Guide: Yoga online med oss

Är du nyfiken på att testa yoga online men är osäker på hur det går till? Kanske har yogan du brukar gå på ställts in. Kanske har du lust att ta del av yoga hemifrån oavsett. Du kanske känner dig lite nervös över hur tekniken fungerar och om du klarar av det.

Läs den här guiden där jag delar med mig om hur vi gör här på Zoloz och hur du kan yoga online med oss. Vi har flera olika alternativ och jag lovar att du har det som krävs för att vara med!

Välj mellan korta tips, medlemssida och livesända kurser:

Varje vecka läggs ett nytt kortare gratis klipp ut på Youtube. Det delas även till er som är med på e-postutskicken.

Varje fredag kl 12.30 sänder vi live på facebooksidan. Då pratar vi om något som känns aktuellt just nu (det kan vara tacksamhet, lycka eller vad yoga är egentligen) samt delar med oss av en yogaposition var som du kan göra hemma.

Vill du prenumerera på förinspelade yogapass finns medlemssidan Stoppa ryggont med yoga online. Där får du ett nytt yogapass varje måndag samt tillgång till meditationer och bonusmaterial till en låg månadskostnad. Öppet för intag några gånger per år. Gå med i väntlistan om du vill få en notis när det öppnar igen.

Vi har också yogakurser som vi livesänder via zoom, ett program för onlinemöten. Här kan vi se och höra varandra och vi guidar utifrån den grupp som är anmälda och det vi ser på skärmen under tiden. 

Så här ser det ut när du yogar live via zoom:

På bilden ovan kan du se hur det såg ut på ett av de tidiga tillfällena med yoga online via zoom. Vi startade redan i början av mars 2020 och har sedan dess regelbundet hållit i klasser online. Vi har full koll på hur det fungerar och har under de här månaderna lärt oss och utvecklats i att undervisa på distans. 

Att yoga online tillsammans via zoom är helt fantastiskt! 

Det är en ynnest att bli inbjuden till era hem och få kika in i hur det ser ut hemma hos er. 

När vi yogar live via zoom…

Kan vi se och höra varandra och vi inleder och avslutar varje träff med att höra hur läget är och att samtala med varandra. Här kan du ställa frågor eller berätta om din upplevelse. 

Har vi kvar vår fina gemenskap från yogastudion. Du möter andra yogadeltagare som du lär känna under kursens gång

Som lärare utgår vi från er som är anmälda på yogan när vi planerar. Det är inte ”one size fits all”. Vi tar hänsyn till er som individer. 

När vi undervisar varvar vi mellan att visa och att ge muntliga instruktioner. Vi försöker ge så mycket muntliga instruktioner som möjligt så att vi kan se hur det går för dig där hemma. Då kan vi ge anpassningar, utmaningar och instruktioner utifrån det just du behöver. 

Till skillnad från en förinspelad yogastund eller en yoga där läraren hela tiden yogar med så ser vi dig och dina behov och gör vårt allra bästa för att stötta dig!

Yoga via zoom är mycket mer likt en klass på yogastudio än en förinspelad klass

Dessutom sparar du tid och är vänligare mot miljön när du inte behöver köra till och från studion innan klass. 

Så här fungerar tekniken:

Att ses och yoga via zoom är väldigt enkelt och du behöver verkligen inte vara tekniskt lagd för att klara det. Idag har vi personer allt mellan 30-75 år som yogar med oss via zoom varav flera av dem inte trodde att de skulle klara av det. Det har funnits motstånd till att prova på men när de väl testat har alla varit väldigt glada och positivt överraskade!

Det funkar supersmidigt att delta online! Gör så här:

1. Ladda ner programmet zoom i din dator, telefon eller surfplatta (gratis)

2. Skapa en användare/inloggning (gratis)

3. Klicka på länken du får av oss

4. När du klickat på länken kommer du först till ett väntrum. Därifrån släpper vi in dig manuellt till mötesrummet. Det är för att garantera att inga andra än ni som vill yoga kommer in på mötet. 

5. Du kommer att få frågan ”connect with computer audio” om du loggar in på dator. Välj att göra det – annars kommer du inte att höra oss eller kunna prata med oss. På telefonen får du välja mellan att ”call in using internet” eller ”dial in via ett telefonnummer”. Jag brukar välja internetalternativet. 

6. Väl inne i rummet kommer du att ha video på men ljudet av. Du kan själv styra över detta genom ikoner längst ner till vänster. Är du i en telefon behöver du klicka på skärmen för att se alternativen. Vi vill helst att alla har video på så att vi kan se er (precis som vi gör när vi möts i yogastudion!). 

7. Du kan också själv välja om du ser ”speaker view” eller ”gallery view”. Speaker view visar den som pratar just nu och den är bäst att ha på under själva yogastunden. Gallery view visar alla deltagare och är fin att ha på före och efter klass när vi pratar med varandra. Om det här känns övermäktigt behöver du inte ändra något här. 

Vi spelar in de digitala yogapassen

När du är inskriven i en av våra yogakurser online så spelar vi in varje pass. Det läggs sedan ut inne på din kurssida. Det här innebär att du kan se klassen i efterhand om du missar ett tillfälle + att du kan göra klassen en gång till hemma innan nästa live-träff. 

Det är bara läraren som syns och hörs i bild! 

Du behöver alltså inte ens tänka på att det spelas in. Vi startar inspelning efter får försnack i början och stänger av innan vi pratar efteråt. Det här är en extra service som vi erbjuder er när ni deltar online med oss. 

Vi tror på onlineyogan och kommer fortsätta undervisa på distans även i framtiden!

Första kursperioden under 2021 kommer allt att vara online. När vi så småningom kan ses på plats igen blir det kryddan på moset. Stor del av verksamheten fortsätter online då vi ser stora fördelar med det. 

Vi sparar tid och yogan blir mer tillgänglig för alla. Du behöver inte pendla till klassen och du kan bo varhelst i landet och ändå delta. Åker du bort kan du logga in från ditt hotellrum och vara med. Är du lite snuvig kan du vara med utan dåligt samvete att smitta någon annan. 

Vi anser att yoga via zoom är ett underbart sätt att mötas! När vi kan se och höra varandra och fortsätta undervisa just er som kommer på passen så blir det riktigt bra!

Välkommen!

ps. har du fortfarande frågor? Hör av dig så stöttar vi dig och hjälper dig att komma igång!

/Pia

“Tack för idag! Känns jättebra. Det är helt enkelt underbart. Det är så mycket enklare att yoga hemifrån och slippa passa busstider” -
Carina