fbpx

Yoga smartare

Tre dagar Skräddarsydd yoga med Josephine Selander

Undrar du hur du ska hitta rätt i yogapositionerna så att de passar just dig?

Eller är du yogalärare och behöver smarta tips och idéer för hur du kan individanpassa dina klasser?
Då är det här en workshop-helg för dig!

Du kommer att få ett batteri av olika alternativ för de vanligaste yogapositionerna, och hur yogan kan bli både mer effektiv och samtidigt fungera för olika kroppar och behov.

Eller kort och gott: bekvämare yoga som samtidigt ger dig mer styrka och funktionell rörlighet.

Helgen den 26-28 maj 2023 gästar Josephine Selander, grundaren av viryayoga, Zoloz Yogastudio. Vi bjuder in till fördjupande workshops för så väl yogalärare som yogadeltagare där du lär dig smarta sätt att yoga på.

Välj själv hur många workshops du är med på – går du hela helgen får du ett riktigt bra pris!

Läs mer om varje workshop här under och anmäl dig för att boka plats 👇 

1. FramåtfällningarFredag 26 maj kl 17.30 – 19.30

Hur mycket tid tillbringar vi inte i slags framåtfällning, eftersom vi sitter ganska mycket i vardagen?

Lär dig att göra hälsosamma framåtfällningar, och hitta ingångar som blir toppen för dig som är stel, såväl som för dig som är rörlig.

2. Stående positioner – Lördag 27 maj kl 9.30 – 12.30

En stor del av yogans rörelsebank består av stående positioner och det går att utföra en enda position på en massa olika sätt. Under den här förmiddagen går vi igenom de vanligaste stående positionerna och laborerar med hur du kan komma åt olika delar av kroppen beroende på hur du gör dem.

Mitt i tar vi 10 minuters paus med te och info om Nordiska Yogainstitutets yogalärarutbildningar 

3. Passningsworkshop för viryalärare – lördag 27 maj kl 13.00 – 18.00 
(5 timmar) 

Den här kursen är endast för utbildade viryayogalärare och bygger mot en 500h-certifiering i viryayoga.

Under den här uppskattade utbildningen går vi igenom både nya och gamla passningar. Vi utgår från asanor i viryayoga nivå ett och två, men smugglar med några passningar från andra flöden också. 

Du får samma mängd info som 6-timmars-passningsutbildningen, eftersom yogaklass på morgonen plockats bort. Gå gärna på workshopen på lördag fm för att vara uppvärmd och redo. Om du inte är med och yogar på förmiddagen så värm gärna upp själv innan kursen.

Du kan tillgodoräkna dig dessa timmar för att bygga vidare mot en 500-timmarscertifiering och utbildningen är en av de obligatoriska kurserna för den. Efteråt käkar vi middag tillsammans på restaurang för de som vill.

4. Snälla bakåtböjningar – Söndag 28 maj kl 9.00 – 11.45

Oavsett om du är en bakåtböjningsentusiast, eller om du inte är så förtjust i att böja dig bakåt, så kommer du att få en verktygslåda av olika alternativ som passar såväl dig som dina deltagare (om du är yogalärare).

Boka plats genom att fylla i formuläret här under

Viktigt att du skriver in i sista textrutan vilka workshops och kurser du vill vara med på under helgen. Jag samlar in informationen och ser till att du får din plats (så länge platserna räcker!). Hoppas vi ses!

Priser

Här får du några olika alternativ utifrån vad du vill vara med på under helgen. Bokningen är bindande (men går lämna över till någon annan om du får förhinder). 
  • Endast fredagskvällen: 380:-
  • Enstaka workshop: Lördag fm eller Söndag fm 480:-
  • Passningskurs för viryalärare: 1000 kr
  • Hela helgen WS 1200:- 
  • Hela helgen WS + Passningskurs: 1950:- 
Kursen betalas mot faktura som kommer på mailen innan kursstart. All bokning sker via Pia och Zoloz och bokningen är bindande.

 

Josephine Selander

Josephine är grundare till Nordiska Yogainstitutet och initiativtagare till viryayoga och rehabyoga.

Josephine är E-RYT 500 (Experienced Registered Yoga Teacher) inom Yoga Alliance och utbildar yogalärare i Sverige och Norge.

Hon har en masterexamen i idéhistoria och doktorerar i historia om hur buddhistiska praktiker implementerats i psykologin under 1900-talet.

Hon har också skrivit flera böcker om yoga och är aktuell med pocketboken Filosofi som terapi: verktyg för levnadskonst.

Varmt välkommen!