Ont i handlederna när du yogar? Här kommer ett tips med bolster från mig!

Känner du igen dig i att handlederna ömmar och värker när du yogar?

I veckans yogatips fortsätter jag att ge dig smarta tips för just handlederna.

Jag får ofta höra hur handlederna gör ont och ställer till det när vi börjar yoga. Många av mina deltagare genom åren har frågat mig hur de kan göra för att minska obehag för handlederna och undrat om de gör något fel när de får ont.

För mig personligen kan jag känna av handlederna när jag haft ett längre uppehåll eller kanske gör en klass med lite fler och längre ”hundar, plankor och alla fyra” än jag är van vid. Jag har också fått ont i handlederna av en yogamatta jag hade som inte riktigt gav mig det stöd jag behövde.

I veckans klipp går jag igenom hur du kan göra ett eget bolster hemma och använda det för att avlasta dina händer!

I alla positioner där du skulle stå på alla fyra (händer och knän) kan du testa det här tipset! Det blir ett sätt där du helt kan undvika att stå på dina händer och kanske kan du varva in det i din yogapraktik hemma, i studion eller utomhus?

I yogan sätter vi helt plötsligt mycket mer vikt på händerna än vad vi gör i vårt vardagliga liv (hur ofta sätter du ner händerna i golvet när du inte yogar?) så det är inte konstigt att det ibland gör ont eller blir ansträngt. Det är inte farligt att ha vikt på händerna, men vi kan behöva vänja oss och bygga upp styrkan och fram tills dess är det här ett fiffigt knep!

Lycka till!