligamenten är lite ”lösa” under graviditet. Undvik inversioner/att vara upp och ner och när magen börjar vara i vägen kan du ersätta vissa positioner med andra – tex bakåtböjningen kobra mot en ko etc. Du yogar, precis som alltid, efter din egen förmåga och lyssnar till din kropp!
Jag har en skada, kan jag vara med?
I stort sett ser svaret ut som på frågan ovan. Du kan anpassa, stå över eller få hjälp med ersättningsövningar i samtal med oss vid klass. Vi försöker alltid stötta på bästa sätt, om än vi så klart inte är medicinskt utbildade. Även här utgår vi från hur det känns i din kropp. Vissa kurser har större utrymme för att testa sig fram under tiden medans de med något högre tempo passar bättre att ta frågorna mer i efterhand.
Vad är viryayoga?
Viryayoga är en metod att undervisa yoga som bygger på fyra hörnstenar: 10 moduler så hela kroppen alltid får sitt, fysiskt fokus/biomekanik, filosofiskt tema och kom som du är/ha roligt.
Viryan har ett hållbarhetstänk och schysst förhållning till kroppen. Det gillar vi! Vi arbetar också mycket med olika props och hjälpmedel som tex block, filtar och band.
Jag har aldrig yogat förut, var ska jag börja?
Det beror lite på vad du vill ha ut av klassen. Vi kör kontinuerligt våra nybörjarkurser Lär känna viryayogan. Det är en kurs som introducerar dig till just viryayoga och framför allt nivå 1. Det är en ganska fysisk yoga som hjälper dig bygga styrka och balans och förbereda dig för nivå 2 och 3 längre fram.
Har du mycket skador, värk eller dålig balans kanske du hellre ska starta med någon rehabyogagrupp, tex dagtidskurs med stärk, stretcha och balansera eller någon av mina ryggyogagrupper.
Vill du allra mest vila och fokusera på återhämtningen är det Restorative yoga du ska leta efter.
Fortfarande osäker? Hör av dig till mig så guidar jag dig gärna!
Jag vill hellre yoga online, går det?
Ja, det går fint. All yoga onlnie sker just nu inne i min medlemssida Balans.
© Pia Burman, Zoloz dans och hälsa, 2025