Känner du oro? Är du ur balans? Testa den här avslappningen!

Hur mår du just nu?

Vintern närmar sig, det blir mörkt tidigt och coronafallen ökar runtom oss. Det är lätt att känna både oro och anspänning och kanske är du just nu lite ur balans eller skärrad?

Själv hade jag en tung vecka förra veckan. Det känns bättre den här veckan när vi har fått börja starta upp de nya yogakuserna och jag har börjat planera för 2021. ​

Vi befinner oss just nu i en tid som är svår att planera och förutspå. Vi blir medvetna om hur vi inte kan påverka allt runtom oss. Det kan vi ju egentligen aldrig göra, men i år är det mer påtagligt.

Anspänningar och oro dyker upp och det är inte alltid det lättaste att bryta negativa tankemönster.

Det är just då som vi kan få stöd och hjälp av yoga, återhämtning och att fylla på med sånt vi vet att vi mår bra av.

Vad är det som får dig att njuta av livet, att lämna orosmoln och hitta en större glädje? Hur släpper du på spänningar i kroppen och hittar ett djupare andetag?

Jag tror verkligen på det här med att fylla på i förväg för att skapa en buffert. Och att göra det vi mår bra av – även när vi mår dåligt! När bufferten är slut kan vi fortfarande ta till några härliga hälsoboost-knep och här är några tips på vad som funkar för mig:

– Gå ut i naturen. En långsam promenad, en tur i skogen eller en sväng ner till vattnet.

– Umgås med familj och vänner. Glada skratt och omtanke som värmer.

– Yoga. Rör på kroppen, gläds åt möjligheterna och landa mjukt i vilan.

– Slappna av och andas djupare

– Skriv tacksamhetsdagbok eller lista i ditt sinne det du är tacksam över idag

Jag vill också dela med mig av en kort video som jag spelade in för ett drygt år sen. Det är 4 minuter guidad avslappning som du kan göra för att öva dig i att slappna av. För varje gång du gör den desto lättare och snabbare kan du släppa taget om spänningar. Prova!

Spela videoklipp