Skapa i det gröna

skapadans

Sommaraktivitet med dans

Den 18-20 juni arrangeras sommaraktivitet på Nordanå under namnet ”Skapa i det gröna”. Där kan barn som gått ut årskurs 3, 4 och 5 välja mellan teater, bild och dans. Läs mer här på kommunens hemsida: Skapa i det gröna (öppnas i nytt fönster/flik).

Sprid

Dansen kom in som ett alternativ lite senare än de andra och har därför inte stått med på affischer som gått ut till skolorna osv. Därför tänkte jag skriva lite om det här och hoppas att ni hjälper mig att sprida detta vidare så det når barn i rätt ålder som kan vara intresserade av tre dagars dansskapande.

Vad ska vi göra?

Under dessa tre dagar kommer vi att dansa mellan kl 10-15, med lunch 12-13. Vi kommer att vara utomhus om vädret tillåter. Vi kommer att värma upp, öva olika danssteg som jag lär ut, improvisera (hitta på dans i stunden), utforska olika rörelsekvaliteter (hur kan man dansa mjukt, hårt, snabbt, lånsamt, runt, kantigt osv), hur man kan dansa tillsammans två och två eller fler och sätta ihop egna små danser tillsammans. Vi kommer tillsammans att göra en dans som vi visar upp för de som valt bild och teater.

Att ta med

Ta mjuka kläder som är lätta att röra sig i och som passar dagens väder. Gärna flera lager så ni kan klä av er då ni blir varma och kan klä på er då vi har raster. Frukt, lunch, något att sitta på och kanske en vattenflaska.

Det ska bli kul att jobba skapande med er och göra vår egen dans att visa upp!

Varmt välkomna!
Pia