Dansens dag i Skellefteå – bildinlägg

Hej!dansens_dag bild

Igår var det Dansens dag, den Internationella dansdagen, och det firade vi stort i Skellefteå. Vi var några stycken som gick ihop och planerade ett gemensamt firande där vi gjorde nedslag på stan under dagen. Klockan 12 dansade jag tillsammans med mina elever i centralhallen på sjukhuset. 13.00 dansade ettorna från dansgymnasiet på campusbiblioteket och kl 14.00 var dans och balett på Stadsbiblioteket. Efter det samlades vi och gjorde ett större framförande gemensamt inne på Vintergatan kl 17.00. Där fick vi även förstärkning av Skarabé, Guldstalaget, persisk dans från NBV och Ulrica Rauhala från Bilda som utmärkt presentatör.

På sjukhuset var det helt ok mycket folk. Jag skulle tro att det som mest var kring 50, men det rör sig ju hela tiden under lunchtid så det var säkert fler än så som hann se oss dansa. Zoloz framförde fyra danser under temat vår: Soak it up – en trädgårdsdans (jag och Ida), Vårkänslor (min fortsättningsgrupp), Som vattnet (jag och min flamencogrupp) samt Just dance! (Ida och Emelie från fortsättningsgruppen). Det blev ett fint och trevligt program. Så trevligt att jag blir sugen på att visa upp det igen! :)

Inne på Vintergatan var det jättemycket folk och tittade. Det skulle inte förvåna mig om det var uppemot 300 personer. Ingen aning om hur många det var, men det var proppfullt. Jättekul! Programmet var jättefint och jag blev alldeles uppfylld av dansen. Så underbart att jag får arbeta med dans och allt det underbara det innebär. Sprida dansglädje och själv få uppleva dansglädje varje vecka är ju helt fantastiskt! Lyckligt lottad och glad med mitt val i livet. Älska dans!

Om DU såg dansen på stan och känner att du vill börja dansa du också – tveka inte att anmäla dig till en danskurs i höst! 24 augusti har jag Öppet hus där du kan prova på flamenco, simonsonteknik/modern jazz och även viryayoga. Helt gratis! Komsi komsi! Du kan också bara anmäla dig direkt. Det är billigare kursavgift för de som anmäler sig innan den sista maj. Läs mer under fliken danskurser: https://zoloz.se/danskurser/danskurser-ht-14/ (öppnas i ny flik).

Här är lite bilder som jag tog med systemkameran (de på facebook är mobilbilder). Klicka på bilderna för att få upp större foton. Titta och njut! :D

Trevlig valborgs, allihop!

Vi ses!
/Pia