Fortbildning

Hej!

Jag tycker att fortbildning är väldigt viktigt för en danslärare. En chans att få träna själv, men också hitta ny inspiration, träningslust och dansglädje. Det är stor skillnad mellan att vara den som håller i dansklassen och den som deltar i klassen. Att kunna stå på sin plats och öva tonduer, pliéer, developpéer och vad det nu må vara. Att fokusera på sig själv och sin egen prestation. Att få korrigeringar eller uppmuntringar av läraren. Att lyssna på tankar kring teknik, eller idéer på hur man kan jobba, olika sätt att uttrycka sig… och att lära sig mer!

I sommar har jag fortbildat mig vid två tillfällen. I början av juli var jag i Stockholm och tog klasser för Lynn Simonson och Katiti King. Lynn undervisar nästan inga dansklasser längre, så det var en unik upplevelse. Deltagare från bland annat Sverige, Finland, Tyskland, Frankrike och USA samlades i Kulturamas lokaler för att dansa för master Lynn. Det var en fantastisk känsla att befinna sig i en danssal tillsammans med många fantastiska dansmänniskor som alla var där för att lära sig av Lynn. Jag hann även med en visit på lärarkursen hon håller i Stockholm och en yogaklass med Lynn som även den var helt underbar. Väldigt spirituellt, vilket passar mig. Och så en dansklass för Katiti King, som undervisat väldigt länge i simonsonteknik och undervisar i New York. Tyvärr kunde jag inte vara kvar på hela veckan då jag hade ett dansframträdande i Fällfors att återvända till. Men viktigast var Lynns två dansklasser som jag kunde vara med på. Jag fick bra feedback och man blir inspirerad bara av att befinna sig i samma rum som henne. Fantastisk kvinna!

Här är ett klipp på Lynn från tidigare i år:

Andra fortbildningstillfället var förra veckan då jag deltog i Dans i Nords sommarkurs. Under kursen deltog både professionella dansare, danslärare, danslärarstudenter och elever från Svenska Balettskolan. Gästlärare från Storbritannien som var väldigt duktiga. Joseph Sturdy i balett och Julian Moss i modern dans. Att dansa något annat än simonson var nyttigt för mig. Daglig balett och modern (old school) dans var härligt. Det gjorde att jag fick tillbaka danssuget. Nu vill jag träna själv! Måste försöka hitta lite tid till att träna dans själv.

Artiklar från dansen med Julian (jag kom med på bild i Piteå-Tidningen):

Piteå-Tidningen

Kuriren

Efter fortbildningsveckorna i sommar så känner jag mig extra peppad på att dansa och att undervisa. Så roligt det ska bli!

Jag och Bella hann även med att ta några foton till en affisch inför dansen på sjukhuset den 3 september:

Bella o Pia

Tack och godnatt!
Pia