Latinkursen med Marlene och kommande kurs

Hej!

Nu tänkte jag ta mig tid att skriva om den gångna helgen och helgkursen med Marlene Garcia Toro. Det blev lyckat och totalt var det 18 personer som svängde sina höfter under helgen. Marlene höll i jazzuppvärmning till latinomusik, lärde ut grundsteg i salsa, merengue, lambada och bachata samt bjöd oss på härliga övningar över diagonalen och danskombinationer med mycket fart i! Allt utfördes till härlig latinomusik av olika slag. Väldigt roligt och uppskattat!

Marlene lär ut en uppvärmningsövning under helgkursen i Latin jazz i Skellefteå som zoloz arrangerade
Marlene lär ut en uppvärmningsövning under helgkursen i Latin jazz i Skellefteå som zoloz arrangerade

I samband med helgkursen i latin jazz släppte vi även delar av vårens program. Dels terminskurserna men även datum för nästa helgkurs med gästlärare. Det blir Ninnie Andersson, Stockholm, som kommer upp och håller i helgkurs i simonsonteknik/jazzdans den 18-19 januari. Tiderna är inte spikade ännu, men borde släppas nästa vecka. Ninnie är utbildad danslärare vid Luleå Tekniska Universitet samt utbildad simonsonlärare i New York av Lynn Simonson. Hon har tagit fram konceptet ”dansmatte” och har nu en doktorandtjänst vid LTU. Sedan 2013 hjälper hon även Lynn Simonson och assisterar vid simonsonlärarkursen.

Ninnie Andersson. Foto: Robert Edman
Ninnie Andersson. Foto: Robert Edman

Det kommer att bli en kurs på nybörjarnivå och en på fortsättningsnivå. Boka gärna in helgen redan nu i era kalendrar. Det går även att anmäla sitt intresse redan nu om man vill. Om ni är osäkra på om tiderna passar – håll ögonen öppna för uppdatering om detta nästa vecka!

Tack till alla som deltog under latin-kursen och varmt välkomna alla som vill anmäla sig till terminskurser eller helgkurser nästa termin!

/Pia