Min största anledning att yoga

Kvinna som sitter i skräddarställning och blundar - kanske starten på en yogastund?

Varför ska du lägga tid på att yoga egentligen? VAD ÄR STÖRSTA VINSTEN?

Bland allt annat som ska göras (jobb, städning, matlagning, träning, planering…) varför ska egentligen yogan få ta plats?

Jag brukar säga att det nog finns lika många anledningar till att man yogar som det finns människor som yogar, men…

Idag tänkte jag berätta om den största vinsten jag ser med yoga:

Yoga är en stund där vi får möjlighet att checka in med oss själva. Att stanna upp, känna efter, blicka inåt och se hur läget är egentligen. Vad pågår i kroppen? Hur är det med sinnet, tankarna och känslorna?

Utifrån den här pausen och nulägeskollen sedan ställa sig själv frågan ”vad behöver jag just nu?” och så agera utifrån det!

Jag tror det är alldeles för lätt hänt att glömma att rikta frågan ”Hur mår du?” till sig själv. Jag tror dessutom det finns alldeles för många personer i världen som inte ens kommer på tanken.

Men att börja ta oss tid – börja vänja oss vid – att stämma av läget med oss själva kan göra en enorm skillnad i hur vi mår!

När vi landar på yogamattan så landar vi också med fokuset på oss själva. Vi övar oss i närvaro, medvetenhet och medkänsla.

Om du varit på någon av mina klasser kanske du känner igen att jag i princip alltid ställer de här frågorna till dig i början av klassen?

Det fina med det här är ju också att yogan blir tillgänglig för alla.

Du kan ställa den här frågan till dig själv oavsett vad som pågår i kroppen.

Om du kämpar med sjukdom, värk, skada, utmattning eller sömnbrist så kan du ge dig själv en check in och öva dig i att möta det med värme och vänlighet. Att upptäcka både sånt som behöver lite extra omtanke och sånt som redan känns bra.

Det är också en stund att faktiskt möta de känslor vi har kring det som pågår just nu, inte fly undan från det, och sen se om vi kan göra något för oss själva i stunden för att må lite bättre.

Yogan är ett ställe där vi övar oss!

Självklart kan du göra det här på egen hand, men du kan också marineras i det på våra kurser. Att regelbundet få den här frågan, börja väva in den i medvetandet och så under klassen återkomma till det.

Jag skulle vilja påstå att regelbunden yoga leder till att vi börjar känna av våra egna behov och tar hand om oss lite bättre – även till vardags!

🙋🏽 Håller du med?

Det finns som sagt många vinster med att yoga, och nu är jag nyfiken: Vad tycker du personligen är den allra största vinsten med en (regelbunden) yogapraktik? Skriv gärna ner och vill du får du gärna skicka mig ett meddelande på instagram (zoloz_yogastudio) och berätta!

Jag tänker dela lite fler tankar om vinsterna med yoga inom kort så håll ögonen öppna för uppdateringar!

Ha nu en trevlig helg! Kom ihåg att checka in med dig själv och se vad du behöver just nu och se om du kan skrapa ur lite tid för det under helgen! – Pia

 

Ps. Om du vill boka in en fast dag och tid för din yoga så startar våra kurser upp efter påsklovet och du kan anmäla dig fram till den 3 april. Se mer på zoloz.se/bokayoga. Bland annat drar vi igång en nybörjarkurs!

 

Vill du jobba med mig privat? Läs mer här!