Lyckat Öppet hus

Hej!

Idag har jag haft Öppet hus på Hallen i Skellefteå. Jag tycker själv att det blev väldigt lyckat. Jag visste inte hur många som skulle dyka upp då det var drop in. Ganska många hade anmält sig till Cathrine på vuxenskolan, men hon trodde att de flesta av dem skulle komma på dansmixen bara. Till min stora glädje dök det upp hela 13 st till flamencon! Wow! Och sen kom det tre till på dansmixen – totalt 16 st alltså!

Så det tycks vara så att Skellefteås kvinnor är sugna på dans på dagtid! Och glada att det startas något för deras ålder. Kul! Självklart är även alla män i Skellefteå välkomna! Men på något vis tycks det vara mer populärt bland kvinnorna.

Att undervisa flamenco igen var fantastiskt roligt och de var så duktiga! Vi stampade loss och alla stampade i takt och gjorde så bra i från sig! Jättekul! Nu hoppas jag verkligen att det blir tillräckligt många anmälningar för att starta upp nya kurser i flamenco! Jag har saknat att undervisa flamenco, men nu känns det som att jag ser ljuset vid horisonten – nu kan det vara nära att det blir av igen!

Kvinnorna var fantastiska – de sträckte stolt på sig, stampade kraftfullt i golvet och rörde sig mjukt till musiken i danskombinationen. Underbart!

Efter flamencon tog vi ett litet break och drack kaffe, te och juice med frukt och kakor till. Jag och Cathrine berättade även om kommande kurser och vilka förhoppningar vi har på nystarter och vilka möjligheter som kommer att finnas.

Efter fikat fortsatte vi med lite simonson och dansmix. Även där var alla jätteduktiga, men jag förstår om de blev lite trötta i huvudet efter allt nytt material jag kastade på dem. Riktigt fint dansade de iaf!

Så nu är jag mer peppad än nånsin på nya kurser!

Och första chansen att vara med och dansa är redan i maj då jag kör igång kortkurser på dagtid. Fyra tillfällen med dans på tisdagar för 400 kr. Flamenco kl 9.30-10.40 och dansmix 10.45-12.00. Kurserna kommer att hållas i campus B-hall, spegelsalen en trappa ner. Det krävs minst 6 st deltagare per kurs för att jag ska starta upp dem, men jag hoppas så klart på att det blir fler än så. Det är roligare ju fler man är! Stämningen i gruppen blir på topp om man är några fler. Jag skulle säga att ca 15 st är ganska lagom för en grupp. Helst minst tio och max 20 deltagare, om ni frågar mig vad jag tycker är bäst! Nu är lokalen på campus riktigt stor så jag tror man skulle kunna köra fler än 20 deltagare där faktiskt. Men vi får se! Jag vill ju hinna se och hjälpa alla också.

Här är infobladet jag gjort om kortkurserna. Klicka för att få upp större bild!

Kortkurs dans för daglediga. Maj månad.
Kortkurs dans för daglediga. Maj månad.

Lite senare ska jag även få några bilder från Cathrine som hon tog idag på Hallen, lägger upp dem så fort jag fått dem!

Och så får ni hålla utkik i Norran imorgon för att se reportage om dagen! Hoppas det blir ett fint reportage!

Hälsningar,
Pia – glad och lycklig dansfröken

Ps. Bjuder på en dansbild på mig själv som jag tog efter att alla gått därifrån. Kan ju inte fota och undervisa samtidigt nämligen! Så ni får kika på den här tills jag får ta i lite bilder från Cathrine!

20130416-142828.jpg
Pia dansar efter öppet hus med dans för daglediga i Skellefteå