Ny kurs i flamenco (start 3/4)

Hej!

Idag har det varit ett reportage i Norran om min flamencogrupp som träffas en gång i veckan på dagtid. Ett riktigt härligt gäng med kvinnor i 50-80-årsåldern. Det råkar också vara så att vi snart startar en ny omgång med flamenco. Kursen är öppen för alla ”daglediga” – det kan innebära att du är pensionär, sjukpensionär, arbetslös, föräldraledig, sjukskriven eller har möjlighet att flexa från din arbetsplats. Helt enkelt så riktar sig kursen till dig som kan gå och dansa på dagtid, oavsett ålder, kön eller förkunskaper.

Du hittar information och anmälan här: flamencoanmälan.

Vi brukar ha väldigt trevligt på våra träffar, alla är jättesnälla och omtänksamma och vi längtar efter fler som vill dansa med oss! Du behöver inte känna några krav på dig själv för att vara med. Jag kommer att ge olika alternativ där det finns alternativ för både nybörjaren och den som har dansat något år. Våga ge dig själv chansen!

Visste du att dans har en buffrande effekt mot utmattning? Att det sätter igång lugn-och-ro-systemet i kroppen? Det finns det forskning på (kolla upp Bojner Horwitz forskning om du vill läsa mer)! Dans kan också hjälpa dig att ”komma loss” när du fastnat, ge uttryck för känslor och få kontakt med dina egna känslor igen. Det finns en massa fina hälsoeffekter med dans – fysiska, psykiska och sociala!

Välkommen!