Helgkurs rörelse/stillhet

Hej!helgkurs rörelse stillhet bild

Vi välkomnar alla där ute till en helgkurs med tema rörelse/stillhet. Fredag den 19:e och lördag den 20:e september har du chansen att dansa, meditera och slappna av. Under dessa dagar ser upplägget ut så här:

Fredag:

17.30-19.00 – dans med Pia Burman

19.00-20.30 – avslappning och meditation med Susann Eriksson

Lördag:

10.00-11.30 – dans med Pia

11.30-13.00 – avslappning och meditation med Susann

Dansen:

Under danspassen kommer Pia att leda dig i modern dans med inslag av enklare improvisationsövningar. Dansen passar alla – oavsett förkunskaper och fysiska krämpor. Det är ett milt danspass som fungerar även för dig med värk och skador. Vi utgår från nybörjarnivå, med utmaningar för dig som dansat en längre period. Fokus kommer att vara på närvaro och att känna in sin egen kropp i rörelse.

Meditationen:OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under meditationen kommer du att få prova på avslappning samt både sittande och stående meditationsövningar. Dessa leds av Susann Eriksson, aktiv inom Norr Chi där hon också tidigare lett kurser i meditation. Susann beskriver meditationen så här:

Om meditation.
Meditation kan svara på många behov.Den regelbundna stillheten kan förutom att möta sig själv – hjälpa oss att hantera stress,öka kreativitet, ge ökad närvaro i vardagen och ge ökad kroppskännedom.
Det finns många metoder att meditera som passar olika bra för olika människor.
Själva ordet meditation betyder ursprungligen mäta, besinna, reflektera och har sedan även fått betydelsen att gå in mot sin mitt, in mot den inre vilan och öppenheten.
Genom att sitta eller stå i balans med kroppen i lodlinje med så litet spänningar som möjligt får andningen utrymme.Med andningen i kroppens egen takt får man hjälp att nå inre och yttre stillhet. Man kan säga att man andas ut oro och andas in frid och vila.

 

Mellan dansen och meditationen blir det en kort paus där du har chans att ta på dig kläder och dricka en kopp te innan stunden i stillhet.

Anmälan och priser:

Anmälan till detta sker via mail till pia@zoloz.se och vi ber dig att skicka in din anmälan senast den 17 september så vi hinner förbereda på bästa sätt.
Pris för kursen är 500 kr för totalt sex timmar rörelse/stillhet. För dig som bara har möjlighet att gå en av dagarna är priset 350 kr. Vi rekommenderar att du deltar i både rörelse och stillhets-delen av kursen då de kompletterar varandra.

Om du har frågor kan du kontakta Pia via mail eller telefon: pia@zoloz.se, 070-546 86 27.

Varmt välkommen till höstterminens första helgkurs!

/Pia och Susann

Ladda hem flyer här: helgkurs rörelse stillhet