Kan du känna dig trött, stel och grinig i ryggen?

För mig är det här något återkommande i livet. Ryggen känner sig helt enkelt grinig ibland.

Förut tyckte jag att det här var ett mycket större problem än vad jag gör idag. Idag vet jag att ryggvärken kommer och går, att den ofta visar sig när jag är stressad och att det inte behöver innebära att det är något fel med ryggen. 

Jag har också samlat på mig en massa verktyg via yogan för att stärka, mjuka upp och släppa taget om spänningar i ryggen. Något jag dels använder mig av när jag själv behöver och dels i mina ryggyogakurser. 

I veckans videotips får du prova på en övning som kan hjälpa ryggen att känna sig lite piggare + fundera lite på vad som egentligen är viktigast: Stabilitet eller rörlighet?

Testa själv! Allt du behöver är dig själv och kanske något mjukt under knäna. Jag har tagit fram yogamatta och en filt, men har du inte det hemma så går det bra att prova direkt på golvet också. Lycka till!