Snart startar vårens kurser

Hej!

Nu har det gått några dagar och veckor på det nya året och kanske har du börjat längta efter att röra på dig på ett glädjefyllt vis. Att hitta fysisk aktivitet som du trivs med, njuter av och har roligt med är viktigt. Jag tror ingen har missat att fysisk aktivitet är viktigt för vår hälsa, men visste du att bland det viktigaste för att fortsätta med kontinuerlig aktivitet och skapa en ny vana är att det är något du tycker är roligt? Att tvinga iväg sig själv på gymmet eller ut i löparspåren fast man inte tycker om det kanske inte är det bästa svaret på att hitta hälsan. För många är dessa alternativ superbra, men kanske behöver du någon annan typ av träning? Dans och yoga kan vara svaret på detta. Dansen är ofta väldigt lustfylld och du går därifrån med ett leende på läpparna. Yogan gör dig nöjd på ett mer avslappnat vis där du fått en stund med dig själv och lyssnat in till ditt inre. Det handlar förstås om din egen inställning, din personlighet och vad som känns roligt och viktigt för dig.

På mina kurser är det alltid fokus på rörelseglädje och hälsosamma rörelser. Det är grunden i min verksamhet. Men förutom att det är min egen övertygelse att detta är bra så finns det också forskning som stödjer det. I min utbildning till hälsovägledare vid Luleå Tekniska Universitet hittar jag bara mer belägg för att det jag gör är bra. Att jobba med fysisk aktivitet, mental träning, kultur som hälsa främjar den upplevda hälsan hos individen och är viktigt ur flera aspekter. Jag hittar också ny inspiration i utbildningen och just nu påbörjar vi bland annat en kurs i kultur, natur och hälsa och jag känner redan efter två dagar av kursen att det kommer att ge mycket. För mig, men även för dig! Jag blir så inspirerad och filar redan på nya idéer och koncept. Den första kommer jag att lansera under våren och jag tror den blir riktigt rolig! Den är för dig som vill hitta något som leder till fysiskt, mentalt och socialt välmående. En stor anledning till varför jag sökte till hälsovägledare är att jag tror på en holistisk hälsa, en helhetssyn där vi får må bra inom flera områden, inte enbart fysiskt. Jag vill hjälpa människor att må bättre, som individer men oftast i gruppsammanhang (som är precis vad namnet Zoloz anspelar på).

I vår kan du anmäla dig till kurser i dans och yoga hos mig. Du kommer också att kunna gå på roliga workshops och helgkurser. Nya idéer, koncept och events kommer att testas och luftas och kanske även ny teknik? Vissa kurser går över hela terminen, som virya 1 för nybörjare, virya 2.3 för fortsättare och dans nivå 1, 2 och 3. Andra är kortare kurser som flamenco och virya restorative på fem veckor vardera. Utöver detta finns tillfälliga event och workshops. Kul blir det!

För att hänga med på alla nyheter kan du dels kika in på hemsidan, följa mig på Facebook och instagram, men även anmäla dig till Zoloz nyhetsbrev som skickas ungefär en gång i månaden.

Klicka på länkarna ovan för att komma direkt till de olika sidorna. Glöm inte att följa för att få uppdateringar löpande!

Varmt välkommen till våren, hälsan och glädjen!

/Pia