HT-13! Anmäl dig till höstens kurser!

zoloz danskurser hösten 2013
zoloz danskurser hösten 2013

Hej!

Så här mitt i sommaren så är det ändå dags att börja fundera lite på vad som händer i höst. Vilka aktiviteter ska man sysselsätta sig med? Vad finns det för kurser att gå? Många börjar snart om efter semester och sommarlov och börjar tänka på hur de ska roa sig under höstterminen vid sidan av jobb och skolgång. Varför inte satsa på något riktigt roligt och energigivande? DANS!

Jag startar kurser i Skellefteå för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare. Grundtanken med kurserna är att vi ska dansa för att ha roligt tillsammans. Dansen ska ge energi och alla deltagare ska känna sig glada då de går därifrån. Att dansa i en grupp, men för sin egen skull, är en härlig känsla. Vi skrattar och har roligt och uppmuntrar varandra under kurserna.

Som certifierad simonsonlärare är jag dessutom väldigt mån om att mina kursdeltagare ska dansa på ett säkert sätt, med så lite risk för skador som möjligt. Vi jobbar därför under terminen med kroppsmedvetenhet. Jag hjälper er att hitta rätt hållning och att arbeta på ett anatomiskt riktigt sätt. Lektionerna innehåller dessutom mycket stretch som hjälper till att öppna upp i kroppen och därigenom kan man hitta en bättre hållning och ett mer effektivt och lätt sätt att röra sig på då man dansar.

Dansen har många goda effekter. Bättre hållning, bättre balans, starkare och smidigare kropp, ökad koordination, musikalitet och rytmik. Dansen tränar både vänster och höger hjärnhalva. Första lektionen är alltid den mest utmanande då allt material är nytt, särskilt då du tar en klass för en ny lärare. Allteftersom terminen går så kommer du att känna att det går bättre och bättre. Jag behåller övningarna i flera veckor så att du får chansen att jobba djupare med materialet. Du lär dig vad du ska jobba på och känner att du utvecklas.

För mig har dansen varit en outsinlig källa för glädje, inspiration och utmaningar. Att dansa är fantastiskt och det får mig att må bra. Jag hoppas på att även du får känna dansens goda effekter om du dansar med mig!

De kurser som i första hand startar upp i höst är följande (fler startar vid tillräckligt många anmälningar!):

  1. Dans på dagtid, flamenco. Tisdagar 9.30-10.40. Friskis & Svettis.
  2. Dans på dagtid, dansmix/modern jazz. Tisdagar 10.45-12.00. Friskis & Svettis.
  3. Dans för unga, modern jazz nybörjare. Tisdagar 18.00-19.20. Västerbottensteaterns danssal.
  4. Dans för unga, modern jazz fortsättare. Tisdagar 19.30-21.00. Västerbottensteaterns danssal.
  5. Flamenco, ungdomar och vuxna nyb (även fortsättare välkomna, men kursen hålls på nybörjarnivå). Torsdagar 17.00-18.00 Västerbottensteaterns danssal.
  6. Dansmix/modern jazz (simonson), vuxna nybörjare. Torsdagar 18.15-19.25. Västerbottensteaterns danssal.
  7. Dansmix/modern jazz (simonson), vuxna fortsättare. Torsdagar 19.30-21.00. Västerbottensteaterns danssal.

Samtliga kurser kostar 1400 kr/st. Om du väljer att gå fler än en kurs så betalar du fullt pris på första kursen och 1000 kr/st för påföljande kurser.

Varmt välkommen in med din anmälan! Du anmäler dig genom att maila till pia@zoloz.se. Ange namn, adress, personnummer, telefonnummer och vilka kurser du vill gå. Du kan även skicka din anmälan via formuläret nedan.

Jag ser fram emot att undervisa i höst! Vi ses!

/Pia Burman