Har du nånsin somnat i savasana? Här ger jag dig tips på hur du kan undvika det!

Veckans yogatips handlar om savasana, den djupa vilan eller avslappningen som avslutar ett yogapass. En position många ser fram emot och som blir belöningen efter att ha tagit ut sig och fokuserat under resten av passet.

Nu vill jag att du tänker tillbaka på ditt senaste yogapass (eller ett pass du minns tydligt), hur du flödade genom positioner som var stundtals jobbiga och stundtals härliga och hur du till slut fick landa i vilan, savasana…

Plötsligt hör du hur nån snarkar… är det personen bredvid? Är det du? 😴 Var det nån annan som hörde?

Känner du igen dig? Jag tror att vi nästan allihop har somnat nån gång i savasana!

Som yogalärare får jag frågor om just det här med att somna i savasana och jag hör ofta små snarkningar och snusningar under sista minutrarna av yogaklassen. Jag har nyligen fått frågan av en av medlemmarna på min medlemssida och vill därför ta upp det här i veckans Youtube-klipp. Här får du ta del av mina tips och tankar, bl a ett alternativ till den traditionella setupen som kanske kan hjälpa dig att slappna av samtidigt som du håller dig vaken!

Klicka på bilden nedanför för att komma till klippet!

Vi hörs! /Pia