Dansdagar i Kiruna

Som jag nämnt tidigare så har det varit finfina dansdagar i Kiruna. Dans i skolan-biennalen anordnades med buller och bång och erbjöd föreläsningar, föreställningar, workshops, intressanta diskussioner och ett gyllene tillfälle att nätverka och träffa nya kontakter inom dansvärlden. Bella har varit där och hon ska få skriva om sina upplevelser här senare, men tillsvidare kan ni läsa en artikel i Norrbottenskuriren HÄR.

Det här tyckte jag var extra intressant i artikeln, för visst känner jag igen mig själv!

Forskning
Hjärnforskaren Fredrik Ullén föreläste om kreativitet och hur hjärnan hänger ihop med det. I inledningen konstaterade han snabbt att det endast finns en tunn gräns mellan kreativitet, genialitet och galenskap. Kreativa personer är speciella, de kan ofta vara väldigt intensiva i perioder av skapande, medan de bara stunden efter kan slå av helt.

Under föreläsningen berättade han också om hur människan påverkas när man kommer in i det så kallade flowet. Det är helt enkelt när en person upplever ett välbefinnande bara genom att skapa. Kvaliteten på skapandet blir hög, utan att den som skapar upplever det som ansträngande, något som många i publiken kände igen sig i.

– De som har flow i livet mår bättre, sade Fredrik Ullén avslutningsvis.

Ser fram emot att höra om Bellas upplevelser. Jag vet att hon har berättat om Zoloz och fått ett bra mottagande. Kul!

/Pia