På en höft – ett urbant yogaretreat

Under en hel dag utforskar vi yogan. Vi inleder med virya puls för att på ett roligt sätt öka pulsen, svettas och utmana kroppen. Detta följs av en föreläsning om rörlighet, mobilitet och kanske några myter som spräcks? Hela eftermiddagen ägnar vi åt en härligt lång workshop där du får utforska höfterna och ryggen på djupet. Välkommen!

Lärare: Gästlärare Nanny-Maja Anderback tillsammans med Pia Burman guidar dig genom dagen.

Pris: 850 kr – early bird fram till den 19 augusti: 700 kr

Anmälan: bilda.nu/zoloz

Ta med din egen yogamatta, handduk, vattenflaska samt ev lunch. Under någon av pauserna berättar Nanny-Maja mer om utbildningen på 100h som hon kommer hålla i Umeå nästa vår.

MER OM LÄRARNA, PULSEN, FÖRELÄSNINGEN OCH WORKSHOPEN

 

NANNY-MAJA ANDERBACK

Nanny-Maja har själv yogat sedan 15 års ålder och utbildade sig till yogalärare 2011/2012 i Indien. Hon är utbildad Virayogalärare RYT – 200h, på väg till RYT- 500h, och har bland annat utbildningar som Virya rehab, Yogaterapi, Virya Puls, Virya PT och Strenght&Mobility. Hon är en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutet och under våren 2019 håller hon en 100h utbildning i Viryayoga i Umeå. Hon har en kandidatexamen i Idrottsmedicin och läser just nu till Fysioterapeut. Nanny-Maja vill koppla ihop sina kunskaper inom idrottsmedicin med yogan genom att använda yogan som ett verktyg i rehabiliterande och förebyggande träning. Hon brinner för att hjälpa människor att få mer kontakt med sin kropp samt skapa en funktionell hälsosam kropp utan smärta eller skador. Nanny-Maja är även utbildad idrottsmassör, Cx Worx och GritStrenght/Cardio/Plyo instruktör.

PIA BURMAN

Pia har dansat sedan barnsben, kom genom dansen i kontakt med yogan och fastnade på riktigt för yoga 2005. Redan då kom tanken om att en dag utbilda sig till yogalärare och 2014 blev det verklighet genom en 200-timmars intensivkurs i Spanien. Pia är certifierad Viryayogalärare RYT-200h, på väg mot RYT-500h, med påbyggnadskurser som virya rehab, yogaterapi, strength and mobility, virya vinyasa, praktisk anatomi och virya restorative. Pia har en kandidatexamen inom hälsopromotion och är utbildad hälsovägledare vid Luleå Tekniska Universitet. Hon är utbildad simonsonlärare (jazzdans) i New York där hon studerat dans vid Dance Space Center, Dance New Amsterdam och certifiering inom simonsonteknik för master Lynn Simonson. Pia driver sedan 2013 företaget Zoloz – dans och hälsa med en önskan om att hjälpa fler personer att själva kunna förbättra sin hälsa, bland annat genom dans, hälsovägledning och yoga. Pia tycker det är viktigt med rörelseglädje, kravlöshet och att genom ökad kroppskännedom minska risken för skador. Hon vill inspirera till större hälsa genom kunskap, lugn och glädje.

PULS

Det finns flertalet fördelar med att öka sin puls. Yoga är så klart inte det mest effektiva sättet att öka sin puls på – men går det att öka pulsen även genom Yoga? Virya Puls är en lekfull labb-testad Yogaklass för att öka just pulsen, utan för mycket krångel. Under klassen guidas du igenom både konventionella och nytänkande yogaflöden av Viryayogaläraren Nanny-Maja. Klassen följer Viryayogans metodik, som du kan läsa mer om här på http://nordiskyoga.se/viryayoga/om-viryayoga/. Klassen är inte särskilt avancerad men fysiskt ansträngande och svett utlovas. Tips: Ta med en handduk!

FÖRELÄSNING

Tyvärr har yogapositioner, klassiska tankar om linjering och vissa sätt att utföra yoga blivit ”heliga”, med konsekvensen att det görs en hel del grejer som inte är särskilt bra för kroppen och som i värsta fall är skadliga. Under den här föreläsningen och workshopen utgår vi ifrån modern forskning kring rörlighetsträning för att ge nya infallsvinklar på hur vi kan använda yoga som ett verktyg för att öka den styrka och rörlighet som vi har användning av i vardagen och i rörelse, s.k. mobilitet. Tanken är alltså att se hur vi kan använda oss av yoga på ett smartare sätt för att främja ledhälsa och funktionell rörlighet.

WORKSHOP

I den avslutande yogaworkshopen fokuserar vi på höfter och ryggrad utifrån Viryayogans Strength & mobility kopplat till föreläsningen. Det blir en allsidig yogaklass med fokus på höfter och ryggrad som leds av Nanny-Maja och Pia tillsammans.

Varmt välkommen!

Eventuellt kommer platsen för arrangemanget ändras, information om det kommuniceras ut senare.