Virya nivå 2

Hej!

Under fredagarnas yogapass har jag gradvis tagit in mer och mer från nivå 2 på passen och idag var första dagen som vi enbart körde positioner och moduler från virya 2’s flöden. Det kändes riktigt roligt! Dessutom överlevde både jag och deltagarna – något jag är tacksam över. Tacksamhet var också vårt filosofiska tema för dagen, ihop med balansera axlarna som biomekanik. Deltagarna hade blandad erfarenhet och jag tycker det gick riktigt bra för dem. Något vi får ha i åtanke då vi yogar är att vi yogar utifrån oss själva, där vi är just nu i livet, i yogan, i kroppen. Vi gör vårt bästa utifrån vad vi kan och klarar av. Om vi under tiden kan fortsätta fokusera på oss själva, behålla andningen och dessutom uppskatta det vi gör så är väl det fantastiskt? Att fokusera på vad vi är tacksamma över, på det som är positivt i våra liv, kan leda till att vi blir lyckligare i vår vardag. Fråga dig själv – vad är du tacksam för i ditt liv?

Parsva Konasana - BKS Iyengar
Parsva Konasana – BKS Iyengar

Kan du också vända på motgångar med hjälp av tacksamhet? Som idag då vi provade att göra Parsva Bakasana (side crow pose)… om du inte klarar av att göra positionen i sin helhet, kanske kan du tänka ”jag klarade inte parsva bakasana, men jag är tacksam att jag vågade prova och att jag kunde göra de första stegen för att förbereda att jag en dag i framtiden kanske klarar den”? Yoga handlar ju inte heller om att vi ska klara av en massa svåra snajdiga positioner – det handlar lika mycket om vägen dit och vår inställning till det vi gör. Trixigare positioner kan faktiskt också vara ett hjälpmedel då det gäller att vara här och nu. Om vi gör knepigare positioner så är sannolikheten att tankarna vandrar iväg mindre. Så det finns så klart för- och nackdelar med allt! Och vi försöker fokusera på fördelarna. På det positiva. Med tacksamhet.

Om Du också vill få lite mer utmaning på yogan (lite svårare positioner, lite mer chaturangas, lite knepigare balanser) så kan du anmäla dig till Virya nivå 2 nästa termin. Den kommer att ligga på söndagar kl 10.15-11.30 (ev med start redan kl 10, jag ska överlägga med mig själv.. ). Det kommer att bli en rolig klass där vi med nyfikenhet och glädje tar oss an positioner som ”sid-kråkan” och andra festliga asanas.

Välkommen!

/Pia