Dance, dance… info om vårens danskurser

Dance, dance, otherwise we are lost…. Pina Bausch

Ja, så kan det verkligen kännas! Att dansen inte bara tillför något utan att dansen är livet. Att vi tappar tråden utan den. Har du sett filmen Pina av Wim Wenders som kom för några år sen? Om inte – gör det! Bara gör det! Oavsett om du har ett tidigare intresse av dans eller Pina Bausch så tror jag att du kommer uppskatta filmen. Den är så otroligt vacker och full av känslor, uttryck och kraft. Den berör! Och visst kan dansen beröra. Frigöra. Uttrycka. Jag vet inte om du upplevt ett ögonblick av dans där du har varit helt närvarande, in the flow, och dansen berört dig så att du får gåshud över hela kroppen? Om du har gjort det, då tror jag du är fast för alltid. Jag vet inte om jag någonsin upplevt något bättre än det. Det är inte nåt som händer varje dansklass, det är något unikt och vackert och alldeles fantastiskt. Att bara vara i nuet, i dansen, i uttrycket, i känslan…. ja, jag tror du kan ana det om du tittar på Pina. Jag tror du kan känna det om du dansar. Nästa vecka drar kurserna igång och jag önskar dig välkommen in i dansens värld! Både om du är van att leva där och om du vill stiga in för första gången. Det är en underbar värld. Och vi ryms många i den. 

Jag vill välkomna dig till Zoloz under våren! Det finns många olika möjligheter i år och jag hoppas du ska hitta något som passar dig. 

Läs mer nedan eller gå direkt till Zoloz bokningssida. 

Bild från en av Zoloz dansgrupper under en danslektion

Dags att boka vårens kurser!

Du avgör vilken nivå du tror passar dig bäst. Det finns begränsat antal platser och anmälan är bindande. Om du aldrig har dansat tidigare men vill prova – kontakta mig innan bokning så kan du få chansen att testa innan du binder dig för en hel kurs! 

Vårens kurser inom dans: 

1. Tisdagar 18.00-19.30, modern dans/jazzdans med Ida Lindberg. Nivå 1-2.
Plats: Danssalen på Västerbottensteatern, ingång från Brännavägen 1
17 träffar, pris 2300 kr. Start 22 januari. 

”På mina klasser strävar jag efter att du ska få uppleva dansglädje, samt stärkas och utvecklas inom dansen utifrån ett kroppspositivt tankesätt.”

Kursen lämpar sig för nybörjare, personer som dansat upp till två år samt för dig som vill dansa i ett något lägre tempo. Det kommer att finnas utmaningar även för dig som dansat tidigare och övningarna anpassas efter gruppen. 

2. Torsdagar 18.00-19.30, simonsonteknik med Pia Burman. Nivå 2-3.
Plats: Danssalen på Västerbottensteatern, ingång från Brännavägen 1
17 träffar, pris 2300 kr. Start 24 januari. 

”I simonsontekniken hittade jag 2005 hem till min kropp och min stil. Ett sätt att dansa smart, utifrån sina egna förutsättningar. Att dansa med kroppen, inte mot den. Jag brinner för att visa att dansvärlden också kan vara hälsosam. Att vi inte behöver pressa kroppen tills vi skadar oss för att det ska vara ”riktig dans”. När vi använder vår kroppsmedvetenhet och kunskap om kroppen på ett smart sätt kan vi också dansa med större lätthet och glädje. Det vill jag ge vidare till dig! Dans utan värk och skador, med massor av dansglädje och utveckling”

Kursen är för dig som dansat några år och vill lära dig mer om kroppen, simonsontekniken och att dansa inifrån. Viss tidigare dansvana krävs, men du behöver inte ha dansat simonson innan. För dig som dansar på tisdagarna kan det vara en möjlighet att dansa en gång till varje vecka. Välkommen!

3. Är du intresserad av dans på dagtid? T ex flamenco, jazzdans och sittande dans? Gör en intresseanmälan till mig så ser vi vad som går ordna! Blir vi tillräckligt många så startar jag upp något! Maila mig för att anmäla intresse:pia@zoloz.se
Till anmälan