Dans på Yukigassen

Dansframträdande Yukigassen

Hej!

Igår dansade vi på Yukigassen i Luleå. För er som inte vet vad det är så betyder Yuki snö och gassen krig på japanska. Vilket innebär snöbollskrig. I det här fallet SM i snöbollskrig och vi dansade vid invigningen.

Vår dans ”Nu kör vi!” var ett performance med OS-tema där vi började med att springa in med facklan och tända OS-elden i slow motion. Sedan hade vi en flaggceremoni, en uppvärmning, snöbollskrig i slow motion och sedan en vinnare-/förloraredans som avslutning. Med en dos humor i.

Här är utlåtandet från LTUs egen rapportering:

  Därefter bjöd dansgruppen Zoloz på ett fantastiskt nummer om snöbollskrig, seger och förlust. I ymnigt  snöfall och 7 sekundmeter, dansade de uppe på den vittäckta utescenen i bara sockor och skidunderställ, en dans som inleddes med slowmotiondans med  ”OS-fackla”, till den klassiska musiken av Vangelis i filmen Triumfens ögonblick, eller Chariots of Fire.

På Yukigassen fick elden från ”OS facklan” dock tända en vanlig utomhusgrill.

Hämtat HÄR från LTUs sida om Yukigassen.

Tycker det var rätt fina ord.

Vi är nöjda med vårt framträdande. Att dansa i snöstorm i tajts och tröja är det inte varje dag man är med om. Då vi repade dansen på förmiddagen så domnade både fötter och händer bort och det var inte det lättaste att dansa med känslolösa klumpar till fötter. Så efter repet drog vi på en liten shoppingrunda och handlade in svarta vantar och ullsockar. Åh, ullsockar! Fast att stormen brusat upp ytterligare och det dessutom snöade för fullt då vi körde vårt riktiga framträdande så frös vi inte alls om fötterna på samma vis. I stället dansade vi fram på ulliga sockar med små snöbollar under. Härligt!

På vissa sätt så blir utmaningen större då man blir kall, det snöar och är iskallt. Men samtidigt så är charmen med att dansa utomhus i naturens kast så himla häftigt. Att stå på scenen med yrande snö, ylande vindar och bolmande rök ur munnen är en ganska cool känsla. Att man sen kanske inte kan ta ut allt max av rädsla att halka omkull på den snöbelagda scenen – det är sånt man får ta!

Allt som allt väldigt nöjda med vår dag och också nöjda med att vår kund gillade vårt framträdande.

Yay zoloz!