Hiphop med Marie

ZOLOS ARRANGERAR_ HIPHOP MED MARIE TUVESSONHej!

Nu börjar vi närma oss vårens första helgkurs hos Zoloz. Under våren anordnas flera helgkurser med gästlärare och först ut är Marie Tuvesson från Beats Dansstudio. Marie är från Helsingborg men har nyligen flyttat upp (tillbaka) till Piteå där hon dragit igång sin egen dansstudio. Nu kommer hon till oss på Zoloz och leder helgkurs i Hiphop! Det känns riktigt roligt då det här är en dansstil som ofta efterfrågas, men som vi själva inte har kompetens att undervisa i.

Marie har undervisat i ca 11 år och är examinerad danslärare vid Luleå Tekniska Universitet. Hon har även utbildat sig i New York. Marie är en driven och engagerad danslärare som vill se sina elever utvecklas, ta för sig och visa sina personligheter. Hon undervisar mest i hiphop och street, men tar även inspiration från modern dans.

Under helgkurserna kommer vi att erbjuda två olika nivåer som båda är öppna för alla åldrar, dock lägst 13 år. Precis som oss tycker Marie om att blanda generationer på sina klasser. Ingen är för gammal! Marie har också ett friskhetstänk i sin dans där hon vill hjälpa andra att må bra psykiskt och själsligt såväl som fysiskt. Att dansen för med sig glädje och må-bra-känsla är något vi kan skriva under på!

IMG_3374Tider för helgkurs är 12.00-13.00 för nybörjare och 13.30-15.00 för fortsättare. Det blir svettiga och utmanande pass där du får, som Marie beskriver det, ”betala i svett, skratt och dansglädje i takt till tunga beats”. Hon influeras av New School, house och Modern dans i sina koreografier. Hip Hop är en undergenre av Streetdance där personligt uttryck är en viktig del. På Maries lektioner ”tränar vi på att hitta vårt eget ”groove” och attityd som en del av uppvärmningen. Lektionen avslutas med en härlig, fartfylld koreografi där du som dansare står i fokus. Vi ses!”

Pris: 450 kr/kurs
Lokal: danssalarna på Estetiska programmet dans, Anderstorpskolan
Anmälan: www.bilda.nu/vasterbotten

Ta chansen att gå denna helgkurs! Kommer bli riktigt roligt!

Hälsningar
Pia