Helgkurs fredag

Hej!

I afton har vi haft en riktigt trevlig kväll med dans och meditation. Första dagen av två på helgens kurs med temat rörelse/stillhet.

Vi började med 80 min dans där vi jobbade inifrån och ut och lyssnade på kroppen. Uppvärmning som var improvisationsgrundad + tre teknikövningar med fokus att känna in kroppen samt några stretcher. Därefter en stunds improvisation med först långsamma rörelser över golvet och sedan utforskande hur kroppen kan röra sig då olika kroppsdelar leder. Avslutade dansedelen med ett adagio. Roligt att se att det fungerar så bra att ha blandad nivå och blandad ålder i gruppen. Från nybörjare till erfarna dansare, mellan 23-75 år gamla. Riktigt härlig stämning och alla dansade med så fin närvaro idag.

Efter dansen hade vi en kort paus med te och frukt och gjorde i ordning för avslappning och meditation som leddes av Susann Eriksson.

Vi fick börja med en guidad avslappning där vi gick igenom hela kroppen. Efter det sittande meditation på meditatationspallar där vi satt i en fyrkant och fokuserade blicken på en punkt framför oss. Som vanligt så jobbar min hjärna på högvarv och det är inte lätt att hålla tankarna stilla. Framsteg för mig var iaf att jag inte somnade, eller höll på att somna. Toppen! Vi mediterade först 15 min, sen gick vi superlångsamt ett varv med små korta steg runt vår meditationsfyrkant och sedan satte vi oss för ytterligare 10 min meditation. Då vi var klara så masserade vi igång kroppen och pratade om det vi upplevt samt lyfte frågor.

Sammantaget en riktigt härlig kväll där vi fick både rörelse och stillhet, i både kropp och sinne. Jag är supernöjd och tänker att det här måste vi göra fler gånger! Turligt nog så får vi göra det igen redan imorgon. Nu ska jag sova (gott) om en liten stund, men först bjuder jag på ett litet dansklipp från kvällens dans. Helt nytt material, jobbar vidare imorgon.

Tack allihop för att ni delat denna dag med mig!

/Pia