Under en filt… barndomsminnen och fötter 🦶

Kvinna som visar sin fot i en yogaposition utomhus på sommaren

🎵Under en filt i Madrid…

Ligger en flicka på glid…

Tittar på mannen bredvid

Under en filt i Madrid 🎵

​Minns du den låten? Galenskaparna och Aftershave gjorde den och du kan se den här ifall den fallit i glömska (eller ifall du missat den!).

Själv lärde jag mig den av min farfar när jag var ganska liten, vilket kanske inte var helt poppis men som är ett fint minne idag.

Min farfar spelade dragspel, gitarr och orgel. Han sjöng med helhjärtat på midsommarfirandet i byn (på de strofer han kunde) och han lärde oss barnbarn både dikter och sånger som kanske inte var helt rumsrena 😆❤️

Det är nog först på senare år jag faktiskt sett originalet med Galenskaparna, men sjungit sången har jag gjort i många år…

​Så när jag satt där på min picknickfilt i slutet av juni och spelade in klippet ”yoga på picknick-filten” till mina medlemmar, dök den här låten upp i huvudet och jag ville dela mitt minne med dig idag! 😊

​Jag hoppas det kan sätta ett leende på läpparna och locka till att ta med dig yogan ut dessutom!
(För att se just klippet om yoga på picknick-filten måste du vara medlem i Balans – vilket du är varmt välkommen att bli i sommar!)

På tal om att ta med sig yogan utomhus så har jag spelat in ett videoklipp för fötterna som du kan göra idag!

Jag fick ett mail från en person på min e-postlista efter att jag skickade ut klippet med mindfulnessövningen ”blicka ut mot horisonten”:

Tack för dagens enkla övning, mycket rogivande!Att yoga som ”vanligt” går inte för mig just nu. Den övningen du visade i dagens youtube gick bra då jag gick ut och hittade en lämplig stubbe. 👍✨ Fortsätt med det du gör, du gör skillnad!❤️🙏

Det här mailet gjorde mig så glad att läsa! Att få höra att en övning jag spelat in har hjälpt någon annan är helt fantastiskt!

​Det inspirerade mig också att spela in klippet som jag delar med dig idag. Nämligen ett klipp om fotkärlek och några övningar du kan göra för att stärka dina fötter och se om det kan hjälpa att lindra värk, hitta stabilitet och grundning.

Du kan göra det stående, sittande på en stol eller på marken. Så länge du kan plantera dina fotsulor på marken så funkar övningarna!

Prova fotövningarna här: https://youtu.be/F6BvDgQSMcs


Annat som hjälpt mina fötter:

  • Ordentliga skor som passar mina fötter och är bekväma
  • Känna in att jag står med vikt på hela foten (inte faller in på hålfoten, inte spänner ihop foten, står bak på hälarna eller fram på tårna tex)
  • Övningar som stärker och mjukar upp, som de övningar jag delar i veckans klipp. Om du var med i ”24 stunder för mig” så minns du kanske en härlig övning med tennisboll? 

Ha en underbar vecka! Varma hälsningar

/Pia

Kvinna som visar sin fot i en yogaposition utomhus på sommaren